Karel Trčálek

Jsou Novinky, iDNES a Česká televize skutečně mainstream?

13. 09. 2017 8:37:38
Jakýsi zdejší bloger má pocit, že výše uvedení lhali o ruských komunálních volbách a proto je označuje jako mainstream. Ale existuje vůbec nějaký mediální mainstream? Samozřejmě, že ano. Kdo nejde s námi, je mainstream!

Rada Vacátko listoval jakýmsi přípisem, jenž mu byl doručen z policejního prezídia dnes ráno, krátce po sedmé hodině.

„To je ale vůl!“ vykřikoval při četbě spisu v takřka pravidelných intervalech, kroutě u toho hlavou, aniž by však bylo aspoň trochu jasno, koho tím myslím.

Z této činnosti ho vyrušil inspektor Mrázek, který vstoupil do pracovny pana rady krátce po půl deváté.

„Myslím, že už to mám, pane rado. Já jsem číhal celou noc u internetu a ptáček se přece jen chytil. Já, pane rado, a už asi vím, kdo je tím mainstreamem, co nám v našem rajónu dělá tolik škody tím svým lhaním.“
„Mají to, Mrázek?“ řekl pan rada Vacátko a zkušeně dodal, „vás je tady u nás, škoda, oni by měli být už dávno u GIBS.

Tak jakýpak ptáček se nám chytil?“

„Hlásím, pane rado, že tím mainstramem jsou Novinky, iDnes a ČT,“ řekl Mrázek.

„Novinky, idnes a ČT jsou mainstream? Myslej to vážně, Mrázek?“ podíval se rada Vacátko nevěřícně na inspektora Mrázka.

„Ano, pane rado,“ přikývl Mrázek a pokračoval, „nachytal jsem totiž zmíněná média, jak lžou o komunálních volbách v Rusku. Ačkoliv ruská opozice utrpěla v komunálních volbách totální debakl, výše zmíněná média se zaměřila toliko na to, že v moskevském Gagarinově obvodu, kam spadá i Putin, opozice drtivě vyhrála.

Jediný, kdo o Ruských volbách informoval objektivně, jsou Parlamentní hlísty.“

Tvář pana rady Vacátka se po těch slovech zachmuřila.

„Nepili, Mrázek? Přiznejte se. Ukažte mi služební placatici!“ nařídil přísně pan rada inspektorovi Mrázkovi.

Mrázek vytáhl z boční kapsy služební placatici, která byla skutečně prázdná.

„Neříkal jsem to, že jsou opilí? Ještě není tři čtvrtě na devět a oni mají služební placatici prázdnou, jako kdyby bylo už dvanáct!

Není divu, že potom vykládají takové hlouposti, Mrázek!“ pokáral pan rada podřízeného a pokračovali, „kdyby nebyli namol, tak by vzali rozum do hrsti a nikdy by neplácli takovou hloupost.“

„Ale když oni lhali o volbách v Rusku, pane rado, nelžu!“ bránil se Mrázek.

„Jdou někam s tou svou obhajobou, Mrázek!“ mávl rukou pan rada a pokračoval, „raději místo toho logicky uvažujou.

Komu patří Novinky?

Patří jednomu z nejbohatších Čechů.

Když je někdo z nejbohatších Čechů, může si psát co, chce, protože každý si může psát, co chce, o Rusku, o emigrantech, o všem.

Řeknou mi Mrázek, byli se oni vůbec někdy mrknout v diskusi na novinkách?

Copak by si mainstream pěstoval úmyslně takovou diskuzi?

V těhletěch internetových médiích není důležité, co se píše v článku, ale důležité je to, co se píše v diskuzích, tam se dezinformuje, tam se utvrzuje v názorech.

Když vám někdo napíše, že uprchlíci jsou fajn, tak je takový článek jen to, čemu my v naší branži říkáme volavka, protože se pod takovým článkem začnou okamžitě shlukovat nikoliv sluníčkaři, ale ti, kteří považují všechno za jeden velký podvod. Zkuste si pod takový článek napsat něco střízlivého a umlátí vás mínusy.

A o to jde, chápete, Mrázek?

A to samé s Ruskem!

Napíšete něco proti Putinovi a takový článek vám splní svůj účel tisíckrát víc než pravdivá óda na Putina.

Propagandisté tomu říkají vyšší dívčí.

A vy hned, že novinky jsou mainstream, vzpamatujou se Mrázek!

Nebo iDnes!

Komu patří iDnes?

Patří druhému nejbohatšímu Čechovi, respektive Čechoslovákovi.

Kdyby bylo iDnes mainstreamem, pak by to znamenalo, že Babiš je součástí vykořeněné multikulturní fronty, která chce za každou cenu odstranit Zemana, který je jednak zakořeněný a jednak jde multikulturní frontě po krku.

Říkáte, že iDnes je mainstream a přitom sám Člověk v tísni upozorňuje na to, že nejvíce nenávisti, to znamená pravdy, je na blogu iDnes.

Ano, slyšíte dobře, Mrázek!

Multikulturní fronta upozorňuje na to, že nejvíce nenávisti je na blogu iDnes, který je podle vás mainstreamem!

A ČT?

Copak by ČT reprízovala pořád dokola Krkonošské pohádky, kde čeští vlastenci s pomocí Krakonoše vítězí nad globalizovaným kapitálem v podobě sudeťáka Trautenberka, kdyby byla mainstreamem?

A jestli snad ČT lže o Rusku i o světě, tak možná buďme ještě rádi, že nám neříká pravdu, protože kdoví jaká ta pravda je!

Žádné médium, a to si pamatujou, Mrázek, tady není od toho, aby šířilo pravdu. Kkaždé médium je tady od toho, aby manipulovalo tak či onak.

Vezměte si třeba ty vaše slavné Parlamentní listy!

Komu patří?

Patří miliardáři Valentovi, kosmopolitovi z Monaka, oligarchovi.

Stal by se Valenta miliardářem, kdyby nebyl součástí Matrixu?

Jestli je něco mainstreamem, tak jsou to především Parlamentní listy.

Slyšel jste přece, že miliardář Valenta zakládá vzdělávací impérium.

Ty školy budou samozřejmě humanitní a bude se v nich učit anglicky.

To znamená, že budou produkovat multikulti vymyté mozky, protože angličtina je nástroj, kterým multikulturní globální elita likviduje národy.

Národ bez svého jazyka není národ, národ, jenž byl připraven o svůj jazyk, přestal existovat.

Proto máte dnes všude tolik škol, kde se vyučuje anglicky, proto se angličtina učí na školkách, aby děti ztratily pojem o své národní příslušnosti, ostatně angličtina jako rodově neutrální jazyk se skvěle hodí ke genderovému vymývání mozků.

Proč se i na Kellnerově Open Gate mluví anglicky?

No ovšem proto, aby se z jejích absolventů stali poslušní globalisté, již budou pracovat v nadnárodních korporacích, již nebudou mít žádnou vazbu na národ.

Nebo snad, Mrázek, věří tomu, že novináři z Parlamentních listů nejsou stejně tak prodejné děvky jako novináři z jakéhokoliv jiného mainstreamu, že pracují v Parlamentních listech jen z čisté lásky k pravdě?

To by pak byli pravdoláskaři, hehe!

Ostatně jedna vědecká, nedávno zveřejněná, studie dokázala, že kdyby se vyměnily redakce iDnes či Novinek a Parlamentních listů, tak by nikdo nic nepoznal.

A co řeknou vědci, to je Mrázek, marná sláva, pravda.

Vědí co?

Vykašlou se na pátrání po mainstreamu, stejně s tím nic nenaděláme, a kouknou se mi raději po někom, kdo se zabývá afghánskými poštovními známkami.

Rád bych se dozvěděl něco víc o afghánských poštovních známkách, poštovní známky, to je přece skvělý západní vynález, každý národní stát měl své poštovní známky se svými vůdci, ale nemůžu nikde narazit na žádný článek o tom, natož sérii článků.

Tady máte kvitanci a jděte si nafasovat do kantýny nový služební rum, ať vám to pátrání jde líp od ruky.“

„Jste moc hodný, pane rado. Ten rum určitě nepřijde nazmar,“ děkoval inspektor Mrázek, přebíraje kvitanci.

„Já vím, oni jsou moc schopní. Jenom někdy musí u toho myslet,“ řekl policejní rada Vacátko a znovu se zahloubal do přípisu z policejního prezidia.

„Chudák pan rada, tak ho už taky dostali. Tak už je taky zkorumpovanej tím hlubokým státem. A takový to býval slušný člověk, kůrku chleba by od nikoho nevzal.

Posílá mě pátrat po někom, kdo se zajímá o afghánské poštovní známky, abych neodhalil pravdu o mainstreamu,“ pomyslel si inspektor Mrázek, když už byl na ulici a rychle si cvakl ze služební placatky, aby ho to tolik netrápilo, vždyť nebylo ještě ani čtvrt na deset.

Autor: Karel Trčálek | karma: 16.43 | přečteno: 636 ×
Poslední články autora