Pan Nožička si za svými slovy o Tomáši Satoranském pevně stojí

13. 08. 2020 19:21:09
To, co zde před týdnem vypadalo jako něčí hloupost, jasně vypadá jako hloupost i teď. Mám rád svobodu slova a tak je diskuze pod článkem otevřena dokořán, účastnit se jí může každý, byť je mnoho povolaných, ale málo vyvolených

Ultramaraton jsem dnes na programu neměl, nacházím se teď ve fázi intervalů do kopce, a tak se mohu s neskrývanou chutí vrhnout do pečlivé analýzy dalšího komického výtvoru pana Nožičky, který obsahuje všechny potřebné humorné ingredience, jež od tohoto extraligového blogera plným právem dychtivě očekáváme, totiž především řádnou, nebojím se říct koňskou dávku, už klasické nožičkovské manipulace.

S chutí do toho, půl je hotovo, to platí stejně jako u ultramaratónu, zvlášť když ho jedete na normálním kole.

Kritická slova nejlepšího českého basketbalisty Tomáše Satoranského (který neomluvitelně naštval pana Nožičku už tím, že si dovolil přeskočit ve Sportovci roku Martinu Sáblíkovou, což mu dal pan Nožička poté náležitě sežrat tak, že by si od T. Satoranského ani Michael Jordan přihrávku pod koš nevzal), na adresu božského a fenomenálního Jardy Jágra vyvolala v panu Nožičkovi takovou vlnu dávivé nevole a nenávisti, že pan Nožička nelenil a okamžitě za to Tomáše Satoranského náležitě sepsul ve svém, dnes již kultovním článku.

Nebohý Tomáš Satoranský se totiž v rozhovoru na jedné nejmenované obecní rozhlasové stanici vyjádřil v tom duchu, že ho Jarda Jágr zklamal tím, že dělá reklamu na elektrokola, protože Jarda Jágr byl vždy pro něj symbolem tvrdé dřiny a poctivé tréninkové píle, která vede až na absolutní vrchol (což třeba bohužel nepochopil Krutov, třebaže byl z trojice Krutov-Makarov-Larionov, ten nejlepší).

Podle pana Nožičky to ovšem Tomáš Satoranský přehnal a tato kritika Jardy Jágra byla pro něj příliš ostrá, mnohem ostřejší, než jsou samotné brusle Jaromíra Jágra, takže hrozilo, že se o ní může někdo pořezat, z čehož měl pan Nožička zřejmě strach a tak ve svém dalším článku ještě na toto téma (ano, znám to moc dobře ze své vlastní zkušenosti, o některých věcech lze psát do nekonečna) raději taky přiostřil a označil Tomáše Satoranského rovnou za populistu.

Stalo se tak na základě toho, že nešťastný Tomáš Satoranský na svých slovech trvá, že si nesype popel na hlavu, a svá slova neodvolal ani poté, co jej pan Nožička odhalil jako sotva podprůměrného basketbalistu, který je nejlépe placeným českým sportovcem jen jakýmsi omylem (asi jej v NBA spletli s černochem, proto má tolik prachů).

Samozřejmě, že v tomto svém dalším rozhovoru, tentokrát novinovém, Tomáš Satoranský sám říká, že nijak neútočil na Jardu Jágra, přiznává, že kdyby se jen na to v rádiu neptali, tak by o tom vůbec nemluvil, sám se diví, že jeho slova vzali lidé, včetně pana Nožičky, vážně.

Ale zkušený prokurátor Josef „Urválek“ Nožička se oblafnout nedá, usvědčuje i teď nebohého basketbalistu z jednoho nejtěžších zločinů, totiž kritiky Jardy Jágra, když ho nachytá na těchto zdánlivě nevinných slovech: „Stojím si za tím, co jsem řekl. Pro mě jako pro někoho, kdo viděl v Jaromíru Jágrovi velký vzor, to bylo jen zklamání. On motivuje lidi k pohybu, a udělá reklamu na něco, kde nemusíte makat a můžete si to udělat snadnější. Což on v kariéře nikdy nedělal. Vždycky si přidával a pracoval."

Ano, tato slova stačí našemu Urválkovi, aby Satoranského opět definitivně odsoudil, a nic odsouzenci nepomůže, že se dobrovolně přiznává k tomu, že byl Jarda Jágr pro něj vzor, protože si vždy přidával a pracoval, ovšem je tady ještě přitěžující okolnost v podobě umístění ve Sportovci roku před Sáblíkovou, a na to náš Urválek-Nožička nezapomíná.

Určitě to od některých za následující slova schytám, ale mně článek pana Nožičky připadá jako návrat před rok 1989, kdy je někdo kritizován, v tomto případě sportovec, nikoliv za své sportovní výkony (na ty samozřejmě mohou být názory různé), ale za to, že si dovolil vyjádřit svůj vlastní názor na účinkování Jardy Jágra v reklamě na elektrokola. Navíc samotná kritika se nijak netýká faktu, že Jarda Jágr účinkuje v mnoha dalších reklamách, o kterých nepadlo ze strany Tomáše Satoranského ani slovo.

Proto mi přijde u pana Nožičky obzvlášť absurdní, že se právě on v současném demokratickém režimu pokouší kádrovat Tomáše Satoranského, který neřekl nic jiného než jen vlastní názor, stejně jako jistá děkanka na jedné americké univerzitě, když napsala, že na všech životech záleží, aby ji následně stejní kádrováci, jakým je i pan Nožička, z univerzity vyhodili...

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 13.8.2020 19:21 | karma článku: 29.15 | přečteno: 917x

Další články blogera

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.51 | Přečteno: 608 | Diskuse

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 812 | Diskuse

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma článku: 32.18 | Přečteno: 766 | Diskuse

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma článku: 43.02 | Přečteno: 9614 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.39 | Přečteno: 559 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3851 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 368 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
Počet článků 2931 Celková karma 24.72 Průměrná čtenost 868

Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...