Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kam se poděla první slečna K. Zemanová? Studuje humanitní obor na multikulti univerzitě!

Při první kampani bylo Kateřiny Zemanové všude plno, vzpomínáte? Teď má ovšem studijní povinnosti na multikulti západní univerzitě. To víte, zkouškové, psaní esejů, atd. Nu což, ani geniální prognostik Zeman není doma prorokem 

Muži, který sedí proti mně, lze závidět právem natolik plným, až se zdá, že závist musí být zcela jistě ne-li rovnou základním lidským právem, tak přinejmenším právem každého občana.

            Ano, muži, který sedí proti mně, nelze nezávidět, nejen proto, že je mužem nadevše úspěšným, ale co víc, taky mužem, který dovede přiznat i své neúspěchy a omyly.

            Kdo z vás to má, pánové?

            Kdo z nás dokáže přiznat svůj omyl či neúspěch?

            A tento muž to dokáže.

            Ale nechme raději promluvit jeho samotného, ať se nám on sám přizná ke svým omylům a neúspěchům.

            „Víte, jen blbec není schopen přiznat svůj omyl,“ začíná své přiznání tento veliký muž, bloudě přitom svým inteligentním pohledem po místnosti, v níž se nalézáme, „víte, já jsem kdysi napsal článek, ve kterém jsem tvrdil, že je na tom ČSSR stejně jaké Nepál, aspoň co se týká vysokoškolského vzdělání.

            Když jsem to psal, zdálo se mi, že je to skutečně tak, a proto jsem taky tento fakt kritizoval. Jenže časem člověk zmoudří, pochopí, že nás neuživí jen ekonomové a právníci, ačkoliv já sám se považuji za ekonoma. Pochopil jsem, že jsem se tehdy mýlil, a taky jsem to otevřeně přiznal.

            Totiž jednou mne naložili do auta a zavezli na jakousi střední odbornou školu, učňák, abych tam držel proslov. Chovali se tam ke mně mile, dali najíst nejen mně, ale i těm lidem, co mne naložili do auta.

            Vycítil jsem, že je to ta nejvhodnější chvíle, abych se přiznal k tomu, že jsem se mýlil, proto jsem tam otevřeně řekl: ,Na začátku devadesátých let z nás chtěli udělat národ ekonomů a advokátů, abychom v počtu vysokoškoláků předehnali Nepál. Každý chtěl být manažerem. No, ale pak se ukázalo, že nás advokáti a ekonomové neuživí, a tak jsem tady, abych podpořil vaše profese, kterými navazujete na tradice země, kde jste se narodili, a kde doufám, budete i žít.?

            To jsem řekl, a tím se minimálně implicitně přiznal k omylu, že jsem ČSSR přirovnal v tom svém článku k Nepálu.“

            „To by dokázal málokdo, takto se přiznat, že se mýlil,“ pochválím muže, abych mu však ve skrytu duše záviděl, protože kdy já jsem se takto aspoň implicitně přiznal ke své chybě?

            Ale muž pokračuje dál: „A s tím souvisí i můj neúspěch. Ano, neúspěch doslova životní.

            Jak víte, mám dceru.

            Je to velmi šikovné děvče.

Víte, já se hodně stýkám s obyčejnými lidmi. Navštěvuji je v podnicích, kde pracují. To mne vždy naloží do auta a odvezou mezi obyčejné lidi. Dají mi tam najíst a já s nimi pak beseduji. Nu, někdy se ovšem setkávám i s majiteli těchto podniků. Dají mi taky najíst a já s nimi za to debatuji.

            A většina těch majitelů si mi stěžuje: ,Nejsou lidi!?

            Jeden mi dokonce plakal na rameni: ,Nemůžu nikde sehnat švadleny. Nabízím jistotu práce, i pěknou mzdu, ale žádné švadleny sehnat nemůžu, pane prezidente!?

            Tak jsem mu řekl: ,Neplačte, pláčou jen blbci. Vy nemáte švadleny, ale já mám šikovnou dceru, dám ji učit na švadlenu.?

            To jsem slíbil, a ten slib jsem chtěl i dodržet.

            Ale manželka o tom nechtěla ani slyšet.

            Že prý dcera musí mít aspoň maturitu.

            ,Jenom právníci a ekonomové nás neuživí!? namítl jsem.

            Jenže víte, žena má zbrojní pas a taky pistoli, a tak jsem s tím nakonec souhlasil, že dcera musí mít aspoň maturitu.

            Víte, já nejsem ale příznivce inkluze, protože největší radost, jakou rodič může mít, je radost z úspěchu jeho dítěte. Tak jsme dali raději dceru do soukromé školy, na PORG, abych se mohl aspoň z něčeho radovat, když už se dcera neučila švadlenou.

            Tajně jsem doufal, že po maturitě dcera nastoupí na rekvalifikační kurs, doplní si vzdělání a stane se švadlenou, jak mi slíbila. Jenže ona se za mými zády spřáhla s manželkou, a když bylo po maturitě, postavila mne před hotovou věc, že půjde studovat na elitářskou Univerzity College London, což je, jak jistě víte, jedna z nejprestižnějších světových multikulturních a levicově liberálních univerzit.

            ,Copak tam studují i švadleny?? podivil jsem se.

            ,Nebudu tam studovat na švadlenu, ale na kulturní antropoložku, tati, protože to mě nejvíc baví, humanitní obory,? řekla mi dcera, zatímco manželka na mne mířila odjištěnou pistolí.

            Co jsem měl dělat?

            Víte, já jsem lidový konzervativec. Žiji s normálně s normálními lidmi, posledních osm let dokonce na Vysočině, mám obavy o osud domácího prostředí, na všechny ty státní návštěvy jezdím jen s největším odporem.

            A nejednou mi dcera uteče do svého multikulturního světa, aby na multikulti univerzitě studovala humanitní obor a řešila svoje globální problémy.

            ,Nu, jdi si tedy!? řekl jsem, doufaje, že jí život v Londýně otevře oči, že ucítí své kořeny, že se vrátí domů.

            V tom jsem doufal a pevně věřil. Víte, dokonce jsem ji našel i na Vysočině ženicha, příslušníka naší národní elity, dementa a alkoholika, jako já.

            ,Páni, ten chlap denně vypije osm slivovic a dvacet pět plzní, to bude zeťák!? liboval jsem si.

            Jenže dcera si na vánoce přivezla z Londýna přítele, Američana.

            Sám víte, co je to zač ti Američani, co raději žijí v Londýně, když přitom mají v USA za prezidenta Trumpa, s kterým se ostatně velmi dobře znám, aby ne, když se moje nynější žena, jmenuje stejně jako jeho bývalá žena.

            Tehdy jsem učinil poslední pokus, abych vrátil dceru do lůna rodné země.

            ,Můžete bydlet a žít na Vysočině na chalupě, my s mámou zůstaneme v Praze, v paneláku, abychom vás nerušili. Tvůj americký přítel může pracovat jako traktorista, a ty si můžeš konečně dodělat ten rekvalifikační kurs na švadlenu,? navrhl jsem mladým, protože na Vysočině je opravdu pěkně.

            Ale dcera mi na to řekla: ,Ale, tati, ty ses opravdu zbláznil! Co bychom, podle tebe, tak dělali na Vysočině? Copak nevíš, že je Londýn městem, které se pyšní rozmanitostí národností, a tak si tam zřídkakdy připadáš jako cizinec?

Právě to je jeden z důvodů, proč jsme se tam rádi usadili, abychom si nepřidali jako cizinci na Vysočině!?

To mi řekla, a já pochopil, že jsem sice úspěšný politik, ale neúspěšný otec, když moje dcera dala přednost studiu na Univerzity London College před učňákem v Domažlicích, když se raději usadila v multikulturním Londýně než na lidově konzervativní a národnostně homogenní Vysočině...“

Do očí úspěšného muže přede mnou se hrnou slzy.

Chápu, že je to pro něj, pro rozeného lidového konzervativce tragédie.

Ale jeho velikost, neboť tento muž je veliký i v této chvíli svého pokoření, na mne působí i teď, neboť při pohledu na jeho slzy necítím opět nic než závist, protože kdo z nás by na to měl, takto se přiznat, že jeho boj s multikulti agenty není vítězný tam, kde by se to dalo čekat především, ve vlastní rodině, která je základem státu?

Závidím mu jeho slzy jako ten největší hlupák, který nikdy nic nedokázal, který nikdy nevytáhl paty ze své zaplivané kavárny...

Autor: Karel Trčálek | pondělí 22.1.2018 8:46 | karma článku: 29,68 | přečteno: 2113x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Zrádce Beneš zachránil republiku, málo platné!

Západní spojenci měli naštěstí dost rozumu, na rozdíl od tehdejších našich domácích chciválků, aby zabránili v Mnichově masakru českého národa, takže Edvard Beneš mohl v klidu vyvěsit bílou fangli, abychom přežili

21.4.2024 v 16:51 | Karma: 21,88 | Přečteno: 630x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Cos to porobil, Pavelenko Pavle?

Tuto píseň si dost možná prozpěvovali někteří učitelé na Slovácku, když na obličeji pana prezidenta viděli malou, asi půlmetrovou řeznou ránu

21.4.2024 v 12:42 | Karma: 25,30 | Přečteno: 686x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Íránské střely a Institut ajatolláha Václava Klause

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán zpackal nejen svůj víkendový útok, ale jak nepovedené je prý i íránské pivo...

19.4.2024 v 14:06 | Karma: 24,21 | Přečteno: 671x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 21,36 | Přečteno: 624x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,32 | Přečteno: 551x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Žalobce žádá pro Limberského a společníky peněžitý trest za vydírání

23. dubna 2024  16:32

Peněžitý trest navrhuje státní zástupce pro čtyři aktéry schůzky v karlovarské kavárně, kterou...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 2947
  • Celková karma 25,27
  • Průměrná čtenost 867x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik