Provedou hackeři z Miliónu chvilek kyberútok na další nemocnici?

2. 01. 2020 16:43:19
A tím jí zcela ochromí, vyřadí z provozu na hodně dlouhou dobu, takže se v nemocnici budou muset primárně léčit počítače a ne lidé? Dobře to ti světovládci vymysleli, palec hore!

Tak jsem v blázinci, zavřeli mě do něho sotva před hodinou.

Ale ne snad proto, že bych byl vizionář, nebo dokonce prorok, ale z důvodu přesně opačného, totiž proto, že vidím do minulosti, nikoliv do budoucnosti. Tato schopnost se u mne projevila zčistajasna a naprosto nečekaně, nikdy jsem k ničemu takovému neměl sklony, ani v širokém příbuzenstvu, jak už se mne na to tady v blázinci ptali, aby získali co nejvíce dat, nikdo ničím takovým netrpěl, čeká se ovšem ještě na analýzu mé DNA, jež má být hotova za půl hodiny, ta nám všem snad řekne víc.

Vypravil jsem se na tradiční novoroční výlet a došed do svého cíle, jisté vesnice, marně jsem tam čekal na vlak, který nakonec ani nevyjel. Dopravu totiž v celém kraji převzal nedávno nový dopravce, který se, jak mi sdělil jeden místní člověk, potýká s nesmírným množstvím neřešitelných problémů, takže vlaky často v posledních dnech ani nevyjedou.

Nebyl sice kdovíjaký mráz, ale ten člověk mě kupodivu pozval k sobě domů, ačkoliv nebyl muslim, jak se to často stává poutníkům v islámských zemích, ale jen docela obyčejný katolík, abych u něho, hezky v teple, počkal, dokud nepojede další vlak.

„Potřebujeme dojíst věci z vánoc a silvestra, promiňte, že vás svádím ke hříchu obžerství,“ omlouval se mi, když přede mne na stůl kladl vybrané pochoutky, které zbyly po silvestru, ačkoliv jeho rodina se zdála dosti početná, každopádně jsem zahlédl manželku a pak ještě dvě děti, všichni tito lidé měli v ruce mobil a mě si příliš nevšímali.

„Jsou na tom již docela závislí.

Když jsem chlastal, jsem totiž bývalý alkoholik, byl jsem na tom jako oni, taky jsem měl pořád jen nutkání, kterému nešlo odolat,“ glosoval to onen člověk, ale pak přece jen donutil ty nemocné lidi, aby mne aspoň pozdravili, co nejstručněji jim vysvětliv, jak se u nich doma najednou ocitl cizí člověk.

„To máte ale špatné, když vám tady teď nejezdí vlaky,“ řekl jsem, řádně se občerstviv.

„Vlaky, to je to nejmenší, protože na co vlaky?

Vlakem dnes jezdí snad už jen blázni!

Vždyť všichni tady máme každý aspoň dvě auta, copak jsme blázni?

Ale 5G síť potřebujeme jako sůl!

Už aby byla!

Vždyť i když chcete jet tím pitomým vlakem, potřebujete k tomu internet, abyste si koupili jízdenku, protože dopravci si vzájemně neuznávají jízdenky, a všechny pokladny jsou pozavírané, a taky místenku, protože všechny rychlíky do Prahy jsou teď narvané jako blázen a jen blázen by tam vlezl bez místenky.

Jestli nám tady nezavedou co nejdřív 5G, tak se tady všichni zblázníme a odstěhujeme se taky do Prahy, protože co tady bez 5G?

Ale chválabohu, slyšel jsem, že letos mají vypsat výběrové řízení, tak se snad do deseti let 5G tady u nás dočkáme, ale jen aby už v té době nebyla 5G zastaralá.

Jak říkám, vlaky, to je to nejmenší, že teď nejezdí, to nás vůbec nepálí,“ mávl rukou hostitel.

Snad proto, že se několikrát během tak krátké chvilky zmínil o bláznech, o tom, že se tady všichni bez 5G zblázní, spustil se v mé hlavě onen proces, který vyvrcholil tím, že jsem byl převezen do blázince.

„Ano, bez 5G se zdejší, tak malebný kraj brzy vylidní, protože jak chcete přežít v takové pustině bez internetu věcí, nemluvě o chytrých hodinkách?“ řekl jsem ještě docela normální věc, ale vzápětí přišel výbuch mého šílenství, „a přitom dřív, v dobách minulých, a vlastně pořád ještě ne přespříliš dávných, dovedli lidé docela dobře existovat bez počítačů.

Vidím to, jako by to bylo skutečně včera.

Dejte tomu, že jste si zlomil ruku. Šel jste do nemocnice, tam vás poslali na rentgen a pak vám ruku zasádrovali, a to všechno bez počítačů, skutečně jste nikde nezahlédli žádný počítač a sádru vám taky sundali bez počítače.

Nebo jste potřebovali rodit a tak jste šli do porodnice, kde jste skutečně porodili a opět bez počítače.

Jak to bylo možné, netuším, ale přísahám, že tomu tak bylo!

Nebo jste šli na poštu a řekli jste tam: ,Dejte mi tři známky!‘

A oni vám ty tři známky skutečně dali, respektive prodali, třebaže tam neměli žádný počítač!

To samé v obchodě.

Pokladny byly mechanické a vůbec nikam neodesílaly žádná hlášení, protože ani nebylo kam. Zaplatil jste u nich hezky hotově, a ještě jste se jako bonus procvičil v počítání, potrénoval mozek, protože když platíte kartou, nebo mobilem, tak zapomenete i počítat.

Jak je možné, že to tak fungovalo, že jste dal u pokladny peníze a pokladní vám dokázala bez počítače vrátit?

A když jste potřeboval peníze, vzal jste vkladní knížku, svoji, nebo cizí, to je jedno, a šel jste do spořitelny, kde vám dali peníze a zase jste neviděl nikde žádný počítač.

I ti horníci fárali do dolů, letadla létala, vlaky jezdily a nikde žádný počítač.

Ale víte, co je nejzáhadnější?

Nejzáhadnější je to, jak se bez počítačů obešly děti!

A přece je to tak!

Vidím je jasně a zřetelně, jak běhají po venku, jak si hrají a existovaly tisíce všelijakých her, jak mlátí hokejkami do tenisáku, jak skáčou gumu, a žádné z těch dětí nepotřebuje ke svému životu počítač, nebo chytrý mobil, což je jedno a totéž.

Ano, to co vidím, jsou děti bez mobilů!“

Domluvil jsem a hostitel mi položil přátelsky svoji nápadně těžkou ruku na rameno.

„Všechno bych vám snad uvěřil, i ty pokladny, které neodesílají udavačská hlášení o tržbách, všechno bych vám snad uvěřil, že to tak kdysi mohlo být, že jste přišel se zlomenou rukou do nemocnice a oni vám ji dali bez počítače do sádry, ale to vám neuvěřím, že by kdy mohly bez počítačů existovat děti.

Vy jste se zbláznil, člověče!

Co by dělaly v autě bez mobilů?!

To by s nimi bylo v autě k nevydržení, kdyby neměly v ruce mobily, a nejen v autě, věřte mi!

Vy jste se zbláznil, svět bez počítačů, kdo to kdy viděl!

Nejste vy náhodou ta Greta?

Ta je přece taky blázen!

Pojďte, hodím vás autem do blázince, stejně se odtud nemáte jak dostat, protože ty vlaky ještě hodně dlouho jezdit nebudou, jestli vůbec, protože je to německý, navíc ještě nevhodně zpřevodovaný šrot a jejich strojvedoucí jezdili ještě včera v Bulharsku s traktory.

Tak, co půjdeme?“

„Ano, půjdeme. Děti bez počítačů, to je opravdu nesmysl. Nemocnice snad, ale děti ne, děti určitě ne. Něco na mě asi opravdu leze, když vidím takové nesmysly,“ řekl jsem a nechal se odvést do auta, aniž by si toho manželka a děti hostitele všimli.

„Tam vám pomůžou, co by nepomohli!

Hodí do počítače vaše data a udělají vám individuální léčebný plán, já to měl v odmašťovně taky.

Tak to budete mít lepší, protože to byste fakt úplně zbláznil, než byste se dočkal dalšího vlaku,“ utěšoval mě ten hodný člověk.

Nu snad mě tady z těch mích anachronických vizí vyléčí a já se budu moci zařadit zpět do normálního života, normálního protože už s 5G sítí, jen z toho mám strach, aby na blázinec nezaútočili hackeři a nevyřadili jej tak na dlouhé týdny z provozu, a taky mám strach, že se z toho strachu zblázním docela, zasraní hackeři sedící pořád u těch svých zasraných kompů, hubu bych jim nejraději rozmlátil, roztřískal ty jejich mozky na kaši, nebo je rovnou nechal celý život dřít na poli!

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 2.1.2020 16:43 | karma článku: 22.13 | přečteno: 739x

Další články blogera

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.58 | Přečteno: 615 | Diskuse

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 813 | Diskuse

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma článku: 32.18 | Přečteno: 766 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 15 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.18 | Přečteno: 759 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.68 | Přečteno: 2837 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 320 | Diskuse
Počet článků 2932 Celková karma 24.72 Průměrná čtenost 868

Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...