Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč Karel Trčálek nemá rád Martinu Sáblíkovou?

Víte, koho skutečně obdivuji? Skutečně obdivuji lidi, kteří se pořád pokoušejí prorazit hlavou zeď, a pořád jim to nejde a nejde, a oni se o to pořád snaží a snaží....

            Muselo to být opravdu něco hrozného, co před pěti lety Karla Trčálka potkalo, protože se od té doby Karel v noci pravidelně pomočuje, skoro jako malé dítě, a přitom to byl kdysi takový statný junák, který se ničeho nebál a měl sebevědomí na rozdávání, a teď je z něho jen uzlíček nervů, do kterého strčíte malíčkem, a on se vám celý sesype.

            Co se to vlastně tenkrát před pěti lety stalo?

            Je tomu letos už pět let, a ani o chlup z nosu míň, co se konal v okolí Vlárského průsmyku (tedy přímo v mystické domovině Karla Trčálka, pozn. aut.) cyklistický závod. V něm byl nejen drtivou většinou sportovních odborníků, ale i sebou samotným pasován na největšího favorita Karel Trčálek

            Zejména místní fanoušci o vítězství svého miláčka nepochybovali ani trochu. Ve Štítné nad Vláří měli už nachystány dvě hasičské cisterny magoráku a k tomu luskouna na oslavu  jistého vítězství svého skromného odchovance s nadměrně vyvinutým smyslem pro fair play.

            A nutno říct, že se Karel Trčálek na tento závod opravdu poctivě připravoval. Tak především už půl roku před samotným závodem, jehož start byl pořadateli určen na 11. hodinu, lil do sebe každý den meldonium. Tento skvělý přípravek mu dodávali dva ruští agenti Pavka Dvorakin a Voloďa Vokunov.

            Ti žili v areálu muničného skladu ve Vrběticích, kde si nad budovou číslo 20 vybudovali zemljanku, která se poznala tak, že byl u ní zaparkovaný čistokrevný mercedes. Karel Trčálek jim nosil domácí druhák a oni mu za to dávali meldonium, byl to oboustranně výhodný obchod, a pak že se s Rusy nedá domluvit.

            „Spasíba, ty moloděc!“ děkovali mu ruští agenti za druhák, dodávajíce, „vodka, eto naša svabóda! Směrť vragu! Směrť HATO! Naše dělo, právoje dělo!“

            A byli to i tito mládenci, kteří Karlu Trčálkovi obstarali až odněkud z Komsomolsku na Amuru čistý vzorek moči, který měl nachystaný na antidopingovou kontrolu.

            Ale nebyl by to on, aby při přípravě na tak důležitý závod ponechal všechno náhodě, a tak si namontoval do kola takový malý, ale šikovný elektromotorek. Stačilo pak už jen zmačknout dobře maskované tlačítko na levé brzdě, kde by ho nikdo nehledal, a Karel Trčálek na kole zrychlil tak, že by mu nestačil ani Zátopek se svým proslaveným indiánským během.

            A tak přišel den závodu.

            Karel Trčálek se postavil na start tak sebevědomě, že všichni okamžitě věděli, že tentokrát se bude bojovat jen o druhé místo.

            Zazněl startovní výstřel, hejno vrabců vyplašeně vzlétlo k nebi a pestrobarevné startovní pole vyrazilo vpřed. Karel Trčálek, to se ví, na nic nečekal a okamžitě zmáčkl čudlík na levé brzdové páce. Jeho kolo vyrazilo ostře vpřed a nebylo nikoho, kdo by tento atak, tak brzký a přitom už vítězný, jak si myslel Karel Trčálek, zachytil byť jen náznakem.

            Během několika metrů se Karel Trčálek vzdálil zbytu startovního pole natolik, že z něj byla jen malá tečka daleko vpředu, o vítězi závodu nemohlo být nejmenších pochyb.

            „Paráda! Vítězství je moje! Nikdo na mě nemá!“ liboval si náš podvodník a vůbec ho nenapadlo, že by snad elektromotorek ve svém kole vypnul, ne, nechal ho hezky zapnutý!

            Jede, jede si, náš skromný závodník se smyslem pro fair play, jede si, jeho kozí bradka mu vlaje ve větru, jede si a myslí si, že na něho nikdo nemá.

            A jak si tak jede, najednou ho někdo, ve stoupání na poslední velký kopec, naprosto nečekaně předjede.

            „Co to!?“ spadne Karlu Trčálkovi čelist, div se mu nenamotá do výpletu.

            Podle jeho geniálního plánu ho přeci nikdo neměl předjet!

            V prvotním úleku si myslí, že ho to předjeli samotní bratři Pospíšilové.

            Ale za chvíli mu dojde, že bratři Pospíšilové by museli být dva, takže ten, kdo ho předjel, nemůže být bratrská dvojice, která vyhrála v roce 1979 anketu Sportovec roku!

            „Kdo to sakra je?!“ hledí Karel Trčálek rozčileně na soupeře, kterému sotva visí, i když elektromotorek v jeho kole jede na plné obrátky, víc z něj už ale nevymáčkne!

            To už je ale na Karla Trčálka moc, taková drzost a tak je vzteky bez sebe!

            „Kde už to jen viděl?

            To strojové a přitom tak elegantní šlapání, tu vražednou lehkost, zatímco mně už těžknou nohy, plíce lapají bezmocně po dechu a zrak se mi zamlžuje,“ byl si Karel Trčálek jistý, že už toho drzouna, který si ho dovolil předjet a kterému nestačí, musel někde vidět.

            A pak, když z posledních sil zaostří svůj zrak a popatří na dres té osoby, jako by najednou byl prasetem v trokách a někdo ho právě opařil vřící vodou, aby mu mohl sedřít štětiny.

            „Czech Republic-Martina Sáblíková!“ četl naprosto konsternovaný Karel Trčálek na kraťasech toho nezvaného soupeře.

            Ano, byla to Martina Sáblíková, nikdo jiný!

            Závodu se ovšem neúčastnila, jen si projížděla jeho trať, bylo to před olympiádou v Riu, na kterou se nekvalifikovala, a tak se jela aspoň trochu projet.

            Jenže to Karel vůbec netušil, že Martina závod nejede. Startovní listinu nečetl, tak si byl jistý svým vítězstvím. A jak byl z toho vytočený, vůbec si nevšimne, že Martina Sáblíková nemá startovní číslo, takže si myslí, že Martina Sáblíková závod naopak jede a proto dochází k mylnému závěru, že má po vítězství, o které ho ještě ke všemu navíc připravila ženská, která trénuje deset hodin denně!

            A jak je psychicky zlomený, omylem zmáčkne tlačítko na levé brzdové páce a vypne tak eletromotorek ve svém kole. A v tom okamžiku zkolabuje, protože už musí najednou šlapat sám a na to náš milý Karlík Trčálků prostě není zvyklý. Během několika metrů úplně vytuhne, že musí zastavit. A v tu chvíli ho popadne takový amok, že začne nepříčetně kopat do svého kola, které je shodou okolností úplně stejné, jako kolo Martiny Sáblíkové, jen s tím rozdílem, že Martina Sáblíková v něm nemá elektromotorek.

            „Ty kurvo, ty kurvo, ty za to můžeš!“ kope do kola, které ovšem samozřejmě za nic nemůže.

            Karel Trčálek má po vítězství a ještě navíc, jak tak zuřivě kope do svého kola, mu  vypadne z kapsy dresu lahvička s čistým vzorkem moči a rozbije se o kámen. Moč okamžitě vsákne do země a Karel Trčálek je nahraný, nezbývá mu, než aby on, největší favorit, závod definitivně vzdal, a to všechno kvůli Martině Sáblíkové, která jej předjela v tréninkovém tempu.

            Magorák se sice ve Štítné nakonec vypil, i ten luskoun se nějak snědl, ale Karel Trčálek dodnes nemůže svoji prohru rozdýchat. Dodnes se kvůli tomu v noci pomočuje a nápis Czech republic, který mu tak bolestně připomíná onu blamáž před pěti lety, nemůže ani vidět, když jej někde zahlédne, dělají mu mžitky před očima...

            Na závěr úplně vážně. Nedávno se autor tohoto článku z důvěryhodného zdroje dozvěděl, že Karel Trčálek si má po takřka dvaceti třech letech stoupnout na brusle (naposled na nich stál v Naganu), aby naskočil do zápasu Valašské hokejové ligy.

            Jenže představa toho, že se na ledě může v dresu soupeře střetnout s Martinou Sáblíkovou, ho natolik deprimuje a děsí, že už není z toho jenom pochcaný, ale ještě něco víc a ty výkaly, jak prozrazuje tentýž důvěryhodný zdroj, co se mu takto hromadí v mozku, to už je prý opravdu nefalšovaný hnus!

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 2.12.2021 16:23 | karma článku: 22,46 | přečteno: 583x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Íránské střely a Institut ajatolláha Václava Klause

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán zpackal nejen svůj víkendový útok, ale jak nepovedené je prý i íránské pivo...

19.4.2024 v 14:06 | Karma: 18,42 | Přečteno: 419x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 20,98 | Přečteno: 595x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,31 | Přečteno: 544x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Moje vzpomínka na ten den, kdy Gagarin letěl do kosmu

Vzpomínám si na ten den dobře. Hodně lidí nevěřícně hledělo na nebe a pořád dokola opakovalo: „Gaga! Gagaga!“

13.4.2024 v 16:40 | Karma: 23,17 | Přečteno: 867x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Má ho Varel Chrčálek taky malého?

Jsou témata, kterým se chtě nechtě, nemůžeme vyhnout. Proto by chtěl tímto článkem rozvířit diskuzi, ze které by vykrystalizovala odpověď na výše položenou otázku...

9.4.2024 v 15:56 | Karma: 27,33 | Přečteno: 890x | Ostatní

Karel Trčálek

Soumrak éry válečných štváčů Jirky Paroubka...

Slovenská a česká pravice vkládaly velkou naději ve vítězství válečného štváče ve II. kole prezidentské volby na Slovensku. Exponenti slovenské, ani české pravice teď nedokážou zakrýt zklamání, které v nich vzbudily výsledky voleb

8.4.2024 v 16:41 | Karma: 28,97 | Přečteno: 773x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Volební vlak vypravený z České republiky vítězství Korčokovi evidentně nepřivezl

Pokud chce někdo vypravovat ze Slovenska vypravovat vlaky na Ukrajinu plné vojáků, aby měla ruská děla co žrát, nemůže se divit, že není slovenským prezidentem...

7.4.2024 v 9:35 | Karma: 32,56 | Přečteno: 1174x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se papež František I. stal z Antikrista oslavovaným chcimírem

Není to tak dávno, co naší jedině praví katolíci typu Petra Hájka či Michala Semína označovali Františka I. za Antikrista a naši vlastenci jej bičovali pro jeho velebení migrantů...

6.4.2024 v 20:31 | Karma: 28,55 | Přečteno: 673x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Markétka letí do Senátu

A snad tam i doletí, protože je to naše jediná naděje, abychom byli zase svobodní. Bože, lidi, já už úplně zapomněl, jaké je to být svobodný! Svobodný!

6.4.2024 v 11:29 | Karma: 25,60 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Cože? Jaký „zimní čas“? Polemika s váženým panem Ladislavem Jaklem

Tak se nám od víkendu zase krásně prodloužily večery a pan Jakl musí chodit z práce ještě za světla. A přitom to bylo tak jednoduché. Stačilo jedno administrativní nařízení. Ale proč zůstat v půli cesty? Je třeba jít dál...

3.4.2024 v 14:20 | Karma: 24,36 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Putin složil zbraně, morální převaha českých chciválků potvrzena!!! Ať žije mír!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat, protože špatný mír je i pro něj pořád lepší, než když umírají lidé....

1.4.2024 v 17:09 | Karma: 26,44 | Přečteno: 601x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Opravdu Češi tak moc milují Rusko a staré časy?

Opravdu neznám nikoho ve své okolí, kdo by moc dobře nevěděl, že ukrajinští nacisté a banderovci útočí na Rusko, které nám jediné může vrátit svobodu a demokracii, o kterou nás připravili havlisti, liberálové a Západ...

31.3.2024 v 8:36 | Karma: 30,89 | Přečteno: 742x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Takže Velký pátek našeho největšího básníka...

Ti, co nečinně přihlížejí ukřižování Spasitele jsou ti špatní. Avšak ti, co jsou vyhazováni z práce, vláčeni blátem, jsou ti dobří, jsou těmi, pro které se Spasitel obětoval....

29.3.2024 v 17:08 | Karma: 32,44 | Přečteno: 874x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma: 26,23 | Přečteno: 515x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma: 32,08 | Přečteno: 711x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma: 33,68 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma: 32,32 | Přečteno: 891x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma: 43,11 | Přečteno: 9920x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Všichni mluví o válce! Jen Jaromír Nohavica, náš největší básník, mluví o míru!

No, tak dobře, abych nepřeháněl, o míru mluví ještě pan Horner a pár učitelek češtiny. Ale jinak všichni mluví už jen o válce!!!

22.3.2024 v 14:16 | Karma: 24,31 | Přečteno: 816x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč všichni mluví jen o válce? Plzeňský koncert Jaromíra Nohavici

Proč všichni mluví o válce? Proč nikdo nemluví o míru jako náš největší Básník, který už zase píše psaní pánům nahoře, maje při tom na své hrudi blyštivou Puškinovu cenu...

21.3.2024 v 7:52 | Karma: 33,84 | Přečteno: 1240x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2945
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik