Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rozdíl mezi karanténou a fašistickou diktaturou je docela zanedbatelný

Vysvětleme si nejdříve základní pojmy, protože po propagandistické masáži všech mediálních zdrojů v tom může být trochu zmatek. Kontrarevoluce je, když se píšou kontrablogy, takže jsem vlastně taky kontrarevolucionář

            „Dáváme civilizaci narkózu, jinak by sama sebe nesnesla, proto ji nesmíme budit. Pro nás je to daleko horší, protože my musíme zůstat střízliví pro vaše dobro.“

            Stanislav Lem, Futorologický kongres

 

Zdálo, že je všechno, jak má být. Na terasu porubské Lidovky svítilo slunko, podchlazené pivo Ostravar bylo řídké jako Sputnik V. Rozhlédl jsem se z terasy na otevřená kadeřnictví, kterých bylo na jednom metru nejméně pět, na děti, kteří se vracely ze školy (nebo teprve do ní šly, to nešlo poznat), na hospody, kterých bylo na metr deset, a ve kterých seděli lidé na metr čtvereční dvacet.

Ale přece jen z této idyly cosi nápadně vybočovalo, bylo jako panzerfaust na oko, něco co do ní nepatřilo, něco, co ji činilo skrznaskrz falešnou.

Ladik se třásl jako osika, na které se oběsil Jidáš, a přece to nevypadalo na delirium!

            „To je divné, celý se třeseš a jsi zelený jako greendeal. Nesnědl jsi něco zkaženého, ten krab, co jsi mi ho ukazoval v mobilu, nevypadal moc čerstvě. Nebo tak krabi normálně vypadají?“ zeptal jsem se nakonec Ladika, který se třásl už tak, že se mu z hlavy sesmekla i jeho čepička, ačkoliv ji měl k hlavě přilepenou kanagonem.

            „Covid je podvod!“ zaúpěl Ladik a chytil se za hlavu, tak, že vypadal jako ten blázen, který namaloval takový ten obraz, jak se na něm nějaký maník drží za hlavu a křičí na celé kolo, jako kdyby místo toho nemohl raději namalovat nějaké slunečnice, nebo společně se koupající se transsexuály.

            „Počkej, co to říkáš, Covid, že je podvod? Zbláznil ses nebo co?“ začínal jsem mít obavy, jestli to přece jen není delirium.

            „Podvod,“ přikývl Ladik.

            „Jak jsi na to, prosím tě, přišel?“ zeptal jsem se, abych zakryl trapné rozpaky, které se mě pochopitelně zmocnily, a abych je zakryl ještě víc, objednal jsem sobě i Ladikovi velké rumy, „tu máš, napij se. Do dna a do roka! To tě postaví na nohy, vyžene ti to chmury z hlavy. Ježíšovi to taky pomohlo, proč by to nepomohlo tobě?“

            „Nejsem blázen,“ řekl Ladik, ale rum do sebe naštěstí vyklopil, „řeknu ti, jak to všechno je, teď už stejně na ničem nezáleží.“

            „Ještě dva rumy, pane vrchní“ kývl jsem na majitele bar, takového nesympatického týpka s klausovským knírkem pod nosem, jenže Afghánce.

            Ladik spláchl sucho v hrdle a pustil se do vysvětlování, které jsem poctivě zapsal slovo od slova: „Jak jistě víš, to není žádné tajemství, jsme ovládáni prostřednictvím psychofarmak, která rozstřikují do ovzduší letadla, proto taky pořád létám sem a tam, říká se tomu cestování. Každé letadlo je vlastně takový čmelák, v USA to teď zušebně rozstřikují v podobě umělého sněhu, který netaje. Dáš ho nad oheň, a on prostě netaje, počkej až začne sněžit v létě, když bude největší hic.“

            „Počkej, ale teď žádná letadla přece nelétají,“ skočil jsem Ladikovi do řeči.

            „Létají, ale rozstřikují taková svinstva, abys je prostě neviděl, abys měl halucinaci, že žádná letadla nevidíš,“ vysvětlil mi Ladik.

            „Ale letiště jsou přece prázdná, sám jsi to viděl, v Mošnově není ani noha, natož Hitler, nebo Havel,“ zase jsem mu skočil do řeči.

            „Vůbec není důležité, co vidíš, důležité je absolutně ničemu nevěřit. A letadla startují z tajných letišť, která jsou maskována jako základny NATO na Sibiři a v Povolží, jen kolem Kazaně je jich dobře deset,“ vysvětlil mi Ladik.

            „Takže za tím stojí zase Američani?“ dovtípil jsem se.

            „Právě, že ne!“ vzrušeně zašeptal Ladik a naklonil se ke mně blíž, „NATO a Američani jsou taky jen halucinace, stejně jako to, že na obloze nejsou žádná letadla.“

            „To jsem z toho jelen, Američani jsou taky jen halucinace? Kdo tedy dělá všude ten bordel, když ne Američani?“ vůbec nic jsem nechápal.

            „Tohle všechno je jen halucinace,“ mávl Ladik kolem sebe rukou a vypadalo to, že to myslí opravdu vážně, „zapomeň, na tradiční konspirace, svět ovládá úplně někdo jiný, žádní Židi.“

            „Kdo, proboha?“ vytřeštil jsem na Ladika oči.

            „Hned se dozvíš, jen co si odskočím,“ řekl Ladik a zvedl se.

            „Nikam! Nikam nepůjdeš, dokud mi to neřekneš!“ chytil jsem Ladika prudce za ruku a pak dodal, „taky by ses nemusel vrátit. Nestalo by se to poprvé ani naposled, thrillery jsou toho plné. Musíš mi to říct, půjdeš se vychcat a unesou tě mimozemšťané, nebo ti někdo na hajzlu nasype do spoďárů novičok.

            Řekni mi to a pak se jdi vychcat, musím to vědět.“

            Ladik si bez odporu zase sedl.

            „Kdo?“ řekl a pokračoval, „jak jistě víš, pracuji za byt a stravu v redakci Protiproudu. Nesl jsem tam dnes ráno nějaký článek. Přijdu tam a nikde nikdo, jen na Hájkově stole, víš má takový ametystový stůl, je nějaká tuba s prášky. Vezmu ji a ukáže se, že je to vitamin D. Tak jsem si nasypal hrst prášků a hodil je do sebe, víš kvůli imunitě.

            Chvíli se nic nedělo, ale pak najednou všechno zmizelo a já stál po pás v nějaké odporné močůvce.

            ,Sežral jsi proberan, zatím co jsem seděl na hajzlu?‘ ozval se za mnou Hájkův hlas.

            Otočím se a opravdu za sebou vidím Hájka, respektive Hájkův hologram, ale hologram stokrát vymakanější, aspoň, co se koz týče, než hologram Grety, jak taky stojí po pás v nějaké odporné močůvce.

            ,Zdravím tě, soudruhu! Neseš článek?“ podává mi Hájek ruku a dodává, ,neboj, vytíral jsem si řiť hajzl papírem, mám ještě poslední roli, nikdo už si nevytírá řiť hajzl papírem kromě mě.‘

            „Co to má znamenat? Kde je redakce Protiproudu?“ zeptám se zmateně.

„Tady je redakce Protiproudu,“ uchichtne se Hájek a pokračuje, „buď rád, že jdeš proti proudu. Všude jinde jsou ty sračky až po krk. No, co na mě hledíš?

Sežral jsi prostě proberan, který ruší účinek všech halucinogenů, které nechám rozstřikovat do ovzduší. Evu s Vaškem jsem za to vyhnal z ráje, ale odkud mám vyhnat tebe, hehe?

Říkáš, že je to spiknutí. Snad, nebo určitě je to spiknutí?

A jak bys to chtěl dělat jinak?

Na Zemi žije dvacet miliard lidí, planeta je totálně zdevastovaná, zralá na odpis. Ale když už člověk jednou je, tak musí koukat, aby byl, no ne, řekni sám.

A ty bys chtěl být po krk ve sračkách?

Nechtěl, že jo. Tak rozstřikuji do ovzduší halucinogeny. Ne kvůli sobě, ale kvůli lidem.

Plačící pojďte ke mně!

Víš, čím se těch dvacet miliard lidí, z toho tři čtvrtě muslimů, musí živit?

Recyklovanými hovny! To jsou všechna ta žrádla, která do sebe rveš. Kdybys je ve skutečnosti viděl, tak se z toho posereš. A teď se nám ještě ke všemu zastavil Golfský proud. Jo, je to tak, kámo. Máme dobu ledovou.

Co na mě tak čumíš, žádné oteplování už dávno neexistuje!

Lidi teď chcípají na zápaly plic, protože je jim samozřejmě v těch jejich roztrhaných hadrech zima jako fašistům u Staligrandu, uznávám, že jsem je tam nemusel posílat, do takové svinské zimy.

Tak jsem si musel vymyslet Covid. Aby to nebylo nápadné, že v tom vašem báječném světě, kde je nesmrtelnost už na dosah, tolik lidí najednou umírá zničehonic. To by bylo podezřelé a třeba by se v tom někdo začal šťourat a třeba bys to byl zrovna ty, takový šťoura, však se znáš. Tak se to může všechno hodit na Covid a nikdo se tomu nediví, že lidí kapou po desítkách, ne-li po stovkách.

Na tu máš, soudruhu, hoď to do sebe a zase bude všechno v cajku. Ani nevíš, jak ti ty tvoje halucinace závidím, já musím kvůli tvému dobru zůstat střízlivý. I když tady u nás, v Protiproudu, je to ještě dobré, tady máme ještě na hajzlu papír, tady si ještě můžeme připadat jako lidé, ne jako opice. Ale kdybys viděl, jak to vypadá venku,  za okny, tak by ses z toho zbláznil.

No tak, spolkni to, neboj, není to Sputnik. Je to pro tvoje dobro, lidé žijí hůř než prasata, věř mi, to není nic pro inteligentní lidi, jak jsi ty, válet se ve vlastních výkalech a vědět, že nejsi v Karibiku.‘

Hájek mi podával hrst nějakých stříbrných pilulek. Pozřel jsem je a byl zase zpátky tady v Karibiku, v baru don Pepé.“

Ladik domluvil (chudák, vůbec netušil, že není v Karibiku, v baru Don Pepé,  ale v Porubě, v Lidovce) a já se na něho podíval: „Chceš říct, že ten rum, co tady do sebe kopeme, je ve skutečnosti ta nejodpornější samohonka destilovaná z lidských hoven, kterou nám nějací maníci z BLM nalévají do koryta v nějakém prasečáku?“

„Říkal to Hájek,“ pokrčil Ladik rameny.

„Takže on to všechno řidí, všechny ty přísně tajné plány světovládců na ovládnutí světa a Ruska jsou z jeho hlavy, a Covid ostatně taky?“ řekl jsem.

„Co je na tom špatného? Má vlastně pravdu. Já byl v těch sračkách jen po pás a stačilo mi to. Všude jinde jsou prý lidi v těch sračkách až po krk. Řekni sám, chtěl bys být po krk ve sračkách, žít hůř než prasata?“ zeptal se mě Ladik.

„No nechtěl,“ přiznal jsem se.

„Tak vidíš, buďme nakonec rádi, že je Covid podvod,“ řekl Ladik a šel se konečně vychcat.

Už jsou to dvě hodiny, nebo možná i víc, co odešel na hajzl, který je hned za rohem, a pořád se nevrací. Upíjím dobrou brazilskou kávu, je skoro sedm hodin ráno, což je čas na jeden doutník a velkou stranu.

           

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 11.3.2021 18:07 | karma článku: 18,16 | přečteno: 396x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Malá poznámka k malé ukázce z nového románu zdejší spisovatelky

Byli jsme nedávno poctěni názornou ukázkou z připravovaného románu spisovatelky, která zde rovněž publikuje. Kolem této ukázky se rozhořel určitý spor, který si ovšem netroufám nijak rozhodnout, jelikož k tomu nejsem kompetentní

27.4.2024 v 11:02 | Karma: 12,06 | Přečteno: 125x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Nebezpečná hra s ohněm paní Kateřiny L.

Co myslíte, že je nebezpečnější? Kouřit na bedně s dynamitem, kontrolovat množství benzínu v nádrži s hořící sirkou v ruce, nebo se vojensky zapojit do války? Kdo tipoval poslední možnost, podle mne trefil

26.4.2024 v 15:32 | Karma: 19,84 | Přečteno: 343x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Mistr a Markétka

Budu si muset někdy tuto knihu opravdu přečíst, třeba bude skvělá. Zatím jsem ji jen spálil ve svém krbu...

25.4.2024 v 14:53 | Karma: 20,36 | Přečteno: 413x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Minuty pro Hitlera z Institutu Václava Klause

Majitelé jediných pravd, např. ti z IVK, jsou-li přitlačeni ke zdi důkazy, že zadupávají svobodu slova, že destruují voltairovský princip a že umlčují a zastrašují své oponenty, vytáhnou obvykle svůj poslední zoufalý argument...

24.4.2024 v 15:09 | Karma: 22,33 | Přečteno: 465x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Zrádce Beneš zachránil republiku, málo platné!

Západní spojenci měli naštěstí dost rozumu, na rozdíl od tehdejších našich domácích chciválků, aby zabránili v Mnichově masakru českého národa, takže Edvard Beneš mohl v klidu vyvěsit bílou fangli, abychom přežili

21.4.2024 v 16:51 | Karma: 22,07 | Přečteno: 657x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Sociální nůžky se rozevírají. Češi chudnou, ač pracují, říká antropoložka

27. dubna 2024

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 45 573 korun hrubého, vypočítala Platforma pro...

Precheza dostala novou pokutu za únik oxidu siřičitého, má zaplatit půl milionu

27. dubna 2024  11:27

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 2951
  • Celková karma 24,94
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik