Nesnesitelná láce ruského zemního plynu a drzost pseudoekonoma Sedláčka!

23. 09. 2022 16:13:11
Člověku to rve srdce. Tak levný plyn bychom mohli mít přímo z Ruska, všechno by bylo jako dřív, tak málo by k tomu stačilo! Jenže ekonom Sedláček má tu drzost tvrdit, že plyn má být ještě dražší, abychom snad všichni pochcípali

Na jedné ze svých cest jsem zavítal do českého nebe. Tam, kam odcházejí čeští vlastenci, stejně tak, jako třeba germánští bojovníci do Valhaly, nebo Čečenci padlí na Ukrajině ke svým dvaasedmdesáti pannám.

V českém nebi mě zaujalo nejen to, že v něm nejsou žádné panny, ale kurvy ze šatních skříněk v montovnách německých kolonizátorů, ale taky horko, které tam všude panovalo, před nímž se nebylo kam ukrýt, protože v českém nebi byly pro jistotu vykáceny všechny stromy, aby z nich Češi nekradli ovoce poznání, nebo prostě jen dřevo.

„Fujtabl, to je ale hic! Skoro jako ne v nebi, ale jako v pekle! Člověk se tu div neusmaží!“ vyjekl a zeptal se Boha, „panebože, proč tady tak hicuješ?“

Bůh jen bezmocně pokrčil rameny: „Musím hicovat, jinak by mi tady z toho Češi udělali kůlničku na dříví! Chraň bůh, kdyby nemohli chodit ve vlastním českém nebi v těch svých červených trenýrkách a vytahaných slipech.

Co jim v Kostnici upálili Husa, tak si mi,potvory, zvykli na teplo!

Jak nemají teplo, tak jsou jako sršáni. Povahu mají holubičí, mohl bys na nich dřevo štípat, ale zkus jim tady snížit teplotu pod 22°C a nebude existovat odvážnější národ než Češi!

Zeptej se tuhle Žižky, ten ti to potvrdí!“

Bůh ukázal na Žižku, který byl, stejně jako všichni Češi, tak v trenýrkách.

„Jo, je to tak! Já rozvrátil se svou vlasteneckou chátrou celou českou zemi. Půlka národa pomřela hladem, něco jsme vyvraždili my sami ve jménu Česka na prvním místě, ale já musel mít ve svým stanu dycinky nejmíň dvaadvacet stupňů, abych aspoň doma mohl chodit v trenýrkách.

Dřeva na topení bylo tehdá dost, celé vesnice zpustly, tak nám stačilo rozebírat jen prázdný baráky na trámy a těmi topit. Tahleta revoluční přímá demokracie to, je řeknu ti, kámo, náramná věc, protože je všechno zadarmo, prostě si vezmeš, co chceš, a vůbec za to neplatíš.

Co my se jen ve jménu Boha a příjímání pod obojím narajzovali po V4!

Říkali jsme tomu spanilé jízdy a brali jsme všechno, hajzly, pračky i jízdní kola.

A Západ byl proti nám takhle malinkatej!

Jo teplo, to je základ!

Celé generace pracovaly, aby se zvyšovala životní úroveň. A ona se zvyšovala. Kontinuálně, stále, napříč režimy. Ale nám tempo zvyšování životní úrovně nestačilo, chtěli jsme tempo německé. A tak jsme, pod vlivem slibu že nám to bude umožněno, změnili režim, nejlepší na světě, protože komunistický a se Sovětským svazem na věčné časy..

A ejhle, nejen že jsme nedosáhli německého tempa zvyšování životní úrovně, ale v některých parametrech (bydlení) se začala životní úroveň snižovat pod předlistopadové hodnoty, například v tom, že každý má doma tři auta a dvacet motorek, jenže za komunismu byl benzín levnější!

Nebo že má každý doma bazén, jenže za komunismu patřili vodárny nám všem a teď platíme za vodu cizákům!.

Má se proto tady v českém nebi snižovat životní úroveň na úroveň za husitských válek, kdy to v českých zemích vypadalo jako po Velkém resetu Klause Schwaba, kdy jsme u nás v Táboře nic nevlastnili a byli šťastní, protože Česko bylo pro nás na prvním místě a bylo pro nás docela přirozené mít celý den hlad, protože pracovní síla na venkově byla zcela vybita zrovna tak, jako to teď mají na Ukrajině v plánu Rusové?

Jenže tady je, jářku, České nebe, a Čechy neutáhneš na bídu, Čechy utáhneš na teplíčko a pohodlíčko. Dáš jim to a půjdou za tebou jako ovce, to se světovládci přepočítali s tou bídou, s těmi elektromobily, na to jim Češi neskočí, Češi potřebují ke štěstí benzíňáky a dízly, a ne šoupat nohama, když jim to nedají Američani, tak půjdou za Rusama, a to nemluvím o svobodě!

A tak jsem jasně řekl tadyhle pánubohu: ,Jestli nechceš mít tady demonstraci na Václaváku a revoluci, tak hicu! Za to sovětští vojáci nepoložili své životy, aby v českém nebi nebylo tepličko!̒“

Žižka se, na důkaz toho, že to myslí vážně, ohnal palcátem tak, až to zasvištělo.

„Tak vidíte sám, že musím hicovat, aby mi to tady Češi nerozmlátili!“ povzdechl si Bůh.

„Ale ten mír v Českém nebi vás musí stát pořádný majlant při těch dnešních cenách energií,“ poznamenal jsem.

„Ani ne, beru totiž plyn z Ruska,“ oddychl si Bůh.

„Cože, vy berete plyn z Ruska? Ten báječně levný plyn z Ruska? Rusko vám ho dodává!“ vytřeštil jsem na Boha svoje kukadla, chytiv se Žižky, abych se úžasem nevyvrátil, „jak jste, pro Boha svatého, dokázal?“

„Ale ani se neptejte,“ mávl Bůh rukou, ale pak se přece jen rozpovídal, „bylo to tak lehké a snadné, až se za to stydím. Jsem Bůh a můžu všechno, jenže tady jsem nemusel skoro nic, nebyl to žádný zázrak, ani trochu.

Prostě stačí, že Rusy respektuji, že s nimi jednám.“

Vy Rusy respektujete, vy s nimi jednáte? A jak se to, proboha svatého, dělá?“ nechápal jsem.

„Je to úplně jednoduché, opravdu na tom nic není. Když chci plyn, tak jim nabídnu tadyhle kus českého nebe. A oni si ho vezmou, tak s nimi jednám a mám tadyhle pro Čechy levného plynu habaděj.

A jak je respektuju?

No, docela jednoduše!

Před ruskými vládci se plazím po zemi, a obyčejné mužiky švihám bičem, oni jsou na to zvyklí, oni bez toho nemůžou být, jako tuhle Češi bez tepla, to je prostě jejich ruská cesta, na které neexistuje zpátečka.

A tak sem ruský plyn teče, touhle tou rourou, rovnou sem, do českého nebe, žádnou oklikou přes Vallhalu. Češi mají svoje teplíčko a já mám pokoj od Čechů a Rusáci taky dostanou to svoje uznání, po kterém tak prahnou, aby se na ně svět nedíval jako na barbary, ale jako na vyvolený národ.

Nic mě to nestojí, protože jsem Bůh, ruský plyn je levný tak nějak přirozeně, vždyť oni ti Rusové ani nic jiného nemají než zemní plyn a jaderné zbraně, musím s nimi mít trochu slitování.“

Boží vysvětlení znělo logicky.

Proč nejednat s Rusy, proč je nerespektovat, když mají tak levný zemní plyn?

Před ruskými vládci se plazit, zbytek řezat bičem od rána do večera!

Jenže ještě jedna věc mi vrtala hlavou.

„Dobře, milosrdný Bože, když je v českém vlasteneckém nebi takový hic, jaký hic potom musí být v českém pekle, kde smaží fialový hnus a všichni ti lokajové, kteří se neplazí před ruskými cary, ale před Bafometem?

Takový pekelný hic si ani nedokážu představit!“ řekl jsem Bohu.

„V českém pekle není hic, nikdo se tam nesmaží v ohni pekelném,“ odpověděl k mému velkému údivu Bůh.

„Není tam hic, nikdo se tam nesmaží?“ vykřikl jsem.

„Nesmaží, ani se tam nesmaží, protože v českém pekle je pouhých osmnáct stupňů nad nulou. Pekarová tam má na sobě tři svetry, drkotá zuby a Černochová, Venuše v kožichu, taky,“ usmál se Bůh.

„Panebože, tak v českém pekle je stejný mráz jako v tom germánském, ne-li ještě větší!“ přeběhl mi mráz po zádech a najednou mi ten nebeský hic připadal jako příjemné teplo, tak příjemné, že jsem se svinul do klubíčka a usnul Bohu u jeho nohou jako nějaký pejsek, nebo koťátko, které nikdo neutopil, protože je přespříliš roztomilé, takové, jaké by si letos každý přál pod stromeček, aby mu zahřálo jeho zkřehlé ruce.

Autor: Karel Trčálek | pátek 23.9.2022 16:13 | karma článku: 18.75 | přečteno: 492x

Další články blogera

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.80 | Přečteno: 566 | Diskuse

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma článku: 33.37 | Přečteno: 802 | Diskuse

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma článku: 32.18 | Přečteno: 765 | Diskuse

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma článku: 42.94 | Přečteno: 9556 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 7.73 | Přečteno: 79 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 8.44 | Přečteno: 220 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.97 | Přečteno: 134 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 345 | Diskuse
Počet článků 2931 Celková karma 24.69 Průměrná čtenost 868

Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...