Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ježíš není žádný hipísák, imigranty by hnal!

Ježíš byl netolerantní a nekompromisní k tomu, co odporuje božímu zákonu. Dalo by se říct, že byl zlý chlapec. Křesťanská láska není totéž, co slintat blahem nad každým človíčkem, jako že jsou všichni prima a bude nám spolu fajn.

            Trvalo celkem dlouho, než se mi při podřezávání těch, na které ukázal Ježíš svým neomylným božím prstem, přestaly docela třást ruce.

Mohlo za to nejspíše moje nízké vzdělání, které mi v tomto směru nedokázalo poskytnout žádnou oporu, nepřipravilo mne na to, že jednou budu apoštolem, Ježíšovým učedníkem, tím o kom Ježíš řekne: „Ty jsi ta skála!“

            Než si mne Ježíš vyvolil, byl můj život docela fádní.

Práce, rodina, splácení hypotéky, nic jiného jsem nepoznal než tento hnusný stereotyp. Lovil jsem ryby za pár kaček, poslouchal tchyni, že jsem neschopný břídil, souložil s manželkou, kterou jsem ani trochu nemiloval, co to byl za život?

Ale pak se objevil Ježíš.

„Pojď se mnou! Opusť rodinu, která tě svazuje, vydej se na cestu spásy své duše. Se mnou nemůžeš nikdy zabloudit, budu ti umývat nohy!“ řekl mi, drže mne za ruku, „budeme bořit a ničit. Budeme vytrhávat a  pálit všechno to, co škodí.

Co potřebuje víc muž k životu!

Snad jen to, aby mu jiný muž tu a tam umyl nohy!

            Muže nedělá mužem ani láska, ani něha k ženě, muže mužem dělá vzdor!“

            A tak se načalo moje následování Ježíše. Káceli jsme modly, spalovali všechno to, co škodilo, co bylo plevelem, co znečisťovalo duši, odsuzovalo ji k věčnému zatracení.

            „Všechno, co děláme, děláme pro dobro člověka, jehož jsem Synem,“ zdůrazňoval častokrát Ježíš, hlavně když nám, apoštolům, myl nohy, „cesta k mému Otci vede jen skrze krev. Přijde čas, a Syn člověka prolije svoji krev, aby zvítězil nad smrtí, aby se z jeho ponížení stal jeho triumf.

            Zub za zub, oko za oko, moje krev za krev lidstva!

            Běda každému, kdo se mu postaví do cesty, běda každému, kdo se byť jen myšlenkou pokusí zabránit tomu, aby byl člověk spasen!

            Nepřišel jsem na svět proto, abych se pusinkoval s těmi, kdo ve mě uvěřili.

            Přišel jsem proto, abych jim dal do ruky meč, abych jim řekl: ,Hle, vyšel rozsévač a sil zrno. Zrno vzklíčilo, avšak pole zarostlo koukolem.

            Kdo chce sklízet boží slovo, musí vytrhat plevel, musí zničit všechen koukol.

            Jděte a vyhubte všechen plevel, aby vaše úroda byla bohatá, aby naplnila vaše sýpky do posledního místečka. Kdo nevyhubí všechen plevel, je sám plevel, toho můj Otec vytrhne a spálí v ohni pekelném, aby po něm nezbylo vůbec nic!’

            Obzvláště spadeno měl Ježíš na křesťany. Farizejové, ti mu ani tak nevadili, ty nechal zmrskat a pak je rovnou ukřižoval, ale křesťany Ježíš nenáviděl bytostně, pro ty měl připravena ta nejrafinovanější muka.

            „Udělali ze mne modlu. Ze mne, který modly bořím, udělali modlu!“ vysvětloval Ježíš docela racionálně svou nenávist ke křesťanům, slyšel jsem to mnohokrát, takže to umím nazpaměť, „nadiktoval jsem evangelistům evangelia, proto je tam tolik podrobností z mého života, které nemůže znát nikdo jiný než jen já.

            Ale křesťané si ta evangelia vykládají po svém, navíc je víc než půlky zcenzurovali!

            Myslí si, že jsem vzal na sebe všechny jejich hříchy, že jsem je spasil, že skrze mne budou vzkříšeni k životu věčnému.

            Ale nic takového přece v evangeliích není, do prdele!
            Je tam jen to, že každý je zodpovědný sám za sebe, že nikdo nikomu nepomůže, že se člověk musí spoléhat jen sám na sebe!

            Ten, kdo mne následuje, musí být jako já. Krutý a nesmlouvavý, protože je zcela vydán napospas bohu a bůh nemiluje slabé a ukňučené fňukny, co bez přestání klečí na kolenou, vzpínají ruce k nebi a dožadují se boží lásky a božího slitování.

            Bůh miluje ty, co proti němu bojují, ty, co chtějí si sami vydobýt spásu bez cizí pomoci, ty kteří si neváhají jít do království mého otce přes mrtvoly!

            Jenže křesťané udělali z mého učení tu nejodpornější sračku, a ze mne změkčilého teplouše, divže nemusím chodit ve Valhale kanálama!

            Kdo se kaje za své hříchy, je už jednou nohou v pekle, komu byly jeho hříchy odpuštěny u svaté zpovědi, tomu už není pomoci!

            Já nejsem žádná modla!

            Já jsem ten, kdo jsem!“

            Takto láteřil Ježíš na křesťany, káceje všechny kříže, na kterých ho křesťané nestoudně vystavují in flagranti. Nejvíce pak ze všech křesťanů nenáviděl katolíky, těm nemohl nikdy přijít na jméno.

            Jednou jsem se ho ptal, taky mi zrovna myl nohy, čím to, jak si to vysvětluje, že například pravoslaví u něj nevyvolává takové záchvaty nepříčetné zuřivosti jako katolictví.

            „Vysvětluji si to tak, že je to nejspíše zapříčiněno vousy a oněmi typickými čepicemi, kamilávkami, které nosí pravoslavní duchovní. Do jisté míry mi ty jejich vousy a ty jejich čepice připomínají moje prenatální vývojové stádium v království mého Otce, které bylo poměrně šťastné a na které proto poměrně rád, když se najde vhodná chvilka, vzpomínám,“ odpověděl mi Ježíš.

            Tak jsme káceli křesťanské modly a pálili katolický, i když samozřejmě nejen ten, plevel, aby ty ďábelské bludy nepletly lidem hlavu, aby nedělali z Ježíše věšák, na který lze s úlevou pověsit všechny svoje hříchy a už se o nic nestarat.

            „Musíme mému Otci obětovat nějakého kardinála,“ řekl mi Ježíš jednoho dne, dodávaje, „jedno jakého, všichni jsou tlustí a všichni jsou smilníci nejhrubšího zrna, protože se bez přestání peleší s Ďáblem.

            Vezmi si nůž, Petře, svěřím ti ten nejčestnější úkol, jaký může existovat.

            Už jsi někdy podřezal nějakého kardinála?“

            „Ne, podřezával jsem jen ryby,“ odpověděl jsem a hlas se mi přitom chvěl.

            „Neboj, nic to není. Je to stejné, jako kdybys podřezával rybu. Jestli chceš, mysli přitom na tchyni, to pomáhá,“ řekl mi Ježíš.

            Ruce se mi roztřásly.

            „Hleď, pane, jak se mi třesou ruce. Což tě nejsem hoden!?“ vykřikl jsem zoufale, ukazuje mu své třesoucí ruce.

            „To nevadí. Čím víc budeš toho Ďáblova slouhu pižlat, tím líp. Já mu dám, proměňovat oplatku v moje tělo, já mu dám mluvit o mně jako hipísákovi!“ pohladil mě Ježíš po tváři.

            Když se podíváte na video z toho, jak jsem poprvé podřezával kardinála, sami uvidíte, že to není žádná sláva. Ale Ježíš mne proto nezatratil. Naopak, dával mi další a další příležitosti, až jsem si nakonec přece jen zvykl, dnes už se mi ruce netřesou ani trochu.

            Nikdo nebude překrucovat, ani svévolně vykládat Ježíšova slova!

            „Buď sám sebou, nikým jiným. Buď sám sebou a pak mne následuješ a já následuju tebe!“ říká Ježíš a běda každému, kdo to nechápe!

            No nic, nůž je nabroušený, další Ďáblův slouha přišel na paškál. Musím už jít, peklo nepočká, to není, jako když jsem lovil ryby a neměl před sebou žádnou perspektivu.

Teď jsem apoštol, skála, na které stojí Ježíš, hledící k obzoru krvavě zbarvenému požáry, jež jsme založili, obzoru rudému jako jeho jeho rty, jež jsou masité a smyslné a kterými se dle všeho nejvíce podobá na svého Otce.

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 22.3.2018 16:45 | karma článku: 15,95 | přečteno: 966x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Nebezpečná hra s ohněm paní Kateřiny L.

Co myslíte, že je nebezpečnější? Kouřit na bedně s dynamitem, kontrolovat množství benzínu v nádrži s hořící sirkou v ruce, nebo se vojensky zapojit do války? Kdo tipoval poslední možnost, podle mne trefil

26.4.2024 v 15:32 | Karma: 16,56 | Přečteno: 185x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Mistr a Markétka

Budu si muset někdy tuto knihu opravdu přečíst, třeba bude skvělá. Zatím jsem ji jen spálil ve svém krbu...

25.4.2024 v 14:53 | Karma: 20,33 | Přečteno: 396x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Minuty pro Hitlera z Institutu Václava Klause

Majitelé jediných pravd, např. ti z IVK, jsou-li přitlačeni ke zdi důkazy, že zadupávají svobodu slova, že destruují voltairovský princip a že umlčují a zastrašují své oponenty, vytáhnou obvykle svůj poslední zoufalý argument...

24.4.2024 v 15:09 | Karma: 22,32 | Přečteno: 462x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Zrádce Beneš zachránil republiku, málo platné!

Západní spojenci měli naštěstí dost rozumu, na rozdíl od tehdejších našich domácích chciválků, aby zabránili v Mnichově masakru českého národa, takže Edvard Beneš mohl v klidu vyvěsit bílou fangli, abychom přežili

21.4.2024 v 16:51 | Karma: 22,06 | Přečteno: 654x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Cos to porobil, Pavelenko Pavle?

Tuto píseň si dost možná prozpěvovali někteří učitelé na Slovácku, když na obličeji pana prezidenta viděli malou, asi půlmetrovou řeznou ránu

21.4.2024 v 12:42 | Karma: 25,31 | Přečteno: 698x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

  • Počet článků 2950
  • Celková karma 25,13
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik