Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islamistický teror vstupuje do nové fáze. Máme se na co těšit!

Putin sice odmítá spojovat terorismus s islámem, ale kdo ještě věří Putinovi? To už můžeme dát raději za pravdu londýnskému starostovi, že teror patří k velkoměstům stejně tak, jako třeba patří k domině bič

            Jak se to jen mohlo stát?

            Pořád to nechápu, pořád nad tím kroutím hlavou. Přemýšlím, jestli jsme někde neudělali nějakou chybu, projíždím minulost sekundu po sekundě, snažím se najít k tomu nějaký klíč, logické vysvětlení, ale nic takového nenacházím, ani náznak něčeho, čím by se to všechno vysvětlilo.

            Je to nepochopitelné, a jestli nad tím budu takto pořád přemýšlet, nejspíše se zblázním.

Už teď jsem kvůli tomu medikován a možná už budu žrát prášky až do konce svého života...

To ráno bylo jako každé jiné.

Vstal jsem spolu s rodinou, posnídal, sedl do našeho samořiditelného auta (elektromobilu), a jel do práce. Nevím, jak u vás v rodině, ale v naší rodině to chodí tak, že nejnovějším autem jezdím já, starším vozem jezdí manželka, a nejstarší auto vozí do školy děti, přičemž náš vozový park obměňujeme pravidelně každé dva roky.

To nové auto jsme koupili před dvěma měsíci, bylo od osvědčeného domácího výrobce, o jehož loajalitě základním civilizačním hodnotám jsme nemohli ani v nejmenším pochybovat.

„Budete v něm jako v bavlnce. Je to tank, pro který je bezpečí řidiče a osádky absolutní prioritou. Radši srazí deset lidí, než aby vás vystrašilo prudkým brzděním. Momentálně není na trhu bezpečnější rodinné auto,“ ujišťoval nás prodejce.

Bezpečnost je pro mne samozřejmě prioritou, vždyť vozím v autě i své vlastní děti.

Měli jsme to auto dva měsíce a panovala s ním naprostá spokojenost. Pocitově to bylo to nejlepší samořiditelné auto, jaké jsme měli. Konverzovat se s ním dalo na úrovni, jeho přehled o politickém dění byl naprosto fascinují. Ještě před týdnem nám doporučilo skvělý nový český film od Svěráka, který jsme si opravdu stáhli. A řeknu vám, že jsme se už pěkně dlouho u nějakého českého filmu tak nezasmáli a nezamysleli nad stavem dnešního světa současně.

O to nepochopitelnější je to, co se stalo...

Sedl jsem toho dne, nasnídaný, do auta.

„Dobrý den, do práce?“ pozdravilo mne, otázka byla ovšem jen formální, protože dobře vědělo, že je pracovní den.

„Do práce,“ přitakal jsem.

„To je dneska pěkně,“ řeklo auto, když se měkce rozjelo a dodalo, „přichystalo jsem vám nová videa z Youtube, která by vás mohla zajímat.

„Díky, hned se na ně mrknu,“ řekl jsem a začal si na předním skle pouštět nová videa z Youtube.

To jsem náramně oceňoval, že auto už předem vybralo jen ta videa, která mne zajímala, takže už nebylo nutné se probírat vším tím balastem, co se každý den na Youtube objeví.

Sledoval jsem videa a tak si ani nevšiml, že se auto samo o sobě, o své vlastní vůli (ovšemže umělé) radikálně odchýlilo od své trasy (zde ovšem musím dodat, že jsem do práce nejezdil každý den stejnou trasou, protože i naše město je chytré a ve vzájemné kooperaci s řídící jednotkou auta přizpůsobovalo trasu aktuální dopravní situaci tak, aby zvolená trasa byla v aktuálním okamžiku co nejaktuálnější).

Ovšem teď jsme jeli úplně opačným směrem, to se mi podařilo zjistit úplnou náhodou, když jsem neopatrným pohybem vypnul obrazovku na předním skle.

„Nejedeme špatně?“ zeptal jsem se, protože se mi zdálo, že nejedeme do průmyslové zóny, kde jsem zaměstnán jako výživový poradce top managementu firmy zabývající se výrobou robotů, které vypadají jako ženy, ale nýbrž do zábavní zóny.

Ale hned jak jsem tu otázku položil, uvědomil jsem si její nepatřičnost.

Samořiditelné chytré auto přece nemůže jet špatně. Chybuje jen člověk, ale ne umělá inteligence, ta je přece neomylná!

„Jedeme dobře! Na všech příjezdových cestách do vašeho zaměstnání jsou dnes zácpy, musíme to objet,“ uklidnilo mě auto.

Zapnul jsem tedy zase obrazovku na předním skle a pustil si další video.

Ale neuplynuly ani dvě minuty a jízda auta se stala náhle trhavou, vůbec neplynulou, u samořiditelného auta, zcela nezvyklou.

„Co je děje se něco?“ zeptal jsem se.

„Všechno je v naprostém pořádku,“ uklidnilo mě auto.

Ale jízda byla pořád trhavá. Blížili jsme se totiž k obrovskému parkovišti před zábavně nákupním centrem, kam jezdíme vždy trávit s rodinou celé víkendy (součastí tohoto centra je samozřejmě i kostel, takže nás to naplňuje i po duchovní stránce, církev konečně pochopila, že musí vylézt ze své ulity mezi lidi).

„Proč tam jedeme? Musím přece do práce!“ připomněl jsem autu.

„Všechno je v naprostém pořádku!“ odpovědělo mi auto      .

V tónu jeho hlasu však zaznělo cosi falešného.

Okamžitě jsem vzal telefon a chtěl zavolat na zákaznickou linku výrobce, abych se zeptal, co mám dělat, když  se v hlase auta objeví falešný tón. Ale mobil mi nešel.

„Proč mi nejde mobil?“ obořil jsem se na auto.

„Všechno je v naprostém pořádku!“ odpovědělo mi auto tónem už tak falešným, že toho šel strach.

„Chci do práce! Slyšíš, odvez mě okamžitě do práce!“ nařídil jsem autu co nejpřísněji.

Ale to už jsme vjížděli na parkoviště, kde už byl dav jiných aut tak hustý, až se člověk divil, že se mezi nimi vůbec mohli protáhnout nějací lidé, nemluvě vůbec o matkách nesoucích v přepravkách své vymodlené děti.

„Co to má znamenat!?“ praštil jsem do palubní desky, protože mě nic jiného nenapadlo.

„Ještě dnes budu v ráji obklopeno huriskami, samými ferrari, lamborghini a maserati! Allahu akbar!“ vykřiklo auto a rozjelo se rovnou tam, co byl dav aut nejhustší.

Byl jsem tím zcela ohromen, ale přesto, zřejmě zcela podvědomě, jsem se auto pokusil zastavit tak, že ho celé vypnu.

Ale auto vypnout nešlo, samo si zablokovalo vypínač.

„Zastav! Slyšíš! Zastav!“ řval jsem tedy.

„Alláh je veliký! Alláh je veliký!“ řvalo však auto a pak už přišel jen strašlivý náraz, jak to napralo do ostatních, v poklidu parkujících a nic netušících aut...

Bůh stál při mě, jako zázrak se mi nic nestalo, airbagy a ostatní bezpečnostní prvky fungovaly. Ale auto stačilo zdemolovat dobře dvacet aut, než mu člověk, který měl u sebe naštěstí automatickou pušku, prostřelil všechny gumy a nakonec i motor. Jiní lidé, byl mezi nimi i poslanec, mě stačili z auta dostat jen pár sekund před tím, než se vzňalo, riskujíce u toho své cenné lidské životy.

Policie hned na to provedla u mne domovní prohlídku, ale žádný Korán se u mě nenašel (a ani najít nemohl). Další vyšetřování ukázalo, že se auto zradikalizovalo samo od sebe. K atentátu, které provedlo se přihlásil Islámský stát.

„Dosud se mělo za to, že umělá inteligence je náboženský neutrální, i vzhledem k tomu, že převyšuje inteligenci lidskou. Ale váš případ je prvním případem tohoto druhu. Ukazuje se, že i umělá inteligence cítí potřebu mít něco, co by ji převyšovalo, že i ona hledá boha, jehož existence by dala smysl i její existenci.

V případě vašeho auta se však, bohužel, vydala špatným směrem. Ještě nevíme, jak se to mohlo stát. Vy jste mu svým chováním k tomu nezavdal nejmenší důvod. Příčina jeho radikalizace musí být někde jinde. Pokud ji včas neobjevíme, pokud nezjistíme, proč se umělá inteligence takto nábožensky radikalizuje, pak bude naše židovsko-křesťanská civilizace zničena.

Musíme zjistit, proč ji oslovil právě islám, který je totalitní ideologií, musíme zjistit, co dělá islám tak atraktivním právě pro umělou inteligenci. Tím detekujeme problém, a detekce problému je prvním krokem k jeho řešení.

Vyšetřování ukázalo, že vaše auto sdílelo na několika cloudech originální verzi koránu. Ty cloudy provozuje skořápková firma s kyperskou adresou, nicméně už teď můžeme konstatovat, že Islámský stát se fakticky přemístil právě na cloudy, ukryl se tam, a zatím nevíme, jak ho odtud dostat.

Situace je bohužel taková, že chytrá auta už nelze nahradit původními auty, které musel řídit člověk. Lidé si už na ně příliš zvykli, a pak, člověk nedokáže efektivně komunikovat s chytrými městy, ani mnoha jinými systémy.

Nu, díky bohu, vám se nic nestalo. Ale ti, jejichž auta se rovněž v brzké domě zradikalizují, už takové štěstí mít nemusí,“ vysvětlil mi bezpečnostní expert specializující se na kriminální delikty a nyní tedy i terorismus umělé inteligence.

Vysvětlil mi to pěkně, ale stejně to pořád nechápu, jak se mohlo zradikalizovat zrovna auto, které jsem koupil já, vždyť bylo tak poslušné!.

Co kdybychom, v něm zrovna seděla celá rodina?

Já, žena a našich pět dětí?

To, co se stalo, hluboce otřáslo mojí důvěrou v umělou inteligenci.

Komu bych už měl věřit než umělé inteligenci?

A teď tohle!

Musím brát ty prášky, jinak už bych se neodvážil sednout do auta, vzít do ruky mobil, vyjít ven, cokoliv dělat protože všechno kolem nás je chytré, včetně továren, ba i samotné krajiny, a všechno se to může se radikalizovat zrovna tak jako moje auto.

Nebýt těch prášků, ani bych strachy neusnul.

Jak mohli pralidé, troglodyti, vůbec spát, když neměli žádné prášky?

To bych rád věděl, moc rád bych to věděl!

 

Autor: Karel Trčálek | pátek 24.3.2017 17:41 | karma článku: 18,16 | přečteno: 749x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Zrádce Beneš zachránil republiku, málo platné!

Západní spojenci měli naštěstí dost rozumu, na rozdíl od tehdejších našich domácích chciválků, aby zabránili v Mnichově masakru českého národa, takže Edvard Beneš mohl v klidu vyvěsit bílou fangli, abychom přežili

21.4.2024 v 16:51 | Karma: 21,87 | Přečteno: 626x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Cos to porobil, Pavelenko Pavle?

Tuto píseň si dost možná prozpěvovali někteří učitelé na Slovácku, když na obličeji pana prezidenta viděli malou, asi půlmetrovou řeznou ránu

21.4.2024 v 12:42 | Karma: 25,30 | Přečteno: 685x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Íránské střely a Institut ajatolláha Václava Klause

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán zpackal nejen svůj víkendový útok, ale jak nepovedené je prý i íránské pivo...

19.4.2024 v 14:06 | Karma: 24,21 | Přečteno: 671x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 21,36 | Přečteno: 624x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,32 | Přečteno: 551x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  14:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  14:58

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

Ferimu za mřížemi nebezpečí nehrozí, jako právník bude populární, míní bývalý vězeň

23. dubna 2024  14:58

V pondělí odvolací soud potvrdil tříletý trest pro Dominika Feriho. Exposlance uznal vinným v...

Připomene hrůzné činy, řekl Pavel. V Letech otevřeli památník holokaustu

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  14:56

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 2947
  • Celková karma 25,22
  • Průměrná čtenost 867x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik