Čína, Španělsko, Turecko, Československo. Čtyři země, čtyři masakry, čtyři přístupy

21. 10. 2019 8:54:24
Čína a Honkong, Španělsko a Katalánsko, Turecko a Kurdové, Češi a Němci. To je tak, když státní moc masakruje národostní menšiny za to, že si dovolují žádat sebeurčení...

T.G. Masaryk přijal Kramáře jako vždy v sedle svého nejoblíbenějšího koně.

Zatímco prezident jel krokem lánskou oborou, premiér vedle něho uctivě kráčel, jako by snad u nás v roce 1919 byl, stejně jako o sto let později, poloprezidentský systém.

„To je vliv dětství, jsem synem kočího, otec doma nemluvil o ničem jiném než jen pořád o koních a mně to už zůstalo, i když jsem už prezidentem, třebaže nedemokraticky zvoleným, protože aklamace přece není demokracie,“ řekl jakoby omluvně Masaryk Kramářovi, a dodal, „a teď mi řekněte, co se stalo v té zatrolené Kadani!

Je to pravda, že jsme tam postříleli dvacet dva Němce, nebo jen to zase jen fake, který nás má očernit v očích světové veřejnosti, a prezentovat nás jako pokrytce?“

„Je to pravda,“ přikývl předseda první československé vlády, a odplivnuv, si referoval o incidentu v Kadani, „i když ne tak docela, těch Němců jsme tam povraždili dvacet tři.“

„O jednoho míň, nebo víc,“ odplivl si i Masaryk, dodávaje, „zase si vyskakovali?

Pořád se ještě nevzdali toho svého pitomého snu o sebeurčení?“

„Jo, zas,“ přikývl Kramář a pokračoval, „ tak v té Kadani ti zatrolení Němci protestovali proti tomu, že jsme jim, to jako československý stát, znemožnili účast v rakouských volbách.

Ale jak jsme jim to mohli dovolit, když nejsou součástí Rakouska, i když to o sobě prohlašují, ale Československa, že jo?

Napřed se sešli v sále, ale lidí tam bylo, myslím Němců, tolik, že se přesunuli na náměstí a tam demonstrovali za právo národů na sebeurčení, totiž na svoje sebeurčení.

Jenže to jim nestačilo, sviním!

Chtěli stůj co stůj vyvěsit na radniční věži tu svoji zasranou německou vlajku. A my, Češi, jsme už takoví dobráci a rození demokrati, že jsme jim to povolili.

Jenže pro dobrotu na žebrotu!

Skopčáci nás samozřejmě podrazili, a tak sotva se vlajka rozvinula, začali zpívat tu svoji Stráž na Rýně, ten jejich kde domův můj.

,To jsme si nedomluvili! ́ upozornil velitel našeho vojska jejich předáky, že Němci překročili svým zpěvem povolenou míru národnostní tolerance, protože vodcaď až pocaď!

Ale Němci zpívali dál a tak naši vojáci chtěli vlajku z radnice sundat. Jenže u vchodu se strhla potyčka, jakýsi německý výrostek brutálně zatahal našeho vojáka za rukáv a tak nám nezbývalo než opětovat střelbu do davu. No a nakonec z toho bylo pěkných dvacet tři mrtvých, plus ťři, co jsou na tom tak špatně, že to asi nedají, plus sto těžce zraněných.

V ostatních městech to bylo plus mínus, stejné, v Parlamentních listech dokonce píší, že bylo celkem zabito 150 Němců, kteří se chtěli účastnit rakouských voleb.“

„Ty rakouské volby nám byl čert dlužen!

Až sto padesát mrtvých Němců?

A to mám mít pozítří zase narozeniny, fuj!“ otřásl se Masaryk odporem a zastavil koně, „už abychom měli tu německou otázku jednou pro vždy vyřešenu!

Je to opravdu, nepěkná, moc ošklivá věc!

O co těm Němcům jde?

O sebeurčení?

Ale co je to to jejich sebeurčení, aha?

Mohli přece pochopit, už když jsme jim loni na podzim obsadili vojskem ty jejich sudetoněmecké provincie, co se chtěli na základě vůle svého většinově německého obyvatelstva připojit k Německému Rakousku, že nemají šanci na žádné sebeurčení, že jim na to zvysoka sereme.

Opravdu, a to jsem profesor, nechápu, o co Němcům loni na podzim šlo, když němečtí poslanci Prozatímního národního shromáždění Německého Rakouska, zastupující oblast severních Čech, ,jménem jimi zastoupeného národa ́ vyhlásili v Liberci samostatnost provincie Deutschböhmen (Německé Čechy) a její příslušnost k Německému Rakousku.

A o den později se podobně vyslovili další blbci, poslanci zastupující provincii Sudetenland (Sudety). Oblast Böhmerwaldgau (Šumavská župa) měla zase připadnout k Hornímu Rakousku, a tzv. Deutsch Südmähren (Německá jižní Morava) chtěli přifařit k Dolnímu Rakousku.

Takže demokraticky zvolené prozatímní vlády těchto 4 provincií si lážo plážo prohlásily tato území za součást Německého Rakouska, protože německé obyvatelstvo mělo podle představ svých zástupců stejné právo na sebeurčení jako obyvatelstvo české, a my jsme tomu měli nečinně s kvéry a děly přihlížet?

Myslel jsem, že jim to dojde, když jsme donutili tu jejich srandovní vládu v Liberci, aby ukončila týden před vánoci svoji činnost.

Ale oni se, prevíti, nepoučili, a ještě zpívají Stráž na Rýnu!

Ale dobře to řekl Rašín, jak ho moc nemusím, protože je to takový studený čumák.

Právo na sebeurčení je pěkná fráze, ale nyní, když spojenci, tj. západní demokracie, zvítězili, rozhoduje moc.

A tu máme my, hehe!

A taky máme přece ještě nezpochybnitelné, vpravdě moje, tedy masarykovské zásady, které vždy můžeme postavit proti obvinění, že naše zájmy jsou již jen cynické, když střílíme do Němců v pohraničí, když jim nedopřejeme práva na sebeurčení.

A jak dokážeme Číně, Turecku či bolševickému Rusku, že jsme morálnější, že právě my máme právo určovat, co je správné, co je špatné, co je morálka, co je právo, co je svoboda a co je diktatura?

Tož dokážeme jim to právě mými, masarykovskými zásadami, hehe!

Opojen smíchem, nasadil TGM koni ostruhy a vyrazil tryskem vpřed, nechávaje Kramáře jeho osudu.

Ten byl rozumný muž, věděl, že koni nemůže stačit a tak se obrátil a šel domů, do své vily, jako živoucí ukázka našeho českého pokrytectví a dvojího metru.

Karma!

Autor: Karel Trčálek | pondělí 21.10.2019 8:54 | karma článku: 14.69 | přečteno: 424x

Další články blogera

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 16.54 | Přečteno: 183 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.66 | Přečteno: 619 | Diskuse

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 815 | Diskuse

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma článku: 32.18 | Přečteno: 766 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 21.20 | Přečteno: 268 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 645 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.16 | Přečteno: 402 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 671 | Diskuse
Počet článků 2932 Celková karma 24.60 Průměrná čtenost 868

Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...