Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tomu, že u nás díky Sputniku zemře méně osob, říkají eurohujeři hybridní válka?!

Hybridní válku proti nám nevede Rusko, ale EU, která bez mrknutí oka nechá u nás zemřít statisíce osob, jen proto, aby se nemusel registrovat  ruský Sputnik, který má stopětiprocentní účinnost!

            Veliká doba žádá velké lidi. Jsou nepoznaní hrdinové, skromní, bez slávy a historie Napoleona. Rozbor jejich povahy zastínil by i slávu Alexandra Macedonského. Dnes můžete potkat  jistého muže, který sám ani neví, co vlastně znamená v historii nové, velké doby. Jde skromně svou cestou, neobtěžuje nikoho a není též obtěžován žurnalisty, kteří by ho prosili o interview.

Kdybyste se ho otázali, jak se jmenuje, odpověděl by vám prostince a skromně: „Já jsem Petřík…“

A tento tichý, skromný ošumělý muž jest opravdu ten starý dobrý Petřík, hrdinný, statečný, který byl za pandemie v ústech všech občanů České republiky a jehož sláva nezapadne ani poté, co Česká republika opustila potápějící se loď NATO a EU.

Mám velice rád toho dobrého Petříka, a podávaje jeho očkování Sputnikem, jsem přesvědčen, že vy všichni budete sympatizovat s tím skromným, nepoznaným hrdinou. On se nenechal očkovat vakcínou od Pfizeru, jako to udělal ten hlupák Zeman, aby mohl dál blábolit svoje nesmysl.

A to stačí.

Zatímco někteří lidé, typicky fanatičtí rusofobové, bylo ochotni zaplatit třeba i životem svůj boj za pravidla a rozum Bruselu, Petřík byl jejich pravým opakem, svým životem byl ochoten zaplatit za normální lidský rozum, kterého má Miloš Zeman víc než celý Brusel.

A tak, když byl vyzván, aby se i on dostal k očkování Sputnikem, neváhal ani chvíli. Bylo to shodou okolností zrovna v předvečer prvního výročí prvního očkování Sputnikem v našich zemích, ona osoba, která toto očkování obdržela jako první se následně, za odměnu, odjela rekreovat na Krym, odkud dodnes posílá nadšené pohlednice  s vyobrazením bachčisarajenské fontány, v níž si umýval nohy jak Puškin, tak Tolstoj a proto se traduje, že voda z ní má léčivé účinky.

Petřík se na očkování oblékl do svého nejlepšího červeného svetru, který tak nápadně připomínal dresy slavné první pětky tvořené Kasatonovem, Fetisovem, Makarovem, Larionovem (jenž je nejstarším hráčem, který vsítil branku ve finále Stanley Cupu) a především nezapomenutelným Krutovem. Ulice byly už slavnostně vyzdobeny na zítřejší svátek, ze všech  mobilů se ozývaly Alexandrovci a jejich předělávka Poljušky, všude kolem klokotal normální a radostný život, lidé v kavárnách spokojeně pili vodku a lidé venku taky.

Očkovací místo se nacházelo v podzemí polikliniky, jejíž některá okna čekala na výměnu svých skel, ta stará někam na podzim odnesli a nové ještě nepřinesli, nebylo se ovšem čemu divit, vždyť jaro ještě ani pořádně nezačalo. Petřík se spustil po laně do sklepa (schody taky někdo odnesl, aby je vyměnil za nové) a vstoupil do malé, leč čistě vykachlíkované místnosti, z jejíhož stropu visela sympaticky holá žárovka a v jejímž rohu byl čtvercový odtokový otvor, z něhož vystrkoval čumáček potkan.

V této místnosti probíhalo vlastní očkování a nacházeli se v ní teď, kromě Petříka, ještě další tři lidé.

Předně to byl lékař, na první pohled sympatický člověk a dále pak za stolem seděli dva muži v oblecích, rovněž velmi sympatičtí.

„Poseďte se u nás, soudruhu Petříku. Napřed bychom se vás rádi na něco zeptali,“ ukázal jeden z mužů před stůl, ačkoliv tam žádná židlička nebyla.

Ale Petřík byl dobrák, a aby jim nezkazil radost, předstíral, že skutečně sedí na židličce a dlužno říct, že mu to předstírání šlo náramně.

„Tak nám, soudruhu Petříku, řekněte v kolika zemích, včetně svazových republik, už schválil SÚKL použití Sputniku?“ chtěli vědět muži v obleku.

„Ve sto padesáti,“ odpověděl po pravdě Petřík.

„Kolik dávek Sputniku už se vyrobilo, zaokrouhleno na celé desítky miliard?“ chtěli vědět dál muži.

„1340 miliard,“ odpověděl zase po pravdě Petřík.

Muži vstali a podali Petříkovi ruce: „Gratulujeme, soudruhu Petříku. Vašemu očkování Sputnikem nic nebrání. Tady nám to, prosím, podepište. Nebojte, je to jen závazek ke spolupráci, dále prohlášení, že se vzdáváte práva na korespondenci a pak už jenom doznání k tomu, že jste se nechal naočkovat Sputnikem dobrovolně a bez jakéhokoliv nátlaku.“

Petřík se rád podepsal na papír, který muži uložili do složky nadepsané Petříkovým krycím jménem, aby se pak obrátili na lékaře: „Soudruhu profesore, můžete tady soudruha Petříka očkovat, my ho už potřebovat nebudeme.“

Profesor píchl Petříkovi Sputnik a Petřík mohl jít domů, kam taky opravdu došel.

Cesta ho trochu unavila a tak si sedl, tentokrát už na skutečnou židli.

A jak tak sedí, vidí, že mu začínají otékat nohy, a taky cítí, že se ho zmocnil třes, a ke všemu ještě trochu rozostřilo vidění, což byl důkaz, že ho skutečně naočkovali Sputnikem, že mu nepodšoupli žádný Pfizer, jak se to stalo jedněm sousedům žádný, takže se ti nebožáci, museli odstěhovat na Sibiř, jakou z toho měli ostudu.

Petříka se, to se ví, zmocní náramná rados z toho, jak mu hezky otekly nohy, jak se celý předpisově třese, jak se mu nádherně rozostřilo vidění, protože kdo by neměl radost z toho, že ho naočkovali Sputnikem?

A tak Petřík od samé radosti vyskočí, zatne třesoucí se pěst a nadšeně zvolá: „Smrt fašistům! Smrt banderovcům! Za Stalina! Za Putina!“

No, „Za Putina“ už zvolat nestačí, protože se svalí na zem s tak šťastným výrazem ve tváři, že si ho spousta školních výprav plete s nabalzamovaným V.I. Leninem.

Snad nikdo nepochybuje, že nová ponorka třídy Borej, která se právě dokončuje v loděnicích Sevmaš, ponese hrdé jméno „Petřík“ plným právem, neboť náš skromný hrdina si to zcela zaslouží, aby se i takto vepsal do bohaté historie našeho carství, když v srdci našeho lidu je už zapsán navždy.
 

Autor: Karel Trčálek | středa 3.3.2021 19:11 | karma článku: 18,68 | přečteno: 605x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Zrádce Beneš zachránil republiku, málo platné!

Západní spojenci měli naštěstí dost rozumu, na rozdíl od tehdejších našich domácích chciválků, aby zabránili v Mnichově masakru českého národa, takže Edvard Beneš mohl v klidu vyvěsit bílou fangli, abychom přežili

21.4.2024 v 16:51 | Karma: 21,88 | Přečteno: 630x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Cos to porobil, Pavelenko Pavle?

Tuto píseň si dost možná prozpěvovali někteří učitelé na Slovácku, když na obličeji pana prezidenta viděli malou, asi půlmetrovou řeznou ránu

21.4.2024 v 12:42 | Karma: 25,30 | Přečteno: 686x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Íránské střely a Institut ajatolláha Václava Klause

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán zpackal nejen svůj víkendový útok, ale jak nepovedené je prý i íránské pivo...

19.4.2024 v 14:06 | Karma: 24,21 | Přečteno: 671x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 21,36 | Přečteno: 624x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,32 | Přečteno: 551x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 2947
  • Celková karma 25,27
  • Průměrná čtenost 867x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik