Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Volíš Zemana? Tak jsi totální hlupák!

Nikomu samozřejmě nevnucuji, co si má myslet. Ale nemůžu tajit, že tento nekorektní článek je apriori určen pro lidi s vlastní postojem spatným. Nebo i snožným

            V druhé, tak bláznivé polovině letošního roku, jsem i já konečně ochořel jakousi prapodivnou duševní chorobou.

            Na první pohled vypadal jsem snad zcela normálně, avšak to bylo jen zdání, které klamalo.

            Sám jsem věděl, ze všech lidí na celém světě, z oněch sedmi nebo kolika miliard lidských bytostí (počítáme-li mezi lidské bytosti ovšem i muslimy a ultrakatolíky) nejlíp, že se mnou není cosi v pořádku.

            Ovšem, ani nebylo o čem pochybovat. Moje duševní choroba se projevovala tím nejodpornějším a nejhnusnějším způsobem, byť jen v tom nejpřísnějším soukromí, jaké si lze jen představit v dnešním světě, kde každý člověk nedělá nic jiného, než jen fízluje a špicluje druhé.

            V tomto nejpřísnějším soukromí se mne totiž zmocňovaly, dvakrát či třikrát denně, zcela nekontrolovatelné prudké záchvaty krystalicky čiré nenávisti vůči voličům Miloše Zemana.

            Ale kdyby jen nenávisti!

            V té chvíli, kdy na můj mozek udeřila ona záhadná duševní choroba v plné své síle, propadal jsem tomu nejsměšnějšímu elitářství, pohrdaje Zemanovými voliči skoro tak, jako bůh musí pohrdat lidskými červy, kteří pohrdají jím, bohem.

            První záchvat přicházel většinou ráno, hned po snídani, ačkoliv jsem nikterak neholdoval kávě, ani sledování České televize.

            Sedím, dožvýkám poslední sousto, které zapiji posledním douškem čaje a v tom to přijde.

            „Blbci! Pitomci! Dementi!“ zatmí se před očima a já začnu mlátit pěstí do stolu, nejsa schopen se ani trochu ovládnout.

            Ovšem záchvat se stupňuje.

            Škubu sebou, z úst mi tečou sliny, slovník se přiostřuje.

            „Okoti! Mrdi! Uráci! Ičusové! Kremelské nevěstky, které zase zvolí Zemana!“ řine se mi z úst ten nejodpornější hnis.

            Záchvat trvá přibližně půl hodiny, na jeho konci už mám pěst opuchlou od mlácení do stolu a sotva chraptím: „Okoti nad okoty! Mrdi nad mrdy! Uráci nad uráky! Ičusové nad ičusy! Kremelské nevěstky, které zase zvolí Zemana!“

            A pak náhle záchvat mé duševní choroby pomine bez jakéhokoliv doznívání.

            Sedím u stolu a stydím se sám před sebou. Hanba, kterou cítím, mi div nezatemní mozek a já se nezblázním na dobro.

            Skučím a vyji tou hanbou jako raněné zvíře, jako lev v proutěné kleci.

            „Takhle se přece demokrat nechová!“ odsuzuji sám sebe za ten výlev nenávisti, a nemůže být nic mučivějšího než to vědomí, že jsem se v uplynulé půlhodině vůbec, ale vůbec neprojevoval jako demokrat.

            Co může být pro člověka skutečně demokratického větším zadostiučiněním než to, že se radostně podrobí vůli většiny, třebaže ta rozhodla v rozporu s jeho přáními a s jeho tužbami?

            Skutečného demokrata potěší ještě mnohem víc než vítězství jeho favoritů, jejich porážka. A čím víc je tato porážka drtivější, tím více se musí skutečný demokrat radovat, neboť v takových chvílích, v okamžicích drtivých proher, je demokrat nejvíce demokratem.

            Když se vítězí, dokáže být demokratem i to největší hovado. Ale když se jde od porážky k porážky, když není nic, tak jak chceme, může se z toho radovat jen skutečný demokrat, protože pro skutečného demokrata je jeho porážka zároveň i vítězstvím, protože tato porážka je především v prvé řadě vítězstvím demokracie.

            „Nu prohráli jsme zase na celé čáře, ale ve skutečnosti zvítězili, protože zvítězila demokracie!“ jásá skutečný demokrat pokaždé, když mu voliči uštědří tvrdý direkt.

            Ale já jsem se, laje voličům Miloše Zemana, jako skutečný demokrat nechoval.

            Choval jsem se jako samolibý elitář, který není schopen akceptovat vůli lidu, jímž bytostně pohrdá.

            Ale o mne samozřejmě nešlo, jakkoliv snad bylo vědomí toho, že jsem se v záchvatu své duševní choroby choval jako elitář, mučivé.

            Šlo především o voliče Miloše Zemana.

            Ani tato duševní choroba nedala mi právo tyto citlivé a vnímavé lidi urážet.

            Nepřál bych nikomu, aby ho žralo svědomí tak, jako žralo svědomí mě, když skončil ten proklatý záchvat a já zase přišel k sobě!

            „Jak jsem jen mohl?! Jak!? Urážet ty nejnevinnější lidi ze všech!“ úpěl jsem, skučel jako motor auta, jež uvízlo v závěji.

            Nadával jsem do ičusů lidem, kteří by neměli vůbec žádný problém s tím, kdyby Miloš Zeman prohrál v prezidentských volbách, jakkoliv je to samozřejmě zhola nemožné vzhledem k úrovni jeho protivníků, již mu sotva mohou být důstojnými soupeři, vždyť mnozí z nich neumí ani číst, ani psát, natož mluvit spatra, a všichni do jednoho jedí rukama jako ti největší primitivové.

            Nepochybuji, když jsem při smyslech, ani v nejmenším o tom, že kdyby přece jen přese všechno Miloš Zeman v prezidentských volbách prohrál, přijali by to jeho voliči nanejvýš důstojně.

            Neobviňovali by z této porážky kdekoho, nemluvili by o manipulaci, neuchylovali by se ke konspiračním teoriím, neházeli by špínu na vítěze, natož aby vyhrožovali emigrací, ale přijali by nového prezidenta stejně tak, jako kdyby to byl jejich prezident.

            Ano, nepochybuji ani v nejmenším o tom, že by se voliči Miloše Zemana po jeho prohře poklonili až po pás těm, kteří Miloše Zemana nevolili, řkouce: „Respektujeme vaši volbu, vaše vítězství je spravedlivé. Váš prezident je i naším prezidentem!“

            A já takovým lidem nadávám do kokotů a pičusů!

            Samozřejmě, že jsem zkoušel kdeco, abych se vyléčil.

            Studené sprchy i heřmánkový nálev vždy před spáním.

            Ale nic nezabíralo, naopak, záchvaty té ošklivé duševní choroby se ještě stupňovaly.

            Až pak mi jeden dobrý člověk poradil: „Na to nejlepší samovazba. Já to měl taky, jenže na Havla. Nadával jsem všem do havloidů, dobroserů, pravdoláskařů, do pražské kavárny.

            Ale pak jsem si dal samovazbu a přešlo to jako rýma, zkrotl jsem jako beránek“

            „Takže si mám dát samovazbu?“ ptal jsem se.

            „Jo, samovazbu. Prostě se necháte zavřít do místnosti o rozměrech dva krát dva krát dva metry a budete v ní tak dlouho, dokud vás to nepřejde.

            Můžete si to ještě zostřit půstem, tvrdým, ložem, tmou, nebo naopak, někomu pomáhá, když se pořád svítí.

            Do čtrnácti dnů budete jako rybička, to vám garantuji, všechna chorobná nenávist vás přejde.“

            Jsem v samovazbě už týden, během kterého jsem nepozřel ani sousto, ani takřka nezamhouřil oko, protože žárovka pořád svítí, udělal jsem to tak, že ji zevnitř nemůžu zhasnout. Ležím na holé studené zemi a opravdu pozoruji ve své léčbě značný pokrok.

            Dnes se zatím ještě žádný záchvat nedostavil.

Ba co víc, cítím, že i já budu asi volit Miloše Zemana, protože chci prezidenta slušného a důstojného, protože se nechci pasovat do role nepřítele lidu.

            A to je dobré znamení, že jsem již takřka vyléčen, protože sám sobě do iičusů a okotů nadávat přece nebudu, to by přece nedávalo žádný smysl!

Autor: Karel Trčálek | pátek 3.11.2017 16:56 | karma článku: 15,71 | přečteno: 1001x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Íránské střely a Institut ajatolláha Václava Klause

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán zpackal nejen svůj víkendový útok, ale jak nepovedené je prý i íránské pivo...

19.4.2024 v 14:06 | Karma: 21,99 | Přečteno: 580x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 20,99 | Přečteno: 608x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,31 | Přečteno: 547x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Moje vzpomínka na ten den, kdy Gagarin letěl do kosmu

Vzpomínám si na ten den dobře. Hodně lidí nevěřícně hledělo na nebe a pořád dokola opakovalo: „Gaga! Gagaga!“

13.4.2024 v 16:40 | Karma: 23,17 | Přečteno: 873x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Má ho Varel Chrčálek taky malého?

Jsou témata, kterým se chtě nechtě, nemůžeme vyhnout. Proto by chtěl tímto článkem rozvířit diskuzi, ze které by vykrystalizovala odpověď na výše položenou otázku...

9.4.2024 v 15:56 | Karma: 27,33 | Přečteno: 894x | Ostatní

Karel Trčálek

Soumrak éry válečných štváčů Jirky Paroubka...

Slovenská a česká pravice vkládaly velkou naději ve vítězství válečného štváče ve II. kole prezidentské volby na Slovensku. Exponenti slovenské, ani české pravice teď nedokážou zakrýt zklamání, které v nich vzbudily výsledky voleb

8.4.2024 v 16:41 | Karma: 28,97 | Přečteno: 774x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Volební vlak vypravený z České republiky vítězství Korčokovi evidentně nepřivezl

Pokud chce někdo vypravovat ze Slovenska vypravovat vlaky na Ukrajinu plné vojáků, aby měla ruská děla co žrát, nemůže se divit, že není slovenským prezidentem...

7.4.2024 v 9:35 | Karma: 32,56 | Přečteno: 1175x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se papež František I. stal z Antikrista oslavovaným chcimírem

Není to tak dávno, co naší jedině praví katolíci typu Petra Hájka či Michala Semína označovali Františka I. za Antikrista a naši vlastenci jej bičovali pro jeho velebení migrantů...

6.4.2024 v 20:31 | Karma: 28,55 | Přečteno: 676x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Markétka letí do Senátu

A snad tam i doletí, protože je to naše jediná naděje, abychom byli zase svobodní. Bože, lidi, já už úplně zapomněl, jaké je to být svobodný! Svobodný!

6.4.2024 v 11:29 | Karma: 25,60 | Přečteno: 597x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Cože? Jaký „zimní čas“? Polemika s váženým panem Ladislavem Jaklem

Tak se nám od víkendu zase krásně prodloužily večery a pan Jakl musí chodit z práce ještě za světla. A přitom to bylo tak jednoduché. Stačilo jedno administrativní nařízení. Ale proč zůstat v půli cesty? Je třeba jít dál...

3.4.2024 v 14:20 | Karma: 24,36 | Přečteno: 544x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Putin složil zbraně, morální převaha českých chciválků potvrzena!!! Ať žije mír!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat, protože špatný mír je i pro něj pořád lepší, než když umírají lidé....

1.4.2024 v 17:09 | Karma: 26,45 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Opravdu Češi tak moc milují Rusko a staré časy?

Opravdu neznám nikoho ve své okolí, kdo by moc dobře nevěděl, že ukrajinští nacisté a banderovci útočí na Rusko, které nám jediné může vrátit svobodu a demokracii, o kterou nás připravili havlisti, liberálové a Západ...

31.3.2024 v 8:36 | Karma: 30,89 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Takže Velký pátek našeho největšího básníka...

Ti, co nečinně přihlížejí ukřižování Spasitele jsou ti špatní. Avšak ti, co jsou vyhazováni z práce, vláčeni blátem, jsou ti dobří, jsou těmi, pro které se Spasitel obětoval....

29.3.2024 v 17:08 | Karma: 32,44 | Přečteno: 877x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma: 26,23 | Přečteno: 516x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma: 32,08 | Přečteno: 714x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma: 33,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma: 32,32 | Přečteno: 893x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma: 43,11 | Přečteno: 9921x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Všichni mluví o válce! Jen Jaromír Nohavica, náš největší básník, mluví o míru!

No, tak dobře, abych nepřeháněl, o míru mluví ještě pan Horner a pár učitelek češtiny. Ale jinak všichni mluví už jen o válce!!!

22.3.2024 v 14:16 | Karma: 24,32 | Přečteno: 818x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč všichni mluví jen o válce? Plzeňský koncert Jaromíra Nohavici

Proč všichni mluví o válce? Proč nikdo nemluví o míru jako náš největší Básník, který už zase píše psaní pánům nahoře, maje při tom na své hrudi blyštivou Puškinovu cenu...

21.3.2024 v 7:52 | Karma: 33,84 | Přečteno: 1241x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2945
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik