Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pochmurné vize Markéty Šichtařové se začínají naplňovat!

Nejnovější článek erudované a renomované, nic lepšího na tomto poli u nás nenajdeme, ekonomky je opravdu velmi pochmurný. „A bude ještě hůř“, jak říká jeden blogerský kolega

„Do prdele práce, matky pokroku, všechno mohlo být úplně jinak!“ láteřím už čtvrtý den v řadě za sebou, přesněji od onoho osudného okamžiku, kdy jsem si důkladně, slovo za slovem, písmeno za písmem přečetl článek „Tahle krize nemá rychlé řešení“, blogerský to opus magnum Markéty Šichtařové.

Tento článek je, troufám si tvrdit bez jakéhokoliv podprahového přehánění, chirurgicky přesnou analýzou toho, proč jsme dospěli tam, kam jsme dospěli, to jest k totálnímu strukturálnímu rozvratu, který paní Šichtařová jasně tušila už v roce 2008.

A taky je tento zásadní text konkrétním pojmenováním těch, kdož jsou tím neoddiskutovatelně vinni, tedy progresivisté, kolektivisté a především snad centrální bankéři, před jejichž zhoubnou politikou varovala paní Šichtařová drahně let, ovšemže taky marně, její varovný hlas byl hlasem proroka volajícího na poušti.

Nikterak nepochybuji o závěrech paní Šichtařové, nepovažuji její názory za pouhé dojmy, ale za závěry získané tvrdou analytickou prací ve dne, a hlavně i v noci, však taky na to téma napsala, spolu s panem Pikorou, robotem na konci tunelu, spoustu knih.

O vině, kterou nesou na dnešním marastu progresivisté a kolektivisté nemůže být nejmenších pochyb.

Co mne však ohromuje a popravdě řečeno i děsí, je míra toho, jakou „zásluhu“ mají na nynějším strukturálním rozvratu centrální bankéři.

„Vám to nepřijde divné?“ ptám se.

Tito centrální bankéři jsou absolventi téže VŠE školy, jako paní Šichtařová, ale přesto ekonomii, respektive makroekonomii ani za mák nerozumí, jinak by neprovozovali tolik let naprosto scestnou finanční politiku vedoucí k onomu současnému rozvratu, který paní Šichtařová predikovala již v roce 2008!

Jak je to možné?

Buď jsou to naprostí hlupáci, ale jak je potom možné, že vystudovali VŠE a před svým nástupem pracovali v různých ekonomických funkcích?

Znamená to, že VŠE je podřadná škola, která produkuje naprosté, až na světlé výjimky typu paní Šichtařové, blbce?

Ale jak může být VŠE podřadnou školou, když děkanem jedné z jejích fakult je doc. Ševčík, ekonomický expert Trikolory?

Dobrá dejme tomu, že Tůmu, jehož funkční období guvernéra ČNB skončilo v roce 2010, jmenoval do funkce V. Havel, který byl naprostým ekonomickým analfabetem.

Ale jak je možné, že Václav Klaus, nejenže absolvent, ale i prof. VŠE a bývalý exponent Prognostického ústavu, jmenoval guvernérem ČNB M. Singera, který rovněž působil v Prognostickém ústavu jako pomocná vědecká síla, to Klaus nepoznal, že Singer ekonomii vůbec nerozumí?

A jak je možné, že Miloš Zeman, rovněž absolvent VŠE, jmenoval guvernérem ČNB J. Rusnoka, absolventa VŠE a pracovníka předlistopadové Státní plánovací komise, když má Miloš Zeman obzvláště vyvinutý čich na hlupáky?

To je opravdu velmi divné, a tím se dostávám k tomu, co mě na článku a prorockých, nyní už bohužel naplněných vizích, paní Šichtařové děsí nejvíce.

Totiž to, že tito lidé, spolu s ostatními ekonomy v dalších centrálních bankách, nepřivedli Evropu ke strukturálnímu rozvratu snad proto, že by byli hlupáci, kteří ekonomice a ekonomii vůbec nerozumí, ale právě proto, že jí rozumí, až moc dobře, možná ještě líp než paní Šichtařová, totiž, že tito všichni lidé pracovali na nynějším strukturálním rozvratu naprosto vědomě, po celou tu dobu, co před tímto rozvratem paní Šichtařová varovala!

Důkazy pro potvrzení této domněnky mám více než pádné, přičemž opět mohu vyjít ze skvělé analýzy paní Šichtařové.

Paní Šichtařová totiž dokazuje, že současnou neradostnou situací je plně vinen kolektivismus, čili ideologie, které vidí jednotlivého člověka především jako součást nějakého celku a jeho zájmy tedy zásadně podřizují zájmům tohoto celku, např. pravěké tlupy, kmene, nebo rovnou celého národa.

Paní Šichtařová má samozřejmě pravdu, už jen proto, že nemůže nemít pravdu. Ale právě v tomto bodě se dostávám k tomu, v čem s ní, ovšem jen malounko, nesouhlasím.

Paní Šichtařová v závěru svého opusu píše, cituji: „Zchudlí ideologové budou pořád jen mluvit a hlasitě se posmívat za údajné věštění zkázy, protože argumenty nemají, ale hlasitý smích je slyšet. Ti, kteří ještě nezapomněli, o čem jsou ekonomie a neokortex, se budou jenom spojeně tiše culit, protože v době, kdy se jim progresivisté posmívali, aby jim ukázali tu svou krizi, už měli dávno potichu nakoupeny reality, zlato, vyvedeny peníze do energetických akcií ve Skandinávii, nabrané úvěry a zafixované nízké úrokové sazby. V tom je ten rozdíl mezi vírou v ideologii a znalostí faktů.“

Ano, ti co nezapomněli, co je ekonomie, např. paní Šichtařová, nebo ti, kterým stačila zavčasu poradit, aby si v tichosti nakoupili reality, zlato, vyvedli peníze do energetických akcií ve Skandinávii (zde je ovšem připomenout, že sociální stát, který funguje ve Skandinávii je zhoubou lidstva), či nabrali úvěry, se teď snad mohou smát.

Ale není pravda, že zchudlí ideologové už můžou jen mluvit a hlasitě se posmívat paní Šichtařové za údajné věštění zkázy, v tom jediném, se paní Šichtařová hluboce mýlí!

Vezměme si třeba nadcházející prezidentské volby.

Nynější prezident, Miloš Zeman, absolvent VŠE a bývalý sociální demokrat, vehementně doporučuje dva kandidáty, kteří jsou typickými představiteli kolektivismu.

Jedním z nich je Andrej Babiš, rovněž absolvent bratislavské VŠE, mistr světa v rozdávání všeho všem a druhým je kandidátem, kterého prosazuje Miloš Zeman, je profesionální příživník a kolektivista, protože odborář Josef Středula.

Sama paní Šichtařová konstatuje, že bez drastického snížení veřejných výdajů nás čeká neodvratná dluhová krize, a hle, v situace naprostého strukturálního rozvratu ekonomický vzdělaný prezident doporučuje národu, aby za svého prezidenta zvolil ty, jejíž jedinou dovedností je zadlužovat stát!

Tak věru nevypadají oči pro pláč kolektivistických ideologů!

To, a nejen to, mne vede k poznání, že to, co nyní zažíváme, je výsledkem velkého spiknutí kolektivistů, kteří neodvratně spějí ke svému vítězství. Jak nás varuje jiný velký duch, Ladislav Větvička, na podzim vypuknou hladové nepokoje, během nichž bude svržena nynější vláda a bude nastolena vláda jiná, lepší a sociálně spravedlivější, jaká, to se může snadno dohadovat.

Jinými slovy, dojde k revoluci a revoluce je vždy záležitost čistě kolektivistická. Žádná revoluce nevede k osvobození člověka, cílem žádné revoluce není stvoření svobodného individua, ale naopak, každá revoluce je vedena za účelem totálního podřízení individua celku. Z každé krize povstává režim, který je čistě kolektivistický, protože právě v takovém kolektivistickém režimu vidí zbídačené masy svoji spásu a zaslepené svoji bídou již nevidí, že příčinou jejich mizérie jsou právě kolektivisté, kteří je bez skrupulí ožebračili, a které ony vynesly svojí revoluční vzpouru k totalitní moci.

A v tom je článek paní Šichtařové nejchmurnější, právě v tom jediném, v čem se paní Šichtařová krutě mýlí. Budou to totiž kolektivističtí ideologové, kteří se budou smát naposled, až letos lidé na podzim povstanou, až se vzbouří proti drahotě, a všem těm grín dýlům.

Výsledkem této revoluce, doufejme, že co nejméně krvavé v rámci možností, totiž nebudou sta milióny hrdých, sebevědomých a především tvrdě pracujících Markét Šichtařových, statečných odpůrkyň kolektivismu, ale naopak. Výsledkem této revoluce, tohoto společenského kvasu budou sta milióny bezduchých individuí, zcela podřízených kolektivismu a státu, který slíbí, že vyřeší všechny jejich problémy, drahými energiemi počínaje a zrušením zákazu aut se spalovacími motory konče (ostatně tento zákaz nebyl od svého začátku ničím jiným než jen návnadou nastraženou za účelem zradikalizování mas).

V tom je rozdíl mezi znalostí faktů a ideologií. Fakta znát můžeme, ale stejně je nám to k ničemu, vítězství ideologie tím nemůžeme nijak zabránit a vítězství kolektivismu je za nynější situace víceméně neodvratné. Pochmurné vize paní Šichtařové, například ty, které popsala ve svém skvělém myším experimentu, se začínají naplňovat, lidé sami strkají hlavu do oprátky a Veličenstvo kat už si nasazuje karnevalovou škrabošku Mesiáše...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | neděle 17.7.2022 18:18 | karma článku: 26,66 | přečteno: 1219x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Daň ze slazených nápojů? Další nesmysl od bruselských poskoků z fialové pětidemolice

Tak máme tady další bizarní návrh od naší slavné vlády, která chce tentokrát zdanit slazené nápoje, samozřejmě na příkaz Bruselu...

13.5.2024 v 15:17 | Karma: 16,18 | Přečteno: 312x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Česká hřbitovní vláda překrucuje dějiny a dezinterpretuje výsledek 2. světové války

Hlas lidu, hlas Boží! Snad proto naše hřbitovní vláda hanobí hroby padlých rudoarmejců a ničí pomníky Rudé armády, naší slavné osvoboditelky...

9.5.2024 v 16:15 | Karma: 22,43 | Přečteno: 538x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Hlavní vinu za rozpoutání války na Ukrajině nese prof. Václav Klaus

Smím mít vlastní názor? Nebo je každý, kdo ho má odlišný od vládní linie a jediné pravdy, ruský šváb a Putinův nohsled?

7.5.2024 v 17:42 | Karma: 21,66 | Přečteno: 457x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Neúčast českého zástupce na inauguraci V.V. Putina je mezinárodní ostuda

Stydím se za naši hanebnou vládu, která neumožnila ani J. Nohavicovi, ani Václavu Klausovi aby dnes reprezentovali Českou republiku v Kremlu

7.5.2024 v 15:49 | Karma: 21,67 | Přečteno: 373x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Kdo seje len, nesklízí bouři!!!

Už jste zkoušeli, i když jste třeba konzervativní katolíci, odříkávat místo Otčenáše či Zdrávas tibetskou mantru? Jestli ještě ne, tak to ani nezkoušejte, bylo by to ve vašem případě zcela zbytečné...

4.5.2024 v 15:33 | Karma: 18,78 | Přečteno: 516x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Jsem vinen, přiznal se souzený cizinec, že ubodal svého otce a zranil matku

14. května 2024  8:41,  aktualizováno  9:15

Krajský soud v Olomouci dnes začal projednávat případ mladíka z Ukrajiny, který loni v březnu v...

Vánoční pohádky

14. května 2024  9:07

Každý rok televize soupeří o to, která uvede oblíbené a již klasické vánoční pohádky jako jsou Tři...

VIDEO: Bouřka strhla na lidi v Bombaji obří billboard. Desítky jich uvěznil

13. května 2024  21:28,  aktualizováno  14.5 8:48

Nejméně 14 lidí zemřelo po pádu obřího billboardu, který se zřítil při pondělní bouři v indické...

Na jihu Ruska vykolejil nákladní vlak. Po útoku zvenčí, tvrdí Moskva

14. května 2024  8:14

Sledujeme online V jihoruské Volgogradské oblasti v úterý vykolejil nákladní vlak, podle ruských železnic je na vině...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 2964
  • Celková karma 24,62
  • Průměrná čtenost 862x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik