Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejhloupější argumenty křesťanů

Píšu křesťanů, protože autorka článků, které si beru na paškál, se prohlašuje za křesťanku. Ale mohl bych samozřejmě napsat i muslimů, protože za její způsob uvažování by se nemusel stydět ani ajatolláh Chomejní

            Přicházím pracovně do styku s bohem takřka každý den, ačkoliv žádný den v božím království neexistuje, věčnost se nedělí ani na sekundy, natož pak nějaké dny či roky (a proto je neustále slavení Vánoc či Velikonocí blbostí, krajním nepochopením boha).

            Většinou je bůh veselý, sršící dobrou náladou, ale dnes, dnes byl tak truchlivý, jak jsem ho ještě nikdy předtím neviděl.

            „Snad ti nehrozí nějaká exekuce ze strany Ďábla, bože.

            Prohrál jsi snad v kartách Otce, Syna i Ducha Svatého, nebo, co hůř, ručil jsi za nějaký svůj nesplacený spotřebitelský úvěr samotným člověkem, to jest svým obrazem?“ zeptal jsem se boha, nabízeje mu nezištně svoji pomoc, „mohu-li ti nějak pomoci, rád tak učiním a to zcela zdarma, na rozdíl od katolické církve, hamižného Kristova těla plného polských vší!“

            „Mně už nikdo nepomůže.

            Zdá se, že ten prevít Nietzsche má přece jen pravdu, ať se prof. Halík staví na hlavu, jak chce, ať jsou jeho knížky vydávány třeba v tisících jazycích!“ povzdechl si bůh.

            „Cože!?

            Snad nejsi mrtvý, bože, jako tenkrát Syn na kříži, když jsi ho se vším všudy opustil, neučinil zázrak a nechal Ho zdechnout, Ho, tvého Syna, jak nějakého prašivého lidského psa, protože čím jiným jsou lidé, zvláště ve Svaté zemi, než jen prašivými psy?!“ zvolal jsem rozhorleně.

            „Jo, jsem mrtvý.

            A ty se divíš, když se podíváš, kdo ve mně věří, jací blbci?

            To křesťané, ne ateisti, mne utýrali a umučili svoji blbostí, znechutili mi moji existenci tak, že závidím Ďáblovi to, jak ho křesťané nenávidějí a přitom mu oddaně slouží a nejvíc ze všeho faráři a pan Vlastimil F., fuj!

            Být tak Ďáblem, hned by byl život tisíckrát veselejší!“ povzdechl si bůh.

            „Tušil jsem, že to tak dopadne, že tě křesťané svoji blbostí utýrají.

            Vyčítám si, že jsem tomu nedokázal zabránit,“ sypal jsem si popel na hlavu.

            „Tomu by nedokázal zabránit nikdo, vždyť jsem tomu nedokázal zabránit ani já, a to jsem všemohoucí.

            Nelam si s tím hlavu, stačí, že jsem v prdeli já, ještě abys byl v ní i ty,“ sdělil mi bůh a pokračoval, „nikdy jsem nechtěl být bohem, nikdy.

            Ale stalo se a já proklínám sebe sama za to, že jsem bůh.

            A jak bych neproklínal, vždyť jeden aby se styděl za to, že je bůh, když se podívá, co za chamraď, bez rozdílu vyznání v něj, věří, fujtabl!“

            „Nemluvme, prosím, o muslimech, a tím spíš o Židech, i když je to všechno stejná monoteistická banda z toho zavšiveného Blízkého východu.

            Mluvme, prosím jen o křesťanech, i když tím bude myslet i ty ostatní věřící psy,“ požádal jsem boha, protože jsem pro to měl (bylo to kvůli panu Řehůřkovi) dobré důvody.

            „Jo, klidně mluvme jen o křesťanech, no problem.

            Ostatně paní Mária T. je křesťanka, i když by mohla být stejně tak dobře islamistkou, stejně jako pan Semín islamistou,,“ přikývl bůh a zase pokračoval, „jeden aby se styděl za to, že je bůh, když se podívá, co za chamraď v něj věří!

            Tito křesťané pořád vyžadují důkazy boží existence, aby dokázali, že právě jejich víra je jedině správná, a proto právě oni budou spaseni a mimo ně už nikdo jiný, protože rozhodující podmínkou toho, co považují za spásu, je právě to, co nazývají vírou v to, co nazývají bohem.

            Když se jich zeptáte, co by považovali za důkaz boží existence, a tedy správnosti své víry a správnosti svého přesvědčení, že budou spaseni, protože jim o nic jiného ani nejde než jen o svoji sobeckou spásu (kolik v nich by věřilo ve zmrtvýchvstání Ježíše, kdyby odměnou za to nebyla spása, ale věčné zatracení?), tak vám řeknou, že cokoliv, protože si nastavili kritéria tak, aby je všechno přesvědčilo, že bůh existuje.

            Jasně, že existuji, ale proč potom křesťané, respektive všechna ta chamraď, víme, přece, koho tím myslím, věří v Ďábla, a ne ve mne, skutečného boha?

            Protože jsou blbci, kteří pořád argumentují v kruhu.

            Ti blbci například považují za důkaz mé existence zázraky.

            Ale k čemu jsou mi, bohu všemohoucímu, nějaké zázraky?

            Já přece nepotřebuji činit zázraky, protože pro mne ani žádné zázraky neexistují, protože nade mne již nic není, jak řekl ten sviňák Anselm z Canterbury (nebo to byl Sv. Augustin? Čert je všechny vem!).

            Zázraky činí výlučně Ďábel, aby lidi přesvědčil, že On je bohem, to On lidi nakazil pýchou, když jim nakukal, že jsou stvořeni k obrazu božímu, oni, tak křehcí a bezbranní!

            Například taková křesťanka paní Mária T. si dovolí dokázat mojí existenci tím nejpitomějším možným způsobem, když řekne: ,Bůh existuje, protože existují dvě stě miliónů nadpřirozených uzdravení!‘

            Bože svůj, taková blbost!

            Jak může říct někdo takovou pitomost a přitom se ohánět vírou ve mně, boha!

            Jednak, věřím-li v boha, nemůže pro mě existovat nic nadpřirozeného, protože, vím-li že, existuje bůh, pak ani není nic přirozenějšího než bůh a proto všechno musí být přirozené a tedy žádné uzdravení, jež notabene připisuji bohu, nemůže být nadpřirozené.

            Jenže kdyby ta ženská skutečně věděla, že existuji, tak by moji existenci nedokazovala ničím tak směšným a trapným, jako je ,nadpřirozené uzdravení‘.

            Co je mi, pro mě samého, do nějakého pitomého člověka, který marodí?

            Toho mám uzdravit jen proto, že se ke mně modlí?

            Ale může se křesťan modlit za své uzdravení?

            Každý křesťan přece musí vědět, že jeho nemoc je jen projevem mé vůle, že jeho nemoc je součástí mého záměru s ním, stejně jako musí vědět, že na jeho smrtelném těle v danou chvíli nijak nezáleží, protože bude dříve či později přece vzkříšeno k životu věčnému, tak proč se proboha modlí za své uzdravení?

            Každý křesťan, který se modlí za své uzdravení, takto absolutně popírá svou víru, protože skutečný křesťan se ničeho nebojí, tedy se nebojí ani smrti a svoji nemoc chápe jako boží dar, a ta ženská vám do očí řekne, že nadpřirozená uzdravení dokazují existenci boha!

            Nebo mi řekni, co má pořád s tím Ježíšem!?

            To fakt nechápu!

            ,Ježíš existoval, a proto existuje i bůh!‘ mele pořád dokola.

            Řekni mi, to je opravdu tak blbá, že podmiňuje existenci boha, to jest mě, existencí nějakého Ježíše?!

            Chce tím, říct, že kdyby neexistoval Ježíš, neexistoval bych ani já?

            Proč?

            Protože Ježíš o sobě prohlásil, že je boží syn a že vstal z mrtvých?

            Ale proč by měl, a to ať mi ta ženská vysvětlí, vstávat z mrtvých, když byl boží syn?

            Není právě toto jeho zmrtvýchvstání tím nejlepším důkazem, že boží syn není?

            Ano, Ďábel si na takové spektakulární šaškárny, na tzv. činění znamení, potrpí, to je celý On.

Ale proč by měl boží syn vstávat z mrtvých, a proč by měl vůbec přicházet na svět, ve kterém je přece bůh, pokud existuje, jak je o tom přesvědčena ta ženská, přítomen tak, jako tak?

            Jen proto, že je to napsáno v evangeliích?

            Tak proč potom ta ženská věří evangeliím, a nevěří koránu, když jde principiálně o totéž?

            Kdo věří evangeliu, musí věřit i koránu, protože jestliže uznává, že Ježíš je boží syn, proč by neměl uznávat, že Mohamed je prorok, jedná-li se o totéž?

            Ostatně před Ježíšem vstal už z mrtvých Lazar, a proč evangelia nezmiňují jeho posmrtné zážitky, vždyť se musel přece po smrti dostat do království Otce, nebo aspoň do očistce, nebo po vzkříšení nevěděl, že byl vůbec mrtvý, na nic si nepamatoval?

            A proč vlastně Ježíš vzkřísil jen Lazara a pár dalších lidí a nevzkřísil všechny mrtvé, přinejmenším všechny Židy včetně Adama a Evy, jestliže měl být proroky anoncovaným židovským Mesiášem a jestliže byl evidentně obdařen schopností křísit mrtvé?

            A mohl bych uvést i další příklady křesťanské argumentace do kruhu, výsledek je přitom jasný, kritéria jsou nastavené tak, aby křesťany všechno přesvědčilo, že oni jsou ti jediní spravedliví.

            Ještě, že už to všechno brzy skončí!“

            V posledních slovech boha se přece jen mihl záblesk naděje, a tak jsem se ho zeptal: „Zničíš snad už brzy ten zkurvený svět a s ním i neméně zkurvené lidstvo?“

            „Jo, už mě ti lidi serou, ani nevíš jak,“ zkřivila se boží tvář nijak nepředstíraným hnusem.

            „Však už je na čase.

            Už se těším, jak se ta všechna věřící chamraď, víme přece, koho všeho tím myslíme, bude na věčnosti dovolávat boha, jak ti budou spílat, že jsi je opustil, jak tě budou proklínat, že jsi je poslal do pekla a ne do nebe, a přitom tě budou mít před nosem, jenže tě pro tu svoji pitomou víru, neuvidí, hehe!“ zasmál jsem se.

            „Okamžik, kdy mě ta věřící chamraď prokleje, kdy se mne zřekne, kdy mne pošle do horoucích pekel za to, že jsem nedodržel smlouvu, kterou si vymysleli, bude okamžikem mého zmrtvýchvstání, to vím nabeton už teď,“ řekl bůh a už nebyl tak truchlivý, dobrá a veselá nálada mu evidentně sluší.

Autor: Karel Trčálek | pondělí 2.12.2019 17:03 | karma článku: 17,09 | přečteno: 857x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 20,41 | Přečteno: 574x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,31 | Přečteno: 542x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Moje vzpomínka na ten den, kdy Gagarin letěl do kosmu

Vzpomínám si na ten den dobře. Hodně lidí nevěřícně hledělo na nebe a pořád dokola opakovalo: „Gaga! Gagaga!“

13.4.2024 v 16:40 | Karma: 23,17 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Má ho Varel Chrčálek taky malého?

Jsou témata, kterým se chtě nechtě, nemůžeme vyhnout. Proto by chtěl tímto článkem rozvířit diskuzi, ze které by vykrystalizovala odpověď na výše položenou otázku...

9.4.2024 v 15:56 | Karma: 27,32 | Přečteno: 882x | Ostatní

Karel Trčálek

Soumrak éry válečných štváčů Jirky Paroubka...

Slovenská a česká pravice vkládaly velkou naději ve vítězství válečného štváče ve II. kole prezidentské volby na Slovensku. Exponenti slovenské, ani české pravice teď nedokážou zakrýt zklamání, které v nich vzbudily výsledky voleb

8.4.2024 v 16:41 | Karma: 28,97 | Přečteno: 772x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Volební vlak vypravený z České republiky vítězství Korčokovi evidentně nepřivezl

Pokud chce někdo vypravovat ze Slovenska vypravovat vlaky na Ukrajinu plné vojáků, aby měla ruská děla co žrát, nemůže se divit, že není slovenským prezidentem...

7.4.2024 v 9:35 | Karma: 32,56 | Přečteno: 1172x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se papež František I. stal z Antikrista oslavovaným chcimírem

Není to tak dávno, co naší jedině praví katolíci typu Petra Hájka či Michala Semína označovali Františka I. za Antikrista a naši vlastenci jej bičovali pro jeho velebení migrantů...

6.4.2024 v 20:31 | Karma: 28,55 | Přečteno: 672x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Markétka letí do Senátu

A snad tam i doletí, protože je to naše jediná naděje, abychom byli zase svobodní. Bože, lidi, já už úplně zapomněl, jaké je to být svobodný! Svobodný!

6.4.2024 v 11:29 | Karma: 25,60 | Přečteno: 594x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Cože? Jaký „zimní čas“? Polemika s váženým panem Ladislavem Jaklem

Tak se nám od víkendu zase krásně prodloužily večery a pan Jakl musí chodit z práce ještě za světla. A přitom to bylo tak jednoduché. Stačilo jedno administrativní nařízení. Ale proč zůstat v půli cesty? Je třeba jít dál...

3.4.2024 v 14:20 | Karma: 24,36 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Putin složil zbraně, morální převaha českých chciválků potvrzena!!! Ať žije mír!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat, protože špatný mír je i pro něj pořád lepší, než když umírají lidé....

1.4.2024 v 17:09 | Karma: 26,44 | Přečteno: 601x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Opravdu Češi tak moc milují Rusko a staré časy?

Opravdu neznám nikoho ve své okolí, kdo by moc dobře nevěděl, že ukrajinští nacisté a banderovci útočí na Rusko, které nám jediné může vrátit svobodu a demokracii, o kterou nás připravili havlisti, liberálové a Západ...

31.3.2024 v 8:36 | Karma: 30,89 | Přečteno: 740x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Takže Velký pátek našeho největšího básníka...

Ti, co nečinně přihlížejí ukřižování Spasitele jsou ti špatní. Avšak ti, co jsou vyhazováni z práce, vláčeni blátem, jsou ti dobří, jsou těmi, pro které se Spasitel obětoval....

29.3.2024 v 17:08 | Karma: 32,44 | Přečteno: 874x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma: 26,23 | Přečteno: 513x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma: 32,08 | Přečteno: 710x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma: 33,68 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma: 32,32 | Přečteno: 891x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma: 43,11 | Přečteno: 9920x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Všichni mluví o válce! Jen Jaromír Nohavica, náš největší básník, mluví o míru!

No, tak dobře, abych nepřeháněl, o míru mluví ještě pan Horner a pár učitelek češtiny. Ale jinak všichni mluví už jen o válce!!!

22.3.2024 v 14:16 | Karma: 24,31 | Přečteno: 816x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč všichni mluví jen o válce? Plzeňský koncert Jaromíra Nohavici

Proč všichni mluví o válce? Proč nikdo nemluví o míru jako náš největší Básník, který už zase píše psaní pánům nahoře, maje při tom na své hrudi blyštivou Puškinovu cenu...

21.3.2024 v 7:52 | Karma: 33,84 | Přečteno: 1240x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma: 27,15 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2944
  • Celková karma 25,23
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik