Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hamáčkovo gestapo v akci i na státní svátek

Naše vláda poslouchá na sto procent globální elitu, která si chce Covidem sama rozvrátit svůj světový řád a nastolit řád nový a lepší. Takže zatímco my padáme hladem na hubu, tak Hamáček dostane od Gatese prémie za svoje gestapo

            Bylo teplé podzimní odpoledne, státní svátek, vše nořilo se do ospalého malátného poklidu, jak už to ve dnech státních svátků, a obzvláště těch podzimních, bývá lidovým zvykem. Potloukal jsem se po jakémsi židovském hřbitově, vychutnávaje si tuto tak bezprostřední a zjevnou agónii naší civilizace, bylo jisto, že jsem osobně účasten jakéhosi gigantického umírání, kategorického a nevyhnutelného ve své všudypřítomnosti a neodbytnosti.

            Židovské hřbitovy mám totiž raději než ty ostatní. Jsou většinou liduprázdné, nezakopáváte neustále o nějaké věnce, jejich rovy jsou staré jako sám tento svět, svíček je na nich naprosté minimum a co víc, neciví na mě žádní mrtví ze svých předimenzovaných pomníků. To je věc, kterou opravdu nesnáším, když mám na hřbitově hledět do tváře mrtvých, místo toho, abych si tam odpočinul, zrelaxoval, dokonale vyčistil hlavu.

            Je to zhovadilost, naprostá a totální, dávat na náhrobky podobizny těch, kteří pod nimi už nedělají žádný bordel.

            Copak tento svět patří mrtvým, že musíte na ně hledět, kdykoliv se ocitnete na hřbitově?

            „Kdo je mrtvý, ať je mrtvý se vším všudy!“ myslím si a myslet si nepřestanu.

            Proto chodím na židovské hřbitovy. Nejsou tam žádní lidé, natož rodinky s dětmi, není tam žádný shon a žádná vřava. Ba ani ti červi v zemi nejsou tak odporní, člověk si leckdy na židovském hřbitově pomyslí, že by snad bylo i lepší být jen takovým, docela obyčejným červem než člověkem, protože o co může jít takovému červu?

            Červu nemůže jít o nic, kdežto člověku musí jít o všechno!

            A jak se tak pohybuji mezi těmi, tak trochu komickými náhrobky, zmocní se mne náramná slabost.

Ano, jsem najednou slabý jako moucha, nohy se mi podlamují. Ale všechno je to takové příjemné. Vůbec mě to neirituje, že jsem najednou tak slabý, že si musím lehnout na jakýsi hrob a na něm ležet, slunit se na sluníčku, už značně zchátralém, ale o to příjemněji hřejícím, aniž bych však věděl, kdo v tomto hrobě pode mnou odpočívá, sní svůj věčný sen o návratu do země zaslíbené, protože čert se vyznej v těch hebrejských klikyhácích!

Hledím do nebe, není na něm jediné letadlo. Je to pořád ještě nezvyk, pořád si na to nemůžu zvyknout, na tu nezamřížovanou oblohu. Ale nemám sílu o tom přemýšlet, protože se mne zmocňuje sladká dřímota, až se nakonec propadnu do nicoty, do toho nejhlubšího spánku, jaký může existovat, spánku, kdy mě dělí od smrti jen několik tepů srdce, nebo možná jen jediný jeho úder.

Není to obyčejný spánek a tak není divu, že když se probudím, je už tma. Vyskočím a zrovna v tu chvíli kdesi v dálce odbíjí hodiny.

„Ježíšmarjá, svatý Josef, u všech rohatých i svatých, panebože, ďas aby to spral, já jsem tvůj bůh!“ vykřiknu, protože hodiny odbíjejí už devět, znamená to tedy, že za hodinu začne platit zákaz vycházení!

Nechápu, jak jsem mohl tak dlouho chrnět, ale na to není teď čas myslet.

Musím se dostat domů, než odbije desátá, jinak mě zastřelí na místě. Mobil sice nemám, to by mě dopadli okamžitě, ale i tak se musím dostat do desíti hodin domů, jinak děj se vůle boží. Ale není to tak lehké dostat se ven ze židovského hřbitova. Světlo tu není a sám hřbitov se ve tmě promění v temný a tajuplný les.

Motám se v té houštině náhrobků a pořád se z ní nemůžu vymotat!

Hodiny odbíjejí čtvrt, půl, tři čtvrtě a já pořád trčím na hřbitově!

Je deset hodin, když se konečně dostanu ven.

Je deset hodin a právě začal platit zákaz vycházení!

Co teď?

Plížím se liduprázdnými ulicemi, přebíhám ze stínu do stínu, každé kočičí prásknutí vousy mě k smrti vyděsí a stejně tak každé přeběhnutí potkana. Nakonec to nevydržím, rupnou mi nervy a já se jako šílený rozběhnu, nijak se neskrývaje, abych byl co nejdříve doma. Běžím a najednou se přede mnou vynoří hradba lidských těl, jež přehradila ulici.

„Hamáčkovo gestapo!“ hrkne ve mně jak v přesýpacích hodinách.

Ztratím veškerou rozvahu, zazmatkuji a zabočím do nejbližší ulice, která je ovšem slepá...

Když doběhnu na její konec, pochopím, že je zle. Otočím se, přitisknu se zády ke zdi a doufám v zázrak, který se snad tentokrát stane, protože ty postavy, co přehradily ulici, se ke mně blíží. A když jsou jen pár kroků ode mne, strhnu hrůzou.

To není Hamáčkovo gestapo, to jsou koviďáci, kteří jsou hospitalizováni na zimáku, aby se tak rychle nerozkládali, protože se nedostává nejen lékařů, ale i hrobníků.

„Stůjte! Ještě jeden krok a plivnu na vás!“ zařvu na ně, jsa už takřka nepříčetný a výstražně natáhnu odkudsi z krku chrchel.

A koviďáci se vskutku zastaví tři kroky ode mě.

„Neboj se nás! My jsme nechcípli na covid, my jsme chcípli s covidem!“ chtějí mě obalamutit.

Ale já jim na to neskočím.

„Ani krok dál! Nebo na vás plivnu!“ vykřiknu.

„Co jsme ti udělali? Vždyť tě chceme jenom nakazit nic víc, čeho se bojíš? Umřeš přece s covidem, ne na covid!“ předstírají dobrosrdečnost a pak začnou dokonce žadonit o soucit, „měj s námi slitování! Víš tam, na onom světě jsme ve věčné karanténě, máme tam zákaz vycházení, tak se tam trochu nudíme. Ale říkáme si, že čím víc nás tam nahoře bude, tím víc nám spolu bude veseleji, možná i demonstraci tam nakonec uspořádáme, až nás budou miliardy, ani na onom světě přece nemůžou držet miliardy lidí pod zámkem. Tak nedělej fóry a pojď s námi na farmářské trhy, koupíme ti biomrkev!“

„Nechci žádnou biomrkev! Chci žít!“ zařvu.

„Děláš chybu, kamaráde, když chceš žít. Copak my taky nežijeme?“ řeknou koviďáci a dodají, „no nic, vezmeme tě sebou na farmářské trhy, ať chceš nebo nechceš.“

Koviďáci udělají krok vpřed, já na ně plivnu. První řada sice padne k zemi, ale místo ní nastoupí další řada a já marně ze sebe pumpuji nějaký chrchel, jsem už docela na suchu. Už se pomalu loučím se svým negativním testem na covid, když se ozvou koňská kopyta a do slepé uličky se vřítí Hamáčkovi gestapáci na koních.

„Hamáčkovo gestapo!“ zařvou koviďáci a vrhnou se na jezdce, maje najednou v rukách dlažební kostky, ačkoliv ulice je asfaltová, asi je mezi nimi nějaký gestapácký provokatér.

Ale jezdci je brzy zpacifikují dlouhými pendreky, které jsou napuštěné dezinfekcí.

„Tady je jeden živý! Má roušku!“ zakřičí Hamáčkův gestapák, který se dostane až ke mně.

V mžiku jsem obklopen koňmi, kteří kolem mne vytvoří kruh. Když jsou coviďáci naloženi do antonů a odvezení zpátky na zimák a tam opět uloženi k ledu, seskočí Hamáčkovi gestapáci z koní a dají se se mnou do řeči.

„Prevíti! Pořád nám v noci utíkají ze zimáku a dělají proticovidovou propagandu mezi lidma. Jsou to úhlavní nepřátelé státu,“ vysvětli mi velitel zásahu a dodá, „ještě, že máte roušku, jinak bychom vás taky odvezli na zimák.“

„Nosím ji pořád, jsem na to hrdý,“ ujistím gestapáka s neskrývanou hrdostí.

„To je dobře, že ji nosíte pořád,“ pochválí mě gestapák a dodá, „teď vás na místě zastřelíme.“

„Na místě zastřelíte? Mě?“ polknu na prázdno.

„Ovšem, je zákaz vycházení a psa u sebe nemáte. Je to výslovné přání amerických lékařů, abychom každého, kdo poruší zákaz nočního vycházení, zastřelili na místě. A vy jste ho právě porušil, je krátce po třiadvacáté hodině, nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že už je skoro dvacet tři patnáct,“ vysvětlí mi gestapák.

„Usnul jsem na hřbitově. A než jsem se z něho vymotal, bylo už deset hodin. Nejsem protistátní živel, věřte mi!“ zaúpím.

„To by mohl říct každý. Vžijte se, prosím, do mé situace. Jsem Hamáčkův gestapák a mám rozkaz každého, kdo poruší zákaz nočního vycházení, na místě zastřelit.

            Řekněte sám, co byste dělal vy na mém místě? Tak se na to musíme dívat, dialekticky!“ položí mi Hamáčkův gestapák svoji ruku na rameno.

            „A to mi ani nezměříte teplotu? Jestli nejsem nakažený?“ hlesnu, najednou smířený se svým osudem.

            „To už je ve vašem případě zbytečné, a o nás se strachovat nemusíte, my jsme očkovaní,“ řekne gestapák a vytáhne z koženého pouzdra na opasku olejem se lesknoucího škorpióna, „ale nebojte. Tam k té lůze na zimák vás nedáme. Takoví jako vy, takoví mizí beze stopy, američtí lékaři jsou na to experti, nemějte strach.“

            „Děkuji,“ poděkuji gestapákovi, který vzápětí na to do mě vypálí dobře půlku zásobníku.

            Trvá to jen zlomek sekundy, ten děs z toho, protože takřka okamžitě se mně zmocňuje nadpozemský klid a pokoj, moje nitro doslova přetéká blahem, jaké bych upřímně přál každému, kdo se každý den dívá na Českou televizi, protože pak i on by byl konečně zbaven pozemského utrpení a přestal se bát, byl by blažený jako já, toho času zastřelený na místě pro porušení zákazu nočního vycházení v den největšího státního svátku hned po zimním slunovratu.

 

Autor: Karel Trčálek | středa 28.10.2020 16:57 | karma článku: 17,65 | přečteno: 1037x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 20,20 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,30 | Přečteno: 540x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Moje vzpomínka na ten den, kdy Gagarin letěl do kosmu

Vzpomínám si na ten den dobře. Hodně lidí nevěřícně hledělo na nebe a pořád dokola opakovalo: „Gaga! Gagaga!“

13.4.2024 v 16:40 | Karma: 23,16 | Přečteno: 863x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Má ho Varel Chrčálek taky malého?

Jsou témata, kterým se chtě nechtě, nemůžeme vyhnout. Proto by chtěl tímto článkem rozvířit diskuzi, ze které by vykrystalizovala odpověď na výše položenou otázku...

9.4.2024 v 15:56 | Karma: 27,32 | Přečteno: 880x | Ostatní

Karel Trčálek

Soumrak éry válečných štváčů Jirky Paroubka...

Slovenská a česká pravice vkládaly velkou naději ve vítězství válečného štváče ve II. kole prezidentské volby na Slovensku. Exponenti slovenské, ani české pravice teď nedokážou zakrýt zklamání, které v nich vzbudily výsledky voleb

8.4.2024 v 16:41 | Karma: 28,97 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Volební vlak vypravený z České republiky vítězství Korčokovi evidentně nepřivezl

Pokud chce někdo vypravovat ze Slovenska vypravovat vlaky na Ukrajinu plné vojáků, aby měla ruská děla co žrát, nemůže se divit, že není slovenským prezidentem...

7.4.2024 v 9:35 | Karma: 32,56 | Přečteno: 1172x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se papež František I. stal z Antikrista oslavovaným chcimírem

Není to tak dávno, co naší jedině praví katolíci typu Petra Hájka či Michala Semína označovali Františka I. za Antikrista a naši vlastenci jej bičovali pro jeho velebení migrantů...

6.4.2024 v 20:31 | Karma: 28,55 | Přečteno: 672x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Markétka letí do Senátu

A snad tam i doletí, protože je to naše jediná naděje, abychom byli zase svobodní. Bože, lidi, já už úplně zapomněl, jaké je to být svobodný! Svobodný!

6.4.2024 v 11:29 | Karma: 25,60 | Přečteno: 594x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Cože? Jaký „zimní čas“? Polemika s váženým panem Ladislavem Jaklem

Tak se nám od víkendu zase krásně prodloužily večery a pan Jakl musí chodit z práce ještě za světla. A přitom to bylo tak jednoduché. Stačilo jedno administrativní nařízení. Ale proč zůstat v půli cesty? Je třeba jít dál...

3.4.2024 v 14:20 | Karma: 24,36 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Putin složil zbraně, morální převaha českých chciválků potvrzena!!! Ať žije mír!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat, protože špatný mír je i pro něj pořád lepší, než když umírají lidé....

1.4.2024 v 17:09 | Karma: 26,44 | Přečteno: 601x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Opravdu Češi tak moc milují Rusko a staré časy?

Opravdu neznám nikoho ve své okolí, kdo by moc dobře nevěděl, že ukrajinští nacisté a banderovci útočí na Rusko, které nám jediné může vrátit svobodu a demokracii, o kterou nás připravili havlisti, liberálové a Západ...

31.3.2024 v 8:36 | Karma: 30,89 | Přečteno: 740x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Takže Velký pátek našeho největšího básníka...

Ti, co nečinně přihlížejí ukřižování Spasitele jsou ti špatní. Avšak ti, co jsou vyhazováni z práce, vláčeni blátem, jsou ti dobří, jsou těmi, pro které se Spasitel obětoval....

29.3.2024 v 17:08 | Karma: 32,44 | Přečteno: 874x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma: 26,23 | Přečteno: 513x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma: 32,08 | Přečteno: 710x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma: 33,68 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma: 32,32 | Přečteno: 891x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma: 43,11 | Přečteno: 9920x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Všichni mluví o válce! Jen Jaromír Nohavica, náš největší básník, mluví o míru!

No, tak dobře, abych nepřeháněl, o míru mluví ještě pan Horner a pár učitelek češtiny. Ale jinak všichni mluví už jen o válce!!!

22.3.2024 v 14:16 | Karma: 24,31 | Přečteno: 816x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč všichni mluví jen o válce? Plzeňský koncert Jaromíra Nohavici

Proč všichni mluví o válce? Proč nikdo nemluví o míru jako náš největší Básník, který už zase píše psaní pánům nahoře, maje při tom na své hrudi blyštivou Puškinovu cenu...

21.3.2024 v 7:52 | Karma: 33,84 | Přečteno: 1240x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma: 27,15 | Přečteno: 743x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2944
  • Celková karma 25,22
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik