Chtělo by to zklidnit hormon, pane Babiš!

11. 08. 2022 17:58:35
Na aktuální titulce našeho blogu mě tentokrát zaujal, ostatně jako vždy, článek paní Kateřiny Lhotské. To podstatné v něm paní Lhotská řekla, dovoluji si proto jen připojit pár drobných doplňujících poznámek

Doba je zjitřená a tak je jistě správné, že článek paní Kateřiny Lhotské, ve kterém vyzývá politiky, aby zklidnili hormon, je tentokrát (na rozdíl od jejích jiných článků) umístěn na tzv. titulce. Pokud uvážlivá a konejšivá slova paní Lhotské jen trochu přispějí ke zklidnění situace bude to samozřejmě dobře.

Občanskou demokratickou válku, STANné právo a pirátské rabovaní luxusních čtvrtí si jistě nikdo soudný nemůže přát.

S nadějí jsem se proto do článku paní Lhotské začetl zrovna tak, jako se labužníci zakusují do Kosteleckých uzenin a musím říct, že ve mně tento článek skutečně vyvolal velmi intenzivní a taky libý pocit klidu a míru.

Kéž by při jeho četbě cítili všichni ve své duši totéž co já!

Na základě toho musím konstatovat, že paní K. Lhotská, odvedla, jako vždy dobrou práci, kéž by tak odpovědní byli všichni, kdož mají k dnešku co říct!

Jedna věta mě ovšem zaujala obzvláště.

Ano, uhodli jste, je to věta, v níž paní Kateřina Lhotská píše: „Je však zajímavé, že se podobný virvál odehrává především na akcích ANO. Respektive jsem nezachytila informaci o tom, že by se něco podobně vyhroceného přihodilo třeba na mítinku některé se stran pětikoalice. To na ně žádní jejich odpůrci nechodí?“

Vlastně to není jedna věta, ale vět hned několik, ale to je, jak jistě sami uznáte, zcela nepodstatný detail.

Důležité je, že jsem se po několika násobném přečtení vzpomněl na výrok Andreje Babiše (o kterém paní Kateřina Lhotská, všechna čest, mluví, navzdory antibabišovské hysterii, vždy jen v dobrém) o placených demonstrantech.

Ano, jde o ten výrok, za který se Babiš musí omluvit, protože, dle mínění justiční mafie, není pravdivý.

„Ale co když Babiš nelže? Co když jsou protibabišovští demonstranti opravdu placení?“ napadla mne okamžitě zcela zjevná spojitost mezi tím, co se teď děje na Babišových mítincích a výrokem pana Babiše o placených demonstrantech.

Totiž, co když jsou ti, co narušují Babišovy mítinky, placení samotným Babišem, aby se Babiš mohl prezentovat jako ten, komu se ubližuje, koho všichni nenávidějí, a koho se především bojí tak, že musejí narušovat jeho mítinky?

Organizovanost a jednota obsahu a formy těchto „protestů“ proti Babišovi je zcela evidentní, oni tzv. „antibabišovci“ ze všeho nejvíce připomínají karavanu, které se táhne za Babišovým obytňákem jako ocas za čertem, nemůže být pochyb o tom, že tyto demonstranty platí sám Babiš.

Odpovědnost za průběh svých mítinků tedy nese výhradně Babiš. Ano, svoje příznivce si Babiš, pravda, sice nevybírá, a nemůže tedy zabránit tomu, aby většinou z nich nebyli lidé s průvanem v hlavě. Ale za to, že si platí profesionální provokatéry, Babiš může a nemůže za to nikdo jiný než Babiš, toto není žádné spiknutí, nebo pokud je to spiknutí, tak výhradně spiknutí Babišovo.

Ale proč se Babiš snaží svými primitivními výroky o fašistech zalíbit právě lidem, co mají, na rozdíl právě třeba od paní Kateřiny Lhotské, průvan v hlavě?

To jim nedochází, že si hraje s ohněm?

Čím víc totiž bude Babiš situaci hrotit, tím větší existuje nebezpečí, že se politický souboj změní v pouhé předhánění se, kdo svému politickému soupeři vytře zrak razantněji a radikálněji.

Argumentace proč by to měli voliči někomu hodit, je totiž stejně přehlušena výkřiky o tom, proč to jinému nehodit, čili protože jsou to všichni zkorumpovaní zloději, kteří rozkradli co se dalo, kromě Agrofertu, jelikož ten patří Babišovi, a proto ho nikdo nemohl rozkrást.

Ale to už vlastně říkám totéž, co říká ve článku Kateřina Lhotská a třebaže je opakování matkou moudrosti, raději končím, abych zase neměl opletačky s panem Stejskalem, ostatně i sluneční hodiny, které jsem si nechal vytetovat na hruď, ukazují, že je na to právě nejvyšší čas.

Autor: Karel Trčálek | čtvrtek 11.8.2022 17:58 | karma článku: 25.23 | přečteno: 608x

Další články blogera

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.58 | Přečteno: 615 | Diskuse

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 813 | Diskuse

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma článku: 32.18 | Přečteno: 766 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 138 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 12.82 | Přečteno: 331 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.68 | Přečteno: 652 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 530 | Diskuse
Počet článků 2932 Celková karma 24.72 Průměrná čtenost 868

Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...