Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když covid pacient zradí lékaře a udá ho, že jej očkoval jen na oko

Taková zrada, když lékař zradí covid pacienta, třeba když mu nepředepíše invermektin, bolí mnohem méně, než když covid pacient zradí lékaře

            Když odešel náš dlouholetý rodinný lékař v požehnaném věku takřka sta let na zasloužený věčný odpočinek, velice nás to rozesmutnilo. Věděli jsme, že nového rodinného lékaře jen tak nenajdeme, zvlášť když nejsme Němci, natož sudetští.

            A život nám dal za pravdu!

            Hledali jsme všude možně po všech kurnících a vývařovnách pro chudé a pořád jsme nikoho nemohli najít.

            „To by se nám v kapitalismu nestalo!“ věděli jsme dobře, ale co nám to bylo platné, když všemocný stát a jeho polosocialistický zdravotnictví systém skoro všechny lékaře zlikvidoval, nadělal z nich popeláře a instalatéry!

            Až se nám nakonec ozvala na sociálních sítích nějaká žena, že by možná o někom věděla. Okamžitě jsme s ní spojili telefonicky.

            „Vím o někom, kdo by mohl být vaším rodinným lékařem,“ sdělila nám.

            „A jakou má kvalifikaci? Je to opravdu lékař? Není to jen rekvalifikovaný popelář, nebo instalatér?“ vyptávali jsme se, to se ví.

            „Žádný strach,“ ujistila nás žena na druhém konci pomyslného drátu a spustila, „jedná se o  prim. MUDr. toho a toho, s atestacemi II. stupně z chirurgie, urgentní medicíny a všeobecného praktického lékařství, vojenského lékaře na misích AČR v Afghánistánu, poskytující lékařskou péči mj. covid+ pacientům s těžkým průběhem, pan doktor je navíc ředitelem jedné docela soukromé nemocnice a právě si otevřel i rovněž zcela soukormou lékařskou praxi v Zittau, přitom ale nerozlišuje, jestli ošetřuje Čechy nebo Němce.“

            „Cože, pan doktor má soukromou praxi v Zittau, a nerozlišuje, zda ošetřuje Čechy, nebo Němce? Toho bereme!“ vykřikli jsme nadšením.

            A tak se doktor Martin, jak jsme svému novému rodinnému lékaři začali okamžitě familiérně přezdívat, stal naším rodinným lékařem.

            Byla to dobrá volba, protože jsme se mohli chválit před svými známými tím, že náš rodinný lékař má praxi v Zittau. Navíc se doktor Martin ukázal skvělým vypravěčem.

            Například nedávno jsme mu volali o půlnoci, aby nám vytáhl velmi pozdní klíšťata. Přijel bez odmlouvání, stokorunu navíc důrazně odmítl s tím, že pro něj není medicína náboženství, aby za léčení vybíral víc, než mu podle jeho svědomí náleží, a pak se pustil do vypravování, aniž bychom ho museli k tomu pobízet naražením na hodně špičatý kůl.

„Tuhle na uzavřeném facebookovém oddělení ve skupině lékařů někdo zveřejnil příspěvek, jak jakýsi pacient na Slovensku onemocněl covidem, měl těžký průběh a v nemocnici začal vykřikovat, že ho prý jistá lékařka očkovala jen naoko a pak mu vydala certifikát. V ten okamžik se v uzavřeném oddělení strhla řež,“ začal doktor Martin své vyprávění a pak pokračoval, „.lékaři se, to se ví, začali předhánět v navrhování exemplárních trestů, včetně trestu smrti.

Zejména musím zmínit jednoho obzvláště militantního Slováka, který požadoval okamžité vyloučení dotyčné lékařky z lékařské komory, na všechny komory v EU poslat informaci, co je tahle lékařka zač, aby už nikdy nikdevá nedostala práci, a zavřít ji na 5 let natvrdo. Zdůrazňuji, že důkaz proti lékařce neexistoval ani jediný, krom výpovědi onoho člověka, tedy žádný odposlech nedokazoval, že se tak opravdu stalo, natož aby se našlo nějaké video.

Co mě ovšem děsí ještě víc, u tohoto militantního příspěvku se začaly svižným tempem množit lajky, jako by probíhalo veřejné hlasování o popravě Milady Horákové.

,Buď mu měla vakcínu dát a vydat mu certifikát a nechat si proplatit úkon zdravotní pojišťovnou, nebo ji mu neměla dát,  a nevydávat certifikát o prodělaném očkování a nenechat si proplatit výkon zdravotní pojišťovnou a nevzít si od pacienta úplatek za vydání očkovacího certifikátu. Tak vypadáme jako zkorumpované svině, které mají málo a tak ještě kšeftují s očkovacími certifikáty!‘ argumentoval ten militantní Slovák.

,Ano, už i lékaři mají jasno, porušení náboženských pravidel ve jménu dobra a morálky se musí trestat tvrdě a nesmlouvavě. Tohle je přeci ten Virus, tady platí presumpce viny!!!,‘ pomyslel jsem si smutně.

A tak napíšu, zatímco mi na operačním stole leží pacient, ale ten počká, že důležitější je princip, že fanatická víra v silný a trestající stát, v jeho pravidla, v autoritářství a v kolektivní dobro se jmenuje fašismus a že především my lékaři bychom měli být umírnění, opatrní, chápaví a nepřidat se na žádnou stranu.

A sotva to napíšu, ihned nastává lynč.

Jen soukromým messengerem, pacient mi pořád leží na operačním stole, ale ten teď není důležitý, mi vzápětí přichází verbální podpora od dvou lékařek, které se přiznávají, že se mnou souhlasí, když na facebooku oponuji militantnímu lékaři, který by rád bez důkazů svou kolegyni nechal zavřít, ale veřejně vystupují na facebooku neutrálně nebo spíše s většinou.

Chápu je. Mají děti, ty chodí do školy, kde by je druhé děti ukopaly. Lékaři z uzavřeného fóra dobře vědí, kde ty lékařky parkují auta. Nechtějí nic riskovat. Je opět načase říkat na facebooku, co chce slyšet většina, a moc nevyčuhovat. Opět nemít názor. Je načase kolaborovat s většinou.

Ještě se chvíli se agilní Slovák snaží diskutovat: „Je jasné, že doktorka musí dostat pět let natvrdo! Buď měla očkovat, nebo neočkovat. Pokud jsou morálka a zákon v rozporu, musíme si vybrat. Nejsem ani soudce, ani udavač, ani policista; jsem lékař a mám jen svoje krédo: Dobro a přání pacienta, pokud to neškodí nikomu jinému. Zde však není a nemůže být rozporu mezi zákonem a morálkou. To, co udělala ona lékařka, je nemravné i nezákonné.

Je nezákonné vykazovat si výkon, který nebyl proveden a je nemorální inkasovat platbu za výkon, který nebyl proveden. Pokud měl pacient přání, aby nebyl očkován, tak ho neměla očkovat a nevydávat mu očkovací certifikát. Tady není co řešit!‘

Nene, nevtipkoval! Byl vážně skálopevně přesvědčený o tom, že ona údajně falešně očkující slovenská doktorka jednala nezákonně i nemravně.

Chvíli jsem kolegům trpělivě vysvětloval, co je argumentace šikmou plochou (slippery slope), pak jsem jim vysvětloval, co je ,in dubio pro reo‘ (a že nelze trestat bez důkazů, protože tvrzení onoho pacienta, nelze samozřejmě považovat za jakýkoliv důkaz, protože člověk na kyslíku toho namluví habaděj), a pak jsem jim ještě vysvětloval princip proporcionality (tedy že třeba za jízdu v obci rychlostí 60 km/h nemůžeme sekat ruce, nebo tak něco).

Fakt, vážně!

Ti studovaní lidé z toho nepochopili nic. Místo pochopení principu presumpce neviny se spustila poněkud dětinská filozofická disputace, co je nemravné a nezákonné.

Je to pořád to samé. Argumentace morálkou a zákonností. A jakmile se rétorika uchýlí tímto směrem, už víte, že nevedete vědeckou debatu, ale jste až po krk v teologické disputaci. Fiat náboženství. No, a když to celé skončilo skončilo, ta slavná debata na uzavřeném lékařském oddělení na facebooku, už jsem neměl koho operovat, protože ten pacient, co ležel přede mnou na operačním stole, už vlastně žádnou operaci nepotřeboval.

Ale řeknu vám, že nikdy jsem neměl z operace lepší pocit než teď, i když nedopadla, protože ta diskuze na facebooku se mi opravdu povedla.

A proto vám chci říct: ,Dobře si pamatujte, jak se lékař staví k vaší svobodě, k vašim přáním a k vašemu právu nakládat s vaším tělem, protože vy jste klienti a jedině vy o svém těle rozhodujete. A také jedině vy si vybíráte, kterému lékaři donesete takzvanou kapitační platbu tím, že se u něj registrujete.

Vyzývám k témuž i mladé lékaře, kteří sdílejí podobnou filosofii. Pokud se chtějí kvalitně připravit na dráhu praktického lékaře v Německu, mohou se na nás obrátit, všem rádi pomůžeme!‘“

Poslední věta z vyprávění doktora Martina už evidentně nepatřila nám, ale někomu jinému, ovšem i tak jsme panu doktorovi Martinovi slíbili, když se s námi loučil, že si budeme dobře pamatovat, jak se který lékař staví k naší svobodě, k našim přáním a k našemu právu nakládat s naším tělem a jedině my o svém těle rozhodujeme, a proto budete pečlivě vážit, kterému lékaři doneseme kapitační platbu!

„Věřím vám! Držte se!“ povzbudil nás doktor Martin a zmizel ve sněhové vánici, která zuřila bez přestání už čtvrtý den a chrlila každému do obličeje jen sníh a sníh a nic než sníh.

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 9.12.2021 9:30 | karma článku: 13,30 | přečteno: 611x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Minuty pro Hitlera z Institutu Václava Klause

Majitelé jediných pravd, např. ti z IVK, jsou-li přitlačeni ke zdi důkazy, že zadupávají svobodu slova, že destruují voltairovský princip a že umlčují a zastrašují své oponenty, vytáhnou obvykle svůj poslední zoufalý argument...

24.4.2024 v 15:09 | Karma: 16,26 | Přečteno: 214x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Zrádce Beneš zachránil republiku, málo platné!

Západní spojenci měli naštěstí dost rozumu, na rozdíl od tehdejších našich domácích chciválků, aby zabránili v Mnichově masakru českého národa, takže Edvard Beneš mohl v klidu vyvěsit bílou fangli, abychom přežili

21.4.2024 v 16:51 | Karma: 22,06 | Přečteno: 646x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Cos to porobil, Pavelenko Pavle?

Tuto píseň si dost možná prozpěvovali někteří učitelé na Slovácku, když na obličeji pana prezidenta viděli malou, asi půlmetrovou řeznou ránu

21.4.2024 v 12:42 | Karma: 25,31 | Přečteno: 695x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Íránské střely a Institut ajatolláha Václava Klause

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán zpackal nejen svůj víkendový útok, ale jak nepovedené je prý i íránské pivo...

19.4.2024 v 14:06 | Karma: 24,22 | Přečteno: 675x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 21,36 | Přečteno: 627x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Slovenský pravičák vypustil nad hlavou europoslancům holubici míru

24. dubna 2024  20:09

Krajně pravicový slovenský europoslanec Miroslav Radačovský překvapil přítomné na jednání...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Loňské závody ve Špindlu řeší policie, lyžaři už plánují další. Ještě dražší

24. dubna 2024

Premium Zatímco se detektivové protimafiánského útvaru NCOZ zabývají podezřením na dotační podvod v...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:44

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 2948
  • Celková karma 25,11
  • Průměrná čtenost 867x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik