Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

To už lidé mohli rovnou volit Babiše, polemika s pí K. Lhotskou

Paní Lhotská se ve svém dnešním článku vyznává z pocitu, že ve Strakově akademii sedí socani. Já mám však pocit, že si paní Lhotská tak trochu zapřeháněla, ačkoliv jinak s obsahem jejího článku zcela slovo od slova souhlasím

Čelo jsem měl celé svraštělé od přemýšlení.

„Mohl bych zajít za dr. Přetvářkou. Jenže je léto, dr. Přetvářka bude jistě čerpat řádnou dovolenou a jeho ordinace bude zavřená. Jen bych tam zbytečně vážil cestu.

Půjdu tedy raději za panem učitelem. Jenže jsou prázdniny a pan učitel jistě taky nebude doma, určitě bych tam šel zbytečně.

Nedá si nic dělat, budu jít muset zase za Káťou!“ dospěl jsem nakonec k názoru, že nejlepší bude, když půjdu za Káťou.

Šel jsem tedy za Káťou. Káťa byla doma a něčemu se smála, až se za břicho popadala.

„Čemu se tak směješ, Káťo?“ podivil jsem se a káravě dodal, „doba je zlá, lidé div nechcípají hladem, a ty se směješ jako šílená!“

„Směji se tuhle článku, který napsala paní Lhotská na svém blogu, hehe! Jmenuje ,To už lidé mohli rovnou volit socany',“ řekla Káťa, čemu se směje.

Přísně jsem ji napomenul: „To se nedělá, Káťo! Články paní Lhotské jsou příliš inteligentní a příliš vážné, aby se jim člověk smál! Proto má každý svůj článek automaticky na titulce. Ona, a Šichtařová. Pan učitel měl taky každý svůj článek na titulce, ale už nemá. Když má někdo článek na titulce, tak se mu nesmí nikdo smát. Titulka, to je moc vážná věc, tam se jen tak nikdo nedostane, já například skoro vůbec.“

Ale Káťa, potvůrka jedna, se smát nepřestala.

„Když ty hlouposti, co paní Lhotská píše, jsou tak směšné, že se jim musím smát, hehe!“ chichotala se Káťa.

„Nevěřím! Nevěřím, že by paní Lhotská psala hlouposti, nevěřím, že by lhala, a už vůbec nevěřím, že by to dělala úmyslně, a nevěřím tomu, protože si nepamatuji, že by kdy kritizovala Babiše!

Vždy kritizovala jen ty, které kritizoval Babiš, z toho jasně vyplývá, že paní Lhotská nemůže nikdy lhát,“ oponoval jsem.

Ale na Káťu měl tento můj věcný argument minimální, respektive naprosto žádný účinek.

„Paní Lhotska lže, jako když paní Šichtařová tiskne nekryté peníze a jestli je tak inteligentní, jak říkáš, sama dobře ví, že si vymýšlí, chichi!“ řehnila se Káťa.

„Tak dost!“ řekl jsem rázně a chytil Káťu za bradu, „buď dokážeš, že si paní Lhotská vymýšlí, nebo ti naplácám na zadeček, abys zbůhdarma neurážela lidi, kteří to myslí dobře!“

„Není lehčího, chichi, než dokázat, že paní Lhotská vymýšlí, chichi!“ zasmála se Káťa a pustila se vesele do dokazování, „paní Lhotská je odbornice na kritizování každého, koho kritizuje i Babiš, jak jsi správně podotkl. Jenže to maskuje tím, že vládu, tedy především ODS, kritizuje jakoby zprava, aby to nebudilo dojem, že je jen omílá Babišovu, respektive Prchalovu propagandu.“

„Hm, a co dál? To je všechno? Moc toho není,“ ušklíbl jsem se.

„Dočkej času, jako husa klasu, chichi,“ zasmála se Káťa a pokračovala, „samozřejmě, že se paní Lhotská pokouší o jakousi rafinovanost.

Kritizuje vládu za to, že porušuje svůj záměr snížit rozpočtový schodek, aby jen odstavec předtím přiznala, že něco takového je v současné situaci nereálné, ale to ji samozřejmě nebrání, aby vládu necupovala, jen proto, že není Babišova.

Nejvíce ovšem paní Lhotskou žere, že vládní opatření přestávají být cílená, jak se domnívá, a stávají se plošnými, aniž by ovšem tuto plošnost jakkoliv specifikovala. Prostě napíše, že opatření vlády jsou plošná a proto je tato vláda špatná, protože dělá plošná opatření.

Spadla paní Lhotská z višně?

Nebyla nikdy mezi lidmi?

Jsou to přece lidé, voliči ANO, SPD, KSČM, kteří nadávají, že vláda pro ně nic nedělá, že je nechá živořit.

Žije snad paní Lhotská ve věži ze slonovinové kosti?

Kdyby žila mezi obyčejnými lidmi, věděla by přece, že lidé tuto vládu nenávidějí právě proto, že její opatření jsou málo plošná.

Paní Lhotská prostě v tomto bodě lže a dobře ví, že lže.

Doslova píše, že peníze tečou proudem, že jich vláda tiskne víc, a to ještě, jak sama podotýká, nemluví o úsporných tarifech a podobných věcech.

Zkrátka a dobře, paní Lhotská tepe vládu za to, že příliš rozhazuje, kdežto docela obyčejní lidé nadávají na vládu, že jim vůbec nepomáhá. Samozřejmě, že paní Lhotské nejde primárně o to, že snad vláda, která se definuje jako pravicová, se jako pravicová nechová, její zadání je jiné, typicky babišovské, prostě dokázat, že všichni to dělají špatně, jen Babiš to dělá dobře.“

„Ne, ne! Tím mě nepřesvědčíš, Káťo! To všechno jsou tvé dojmy, to nejsou skutečné argumenty. Naplácám ti na zadeček, uvidíš!“ pohrozil.

Ale Káťa se zachichotala: „Tak to paní Lhotská asi nebyla na dnešní tiskové konferenci ANO, chichi!

Havlíček si tam stěžoval, že rodiny pomoc v rámci úsporného tarifu ani nepoznají.

Doslova řekl, náš milovaný místopředseda ANO: ,Mnohem zadluženější Španělsko i Portugalsko dávají na pomoc svým občanům a firmám mnohem víc.'

To přece přímo popírá to, co píše paní Lhotská, která tvrdí, že peníze tečou proudem, ještě víc než za Babiše. Kdyby tomu tak bylo, tak by jistě Havlíček nedával zadlužené Španělsko za příklad toho, jak se má chovat Fialova vláda, totiž dluh ještě zvyšovat, za což naopak Fialovu vládu kritizuje paní Lhotská, chichi.

Proč tedy paní Lhotská nekritizuje ANO za to, že chtějí zvyšovat dluh plošnými opatřeními?

Buď tedy lže paní Lhotská, nebo lže pan Havlíček. Ale Babišovo ANO přece nikdy nelže, tedy musí lhát paní Lhotská, chichi.“

„Dobrá, dobrá!“ zamručel jsem pod vousy, abych to příliš nerozmazával, a bojovně dodal, „ale ve všem ostatní má paní Lhotská přece jen pravdu! Moc se neraduj, já ti na zadeček ještě naplácám, uvidíš!“

„Paní Lhotská nemá pravdu vůbec v ničem, hihi,“ zasmála se Káťa a opět pokračovala, „nemá pravdu vůbec v ničem, ani její článek není ničím výjimečný, jen opakuje stará dobrá babišovská a okamurovská, tedy levičácká klišé, proč je elektřina drahá a proč za to může Fialova vláda a každé z jejich tvrzení se dá vyvrátit tak snadno, jako se dá vyvrátit shnilý zub.

Například píše, že elektrické energie je málo, v důsledku zelené politiky EU, ačkoliv všichni tvrdí, že elektřiny je u nás dost, protože ji vyvážíme, to ti je hotový protimluv, lépe řečeno je to čistá lež, cheche!

Proč nepřipomene to, a sám jsi přece o tom psal, že nikoliv za této vlády, ale za vlády Babiše byly zavřeny tepelné elektrárny?

Mlčí o tom stejně tak cudně, jako mlčí klášterní novicka o ztrátě panenství, chichi.

Říká, paní Lhotská,že máme elektřinu vyrobenou u nás prodávat přímo spotřebitelům a ne přes energetickou burzu.

To je velmi zajímavé, a velmi legrační!

Jen o odstavec výš totiž brojí paní Lhotská proti sektorové dani (po které volají lidé nejvíce, které se domáhá například i takový Ladislav Větvička, ten velebí slovenskou vládu za to, že pohrozila distributorům el. energie vysokým zdaněním pokud zvýší ceny), aby o odstavec níž nutila, naprosto socialistickým způsobem, producenty elektrické energie, aby prodávali elektřinu nikoliv za tržní ceny, ale za ceny určené vládou, tedy za ceny snad spotřebitelsky přívětivé, ale taky za ceny pro výrobce ztrátové, chichi!

Řekni mi, jak chce paní Lhotská přinutit Tykače a Křetínského, aby elektřinu prodávali pod cenou?

Chce je znárodnit?

To už jsme přece mohli volit socany, hihi, a vyšlo by to na stejno, jako rady paní Lhotské.

Ale když už je paní Lhotská tak chytrá, když se už se tváří jako zásadně pravicová žena, proč nezmínila francouzskou státní energetickou společnost EDF?

Tu teď koupila francouzská vláda silně zadluženou jen proto, že byla povinna prodávat elektřinu distributorům za výrobní cenu, tedy byla zadlužená přesně z toho důvodu, který paní Lhotská, zásadově pravicová žena, navrhuje jako řešení energetické krize!

Neposral by ses z toho, hihi!

Kdo zaplatí dluhy státní společnosti?

No přece daňoví poplatníci, hihi, paní Lhotská přece není blbá, aby to nevěděla, hihi!

Ale nezapomene samozřejmě ani zmínit emisní povolenky. Jejich cena je ovšem stále stejná, nehledě na to, že uhelné elektrárny tvoří ani ne polovinu energetické mixu ČR. Čím víc se zdražuje cena elektrické energie, tím je podíl emisních povolenek na této ceně menší, hihi!

A konec článku paní Lhotské, to už je úplný blábol.

Paní Lhotská radí, aby byly plynové elektrárny nahrazeny uhelnými a obviňuje vládu, že v tomto směru nic nedělá.

Ovšem a ni teď nedodává, že u nás plynové elektrárny produkují pouhých šest procent elektrické energie, přičemž polostátní ČEZ má paroplynovou elektrárnu jenom jednu, v Počeradech.

To ji má Fialova vláda předělat na uhlí a elektřina bude rázem levnější?

A mohla by nám paní Lhotská třeba jen naznačit, jak se taková paroplynová elektrárna předělává na uhelnou?

Samozřejmě, že nám to ani slůvkem nenaznačí, místo toho nakonec jen obžaluje vládu, že není dostatečně pravostředá, že se chová jako socialistická, ačkoliv devadesát procent národa v čele s Babišem a Okamurou proklíná Fialu právě za to, že sere na lidi, protože je pravicová.

Nuž, udělej si tedy obraz o pravdivosti článku paní Lhotské sám, chichi!“

Káťa skončila svou „analýzu“ a já se poprvé rozesmál.

„Nepřesvědčila jsi mě, Káťo, ani trochu, za Babiše bylo líp, a bude za něj zase dobře! Paní Lhotská si v ničem neodporuje a píše čistou pravdu! Fialův kabinet není vůbec pravostředý, to už jsme mohli volit Babiše, aspoň bychom věděli, do čeho jdeme. A tou sektorovou daní si to u mě Fiala posral úplně, a co na tom, že po ni všichni volají, cheche?!

Naplácám ti na zadeček, co jsem slíbil, to taky splním, chacha!“ zasmál jsem se a přehnul Káťu přes koleno, abych ji naplácal za to, že neprávem obvinila paní Lhotskou ze lhaní.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 14.7.2022 17:39 | karma článku: 21,84 | přečteno: 590x
  • Další články autora

Karel Trčálek

L. Jakl, kovaný politický pracovník Institutu Václava Klause by rád suspendoval novináře

Ano, pan Jakl má pravdu. Nepohodlné novináře je třeba suspendovat. Třeba kalašnikovem, jak to navrhoval Miloš Zeman, protože za svobodu he třeba bojovat, jak za ní bojuje pan Jakl v duchu revolučního marxismu...

16.5.2024 v 17:22 | Karma: 22,58 | Přečteno: 424x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč někteří lidé nenávidějí R. Fica natolik, až jim vadí, že se modlím za jeho uzdravení?

Modlíme se všichni za uzdravení pana Fica, a přesto se najdou mezi námi lidé, kteří jsou schopni nás kvůli tomu nenávidět...

16.5.2024 v 13:55 | Karma: 5,17 | Přečteno: 58x | Diskuse| Hyde park

Karel Trčálek

Atentát na Fica je plodem nenávisti, kterou rozsévají zaprodanecká liberální média

Nebylo dne, aby ve slovenských zaprodaneckých médiích někdo nevyzýval k násilnému svržení vlády a nastolení progresivistické diktatury. A to je výsledek!!!

15.5.2024 v 17:20 | Karma: 21,20 | Přečteno: 638x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Co mi dalo tzv. Hornerovo opáčko z dějin Ukrajiny

Dalo mi toho hodně. Sice jsem všechno to, co je v něm napsané, už mnohokrát někde četl, nebo někde slyšel, ale osobité podání jeho autora z něj dělá opravdu o svěží a půvabné dílko

15.5.2024 v 14:18 | Karma: 24,56 | Přečteno: 407x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Okamžik pravdy pana Vlastimila Podrackého, spisovatele a publicisty v jednom

Na tento okamžik pravdy čekáme my. Potřebujeme pravdu od pana Podrackého, abychom věděli, jak to vlastně na Ukrajině je...

14.5.2024 v 14:45 | Karma: 23,75 | Přečteno: 349x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Byl milý, říkají sousedé o atentátníkovi. Jeho byt s ním prohledalo komando

17. května 2024  11:41

Sousedé atentátníka, jenž postřelil slovenského premiéra Roberta Fica, se shodují, že Juraj C. byl...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  11:11

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Opilý muž si ohříval jídlo a usnul. Policisté se do bytu dostali beranidlem

17. května 2024  11:06

Dramatickou službu měli dva ostravští policisté. Beranidlem se museli dostat do bytu v obvodu...

  • Počet článků 2969
  • Celková karma 24,43
  • Průměrná čtenost 861x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik