Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

EU cíleně a systematicky likviduje právní státy

Svou dluhovou krizi, a o existenci této dluhové krize snad nikdo střízlivý nepochybuje ani pravou hemisférou, se Evropa rozhodla řešit cílenou a systematickou likvidací právních států včetně toho našeho a toho především

Byl jsem smutný z toho, že peníze, které nosím všude možně po kapsách, nejsou ničím kryté. Ten smutek ze mne přímo stříkal, takže lidé se mne ptali, proč jsem tak smutný. Bál jsem se samozřejmě k tomu přiznat, jenže smutek, stejně jako hnis ve vředu, který se včas nerozřízne, houstl a houstl.

Jednoho dne už to bylo k nevydržení, tak jsem popadl prvního člověka, který mi přišel do cesty a začal mu mávat svými penězi před nosem: „Vidíte je? Tisknou se jako na běžícím páse, nejsou ničím kryté! Tisknou se jako na běžícím páse, nejsou ničím kryté a stejně platí! Ale já chci, aby byly moje peníze, které u sebe nosím, něčím kryté! Proboha, co mám dělat?!“

Štěstí mi však přálo, protože jsem evidentně narazil na člověka, který tomu všemu rozuměl, a takový člověk si jen tak vykračuje po ulici, a přitom ví všechno!

„Pamatujete si na Vídeňský kongres?“ zeptal se mne.

„Jak by ne! Každý den se tančilo! Byl to hotový koncert velmocí! Vídeň byla hlavním městem Evropy! Nejmocnější vládci Evropy makali na novém uspořádání evropského kontinentu po napoleonských válkách! Vidím to jako dnes, jak Matternich, ten skopčák, jemuž v žilách koloval Rýn a který prohlašoval, že jeho vlastí je Evropa, se právě tuto Evropu snažil ovládnout prostřednictvím neziskovek, jak běhal z plesu na ples, z postele do postele! A kněžna Zaháňská? Tu mi ani nepřipomínejte! Celá Božena Němcová, jakoby ji z facebooku vypadla, děvka!“

Při vzpomínce na kněžnu Zaháňskou, na ty její fotky v plavkách na Mariahilfer Straße, jsem si musil odplivnout jako Robert.

„No, vidíte, a to samé se děje i teď,“ řekl ten člověk.

Popadl jsem ho za obě ramena, chytil se ho jako stébla a nevěřícně zvolal: „Chcete říct, že Svatá koalice zase usiluje o restauraci feudalismu? Panebože, ale to je přece strašné!“

Ale onen člověk jen přikývl a pravil, smutně se usmívaje, jako Tomáš Akvinský, když se mu podařilo dokázat boží existenci: „To, co se dnes děje, včetně tisku nekrytých peněz, jako jsou ty vaše, co máte u sebe, to je to stejně plnohodnotná mocenská válka o ovládnutí Evropy jako tenkrát, jen se ještě nepoužívají tradiční vojenské prostředky.

Že se jí účastníme a jsme také jejím objektem, za to může naše politická reprezentace, ne jen Babiš, ale i kolaborantská opozice pracující pro zahraniční zájmy, ta především, - prodali nás.

Pomoc a pomoc je totiž rozdíl.

            Pomoc, za kterou se upíšeme ďáblu, peklu, je jen dobře promyšlený účelový kalkul hodný opovržení, včetně těch, kteří se o to přičinili a pod to podepsali - je to vlastizrada.

EU je, stejně jako Vídeňský kongres,  evidentně politický a mocenský projekt určitých zájmových skupin, určitých států, které se snaží dostat celou Evropu ve svém zájmu pod svou kontrolu a ovládnout ji - potřebují zdroje, prostředky, pracovní sílu, ...., aby na ně někdo dělal (není to nic nového, jen o úroveň výš - USA si dlouhá léta navážely černochy z Afriky a zotročovaly si je, Německo je dnes plné Turků a Kurdů, Francouzi čokoládoví, Česko zase plné Čechů ..... ).

S Řeckem se jim to už zjevně povedlo, tak dlouho si vyhazovalo z kopýtka, že si dnes bez kývnutí německých bank ani nevrznou. Dluhopisy Itálie vlastní prý ECB, a kdo ovládá ECB? S dluhy se obchoduje, ne?

Je to zločin!

Vědomé, cílené tunelování veřejných rozpočtů a okrádání tak daňových poplatníků na celé generace pod pláštíkem boje proti Covidu. Nutno ale doplnit, že ten zájem na tom přichází z venčí. A naše politická reprezentace na tom ochotně/neochotně spolupracuje a plní si tak domácí úkoly, které dostala.

Babiš, jako trojský kůň tady dlouhou dobu pléduje za větší a větší zadlužení, že je dost nízké, že si to můžeme dovolit, takže je potřeba zvyšovat.

Vlastizrada u nás je vždy jen naše.

Jedna z teorií marketingu je vytvořit a připravit si zákazníka, a potom jej kasírovat, dokud to jen jde. Rozpočtové schodky nejsou nic racionálního, jsou jen politickým rozhodnutím. Stejně je to s dluhy, víme?

Evidentně nepotřebujeme si půjčovat, minimálně v takovém rozsahu.  Bylo tady řečeno, že státní dluh naroste na 3 bilióny korun, takže se na tom intenzivně pracuje.  I ten státní dluh do loňského roku (asi 1,6 biliónu korun), byl jen na korupci a tunelování veřejných rozpočtů, takže z hodnotového hlediska by byl naprosto zbytečný, nepotřebný).  

Dluhy (náklady na jejich obsluhu ....) jsou zjevně jednou z forem odvodů výpalného našim dobrodincům, kteří nás budou chválit, dokud budeme platit, když platit nebudeme, budou nás humanitárně bombardovat).

Nerozptylujte však vinu paušálně na všechny.  Vinni jsou ti, kteří o tom rozhodují - politici. Ostatní jsou vinni, že si takové politiky volí a potom jim v tom nedokážou zabránit, třeba druhdy Milión chvilek, demonstroval, demonstroval, ale zadlužení stejně zabránit nedokázal!

Jsme bohatá, rozvinutá a vysoce produktivní země.  Nepotřebujeme si nic od nikoho půjčovat.

Snad jen na to, jak odvádět nemalé výpalné na západ a v tom je problém.

Kam jdou všechny ty peníze z dnešních 500 miliard (370 loňských) nového dluhu?

Vláda, respektive kolaborantská opozice sice rozdává, jako že pomáhá, ale těm potřebným jde jen zlomek z toho.

Kde je ten zbytek, respektive, kde je těch zbylých 99 procent?

Ptají se tak i velmi renomovaní ekonomové.

O tom, že za úvěry se platí úroky a obslužné není potřeba diskutovat a vysvětlovat - o to přece jde, aby tak bylo. Kdo kolaboroval s cizí mocí a zaprodal svou zemi, je zločinec - vlastizrádce. Ano, dějiny jsou plné kolaborantství a vlastizrady.

Dodnes je vlastizradou výpalné, odváděné knížetem Václavem Jindřichovi Ptáčníkovi a podvolení se, se účelově vykládá dle potřeby právě vládnoucí politické reprezentace.

Úloha Masaryka v době války je k diskusi - pro císařství to bylo kolaborant a vlastizrádce, po roce 1918 byl oslavován jako osvoboditel, zasloužil se o stát (Američané - Wilson, mu jej přiklepli za jeho dobře odvedené služby v Rusku v jejich prospěch).

Podobně je k diskusi úloha Beneše nebo Háchy (je otázkou, kde je hranice mezi vědomým kolaborantstvím a servilitou z vyděšení .....???).

To, co páchali komunisté, především v 50. letech kolaborantstvím a vlastizradou skutečně bylo, stejně tak zvací dopis v 68 a servilita v následujícím období.

A nakonec dnes to, jak někteří jedinci a určité politické strany strkají naši zemi do područí Německa a západních států prostřednictvím EU, místo aby se snažily o obnovu sebevědomého a hrdého Českého království v hranicích ustanovených Přemyslem Otakarem II, kolaborantstvím a vlastizradou skutečně je.

Od Francouzské revoluce tady známe něco jako rovnost, svornost, bratrství a republiku s něčím, co se nazývá "právní stát", kde všichni občané jsou si je před zákonem rovni. Podobně na tom se rozvíjí novodobá podoba demokracie stojící na všeobecných, rovných a přímých volbách.

Takže všeobecné, rovné a přímé volební právo z toho všeho tak nějak samozřejmě vyplývá, ne?.

Masaryk říká Čapkovi: ,Tak, demokracii tady už máme, a teď potřebujeme už jen ty demokraty do ní‘.

            Načež mu Čapek odpovídá: ,Se mnou rozhodně nepočítejte, já jsem pražská kavárna a lepšočlověk!‘

Schopnosti voličů vyplývají z jejich vzdělanosti, poznání a informovanosti.

Takže kdo chce zachovat snadno ovladatelné a poslušné stádo, ten bude likvidovat vzdělávací systém (jak se dnes děje), cenzurovat (jak se dnes zase děje) a manipulovat informace (jak se dnes zase děje), ostatně Matternich už dávno před Hitlerem prohlásil, že největším zlem je tisk.

Tak je to, pane, a ne jinak, snad si to nemyslíte?“

Pozorně jsem celou dobu poslouchal, a tak žádný div, že jsem teď byl z toho, co mi ten člověk řekl, docela zkoprnělý.

„Panebože, a my v tom žijeme! Žijeme v tom a naším největším snem je dostat hypotéku a postavit si vlastní barák! Žijeme v tom, v takovém svinstvu a těšíme se, jak se o víkendu tajně ožereme s kamarády v garáži, nebo si zajedeme do hor, na čerstvý vzduch!

Žijeme v tom, ačkoliv v něčem takovém se žít ani nedá, nemluvě o tom, že ta svině Matterrnich, nejenže zplodil tu děvku Němcovou, ale taky k nám dotáhl bolševník, toho zkurveného imigranta z Kavkazu!“ drmolil jsem na samí hranici srozumitelnosti, nechápaje, že někdo tak moudrý, někdo, kdo ví všechno, si může jen tak vykročovat po ulici, místo toho, aby nám vládl on a ne kolaboranti.

Skutečně tomu nerozumím, jak to že, někteří lidé vědí všechno, a někteří lidé nevědí vůbec nic.

Někdo se podívá a hned vidí, a někdo se může dívat sto let a stejně si na Vídeňský kongres ani nevzpomene.

To se pak nedivme, že nám Evropská unie tak hezky ničí právní stát, když si takoví lidé chodí zbůhdarma po ulicích, zatímco my si volíme už po staletí do svého čela zrádce a zbabělce!

 

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 25.2.2021 8:00 | karma článku: 14,39 | přečteno: 303x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Íránské střely a Institut ajatolláha Václava Klause

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán zpackal nejen svůj víkendový útok, ale jak nepovedené je prý i íránské pivo...

19.4.2024 v 14:06 | Karma: 17,38 | Přečteno: 335x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 20,80 | Přečteno: 592x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,31 | Přečteno: 544x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Moje vzpomínka na ten den, kdy Gagarin letěl do kosmu

Vzpomínám si na ten den dobře. Hodně lidí nevěřícně hledělo na nebe a pořád dokola opakovalo: „Gaga! Gagaga!“

13.4.2024 v 16:40 | Karma: 23,17 | Přečteno: 867x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Má ho Varel Chrčálek taky malého?

Jsou témata, kterým se chtě nechtě, nemůžeme vyhnout. Proto by chtěl tímto článkem rozvířit diskuzi, ze které by vykrystalizovala odpověď na výše položenou otázku...

9.4.2024 v 15:56 | Karma: 27,33 | Přečteno: 890x | Ostatní

Karel Trčálek

Soumrak éry válečných štváčů Jirky Paroubka...

Slovenská a česká pravice vkládaly velkou naději ve vítězství válečného štváče ve II. kole prezidentské volby na Slovensku. Exponenti slovenské, ani české pravice teď nedokážou zakrýt zklamání, které v nich vzbudily výsledky voleb

8.4.2024 v 16:41 | Karma: 28,97 | Přečteno: 773x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Volební vlak vypravený z České republiky vítězství Korčokovi evidentně nepřivezl

Pokud chce někdo vypravovat ze Slovenska vypravovat vlaky na Ukrajinu plné vojáků, aby měla ruská děla co žrát, nemůže se divit, že není slovenským prezidentem...

7.4.2024 v 9:35 | Karma: 32,56 | Přečteno: 1173x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se papež František I. stal z Antikrista oslavovaným chcimírem

Není to tak dávno, co naší jedině praví katolíci typu Petra Hájka či Michala Semína označovali Františka I. za Antikrista a naši vlastenci jej bičovali pro jeho velebení migrantů...

6.4.2024 v 20:31 | Karma: 28,55 | Přečteno: 673x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Markétka letí do Senátu

A snad tam i doletí, protože je to naše jediná naděje, abychom byli zase svobodní. Bože, lidi, já už úplně zapomněl, jaké je to být svobodný! Svobodný!

6.4.2024 v 11:29 | Karma: 25,60 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Cože? Jaký „zimní čas“? Polemika s váženým panem Ladislavem Jaklem

Tak se nám od víkendu zase krásně prodloužily večery a pan Jakl musí chodit z práce ještě za světla. A přitom to bylo tak jednoduché. Stačilo jedno administrativní nařízení. Ale proč zůstat v půli cesty? Je třeba jít dál...

3.4.2024 v 14:20 | Karma: 24,36 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Putin složil zbraně, morální převaha českých chciválků potvrzena!!! Ať žije mír!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat, protože špatný mír je i pro něj pořád lepší, než když umírají lidé....

1.4.2024 v 17:09 | Karma: 26,44 | Přečteno: 601x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Opravdu Češi tak moc milují Rusko a staré časy?

Opravdu neznám nikoho ve své okolí, kdo by moc dobře nevěděl, že ukrajinští nacisté a banderovci útočí na Rusko, které nám jediné může vrátit svobodu a demokracii, o kterou nás připravili havlisti, liberálové a Západ...

31.3.2024 v 8:36 | Karma: 30,89 | Přečteno: 742x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Takže Velký pátek našeho největšího básníka...

Ti, co nečinně přihlížejí ukřižování Spasitele jsou ti špatní. Avšak ti, co jsou vyhazováni z práce, vláčeni blátem, jsou ti dobří, jsou těmi, pro které se Spasitel obětoval....

29.3.2024 v 17:08 | Karma: 32,44 | Přečteno: 874x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma: 26,23 | Přečteno: 515x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma: 32,08 | Přečteno: 710x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma: 33,68 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma: 32,32 | Přečteno: 891x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma: 43,11 | Přečteno: 9920x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Všichni mluví o válce! Jen Jaromír Nohavica, náš největší básník, mluví o míru!

No, tak dobře, abych nepřeháněl, o míru mluví ještě pan Horner a pár učitelek češtiny. Ale jinak všichni mluví už jen o válce!!!

22.3.2024 v 14:16 | Karma: 24,31 | Přečteno: 816x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč všichni mluví jen o válce? Plzeňský koncert Jaromíra Nohavici

Proč všichni mluví o válce? Proč nikdo nemluví o míru jako náš největší Básník, který už zase píše psaní pánům nahoře, maje při tom na své hrudi blyštivou Puškinovu cenu...

21.3.2024 v 7:52 | Karma: 33,84 | Přečteno: 1240x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2945
  • Celková karma 25,13
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik