Proč paní Valíková haní ve svém článku Ivana M. Jirouse?

Paní Valíková ve svém článku, v němž se tradičně prezentuje jako mučednice, protože hájí pronásledovaného Nohavicu, překračuje nepřekročitelnou hranici

Představte si útulnou trollí farmu někde ve středu Evropy. Pohodlná zasedačka, kožená křesla, dva dobře situovaní krmiči trollů. Ten lépe situovaný v otrhaných džínách a triku, jeho podřízený ve světlých kalhotách a košili.

„Já se picnu. Zase češtinářka! Ta nás ale zásobuje! Já už na to fakt nemám nervy, náladu ani chuť!“ naříká ten v otrhaných džínách a triku.

„Do kdy to má bejt jako hotový?“ ptá se svého nadřízeného ten ve světlých kalhotách a košili.

„Ty vole, už hodinu to mělo bejt venku. Mně se ti do toho vůbec nechce, zase se patlat v tom jejím hnusu. Ale když to nenapíšeme, tak nás vyrazí a co pak budeme dělat?

Já už si tady na tu pohodlnou zasedačku docela zvykl, nerad bych odtud odcházel. Co bych dělal? Topil v kotelně, když jsou všechny kotelny automatické a na plyn, nebo seděl někde na veřejným hajzlu a vybíral umolousaný drobáky od strašpytlů, co se bojej vychcat, nebo vysrat venku na ulici?

Pěkně děkuju,“ naříkal ten v otrhaných džínách a triku a pak se podíval na svého podřízeného, „hele, nechceš si ji vzít?

Já vím, máš toho hodně. Ale já už na tu ženskou, na ty její sebelítostivý pindy, fakt nemám žaludek. Píchnu ti pak na revanš s panem učitelem.“

Ten ve světlých kalhotách a košili přikývl: „Tak jo, češtinářku udělám já, když si vezmeš pana učitele. Hele, ať se nezdržujeme budu ti to rovnou diktovat. Seš připravenej?“

„Moment, ještě dopiju magorák a můžem začít,“ řekl ten v džínách a v otrhaném triku, rychle dopil magorák v květovaném otlučeném hrnku bez ucha, založil papír do psacího stroje a řekl, „tak můžem.“

„Hele, začátek bude stejnej jako vždy, nemá smysl vymýšlet něco jinýho,“ řekl ten ve světlých kalhotách a košili, načež pokračoval jednotvárným hlasem prostým jakékoliv intonace, „články paní Valíkové většinou nečtu a tak jsem si i tentokrát s těžko skrývaným vzrušením otevřel její další článek, jehož název byl i tentokrát tradičním hysterickým výlevem ,Kdo dnes hájí Nohavicu, nesmí učit naše děti?'

Přečetl jsem první odstavec, přečetl jsem druhý odstavec, a pak, jako by mě praštil makovou palicí rovnou do hlavy.

,To je ale chucpe!' zvolal jsem zhnuseně, když paní češtinářka ve svém článku přirovnala Jaromíra Nohavicu k Ivanu M. Jirousovi!

O mrtvých jen dobře, ale tohle je už hodně přes čáru, dávat Jaromíra Nohavicu na roveň Ivanu M. Jirousovi, který si odseděl osm roků v kriminále, zatímco Nohavica ve stejnou dobu donášel StB a koncertoval na tak profláknutém místě, jako byl Palác kultury, o čemž se právě Plastikům ani nezdálo, protože by v takovém hnusu chtěli sotva hrát.

Ano, přirovnávat Jaromíra Nohavicu, kterého nikdo nezavírá, kterému nikdo nebere jeho milované nemovitosti, k Ivanu M. Jirousovi, to už je opravdu ohavnost toho nejhrubšího zrna, které se ovšem paní češtinářka nijak neštítí.

Paní češtinářka to opravdu myslí vážně, ostatně paní češtinářka ráda přehání, sama se stylizuje do role mučednice, která je pronásledována, dle jejího mínění, stejně tak, jako její idol Jaromír Nohavica, jenž se už dopracoval, co se týče produkce pateticky hysterických a plačtivých kýčů na úroveň Jana Nedvěda, přičemž paní češtinářka neváhá přitom kydat špínu na Martina Jirouse, který by první nazval Jaromíra Nohavicu ruským švábem.

Ale paní češtinářka už to má tak holt ve své hlavě nastavené.

Kdo se byť jen slůvkem kriticky zmíní o našem největším básníkovi, kdo neklečí před ním na revmatických kolenou a neolizuje jeho boty, ten pronásleduje nejen Jarka Nohavicu, ale ten pronásleduje i paní češtinářku!

Něco jiného než adorace našeho barda je nejen zakázáno, ale je okamžitě i potrestáno hysterickým výpadem, jak jsou bard i češtinářka pronásledování proto, že mají rádi Puškina.

Jako by paní češtinářka, jak to dokazuje ve svém dalším článku, neuměla už nic jiného, než jen naříkat nad tím jak je, jako správná mučednice, pronásledována pro svoji lásku k Jaromírovi Nohavicovi.

Základem tohoto pronásledování, hlavního osou tohoto jejího mučednictví, ovšemže vycucaného z prstu, je to, že ji údajně kdosi kdesi řekl, že je ruský šváb a že nesmí učit děti, protože hájí Nohavicu, a toto nařčení, v očích paní češtinářky nabývající rozměrů udání tajné policii, se na ni rozmázlo jako blátivá koule.

Kdo a kde ji tak označil?

Někdo v nějaké diskuzi na nějaké sociální síti?

To paní češtinářka samozřejmě neuvádí.

Paní češtinářka však z toho, pokud ji tak někdo skutečně označil, dělá ovšem dalekosáhlé závěry.

,Jsem pronásledovaná, jsem mučednice a basta!' je přesvědčena češtinářka, jako by jí někdo skutečně psal na dům rudou barvou, že je ruský šváb, jako by ji skutečně někdo rozbíjel okna, proto, že poslouchá Nohavicu, jako by byla skutečnou mučednicí, jako by Nohavicu skutečně zakazovali (ano, na jaře mu zrušili dva koncerty), jako by zavírali ji samotnou.

Z jednoho jediného výroku, snad vyřčeného kdesi na sociální síti, dokáže paní češtinářka vyrobit obrovskou mašinérii, jejíž jediným cílem je jednak umlčet Jaromíra Nohavicu, a jednak udělat z naší paní češtinářky, která si každou noc, jak sama píše, balí kufry ze strachu, že se začala třetí světová válka, mučednici.

Prdlajs, mučednice!

Paní češtinářka jen přespříliš uvízla v tenatech sociálních sítí, které fungují právě za tímto účelem, zasévat mezi lidmi strach a vzájemnou nenávist, v čemž je ovšem paní češtinářka sama vskutku přebornice.

To, z čeho obviňuje ostatní, totiž, že ji pronásledují a ubližují kvůli Nohavicovi, se dopouští velmi ráda i ona sama.

Copak člověk nemůže říct, co si myslí o Nohavicovi?

Nemůže, protože paní učitelka jako bdělý cenzor, jako sám Velký Bratr, všechny názory, které nesouzní s jejími, patřičně odsoudí, prohlásí za útok na sebe samu.

Kde jsem to jen viděl, co mi to jen připomíná?

Ano, připomíná mi to silně Raskolnikovo blouznění ve trestaneckém táboře na břehu jakési sibiřské řeky, což jistě paní češtinářce, jako znalkyni Dostojevského, nemusím připomínat.

Takový nebohý Trčálek by o praktikách paní učitelky mohl vyprávět!

Pro paní češtinářku je totiž Trčálek čert, který posunuje výklad evangelia, protože evangelium nejde vykládat jinak, než jak je chápe a vykládá paní češtinářka a proto musí být nutně Trčálek čert, jelikož paní češtinářka je hluboce věřící katolička, která se ovšem bojí třetí světové války, rozuměj apokalypsy popsané v Janově zjevení jako čert kříže, a proto musí mít jedině ona pravdu.

Ve své ublíženosti došla paní češtinářka dokonce tak daleko, že považuje Trčálka za tým profesionálů, jejichž úkolem je zabránit tomu, aby se prodávala jakási kniha paní češtinářky.

Jo, není to s paní češtinářkou snadné…

A přitom by si člověk jistě se zájmem poslechl písničku oo Jarka Nohavici, v níž by se největší básník svým osobitým a nezaměnitelným způsobem vyrovnal s tím, že přijal cenu, která se dává za šíření přátelství mezi národy, který si lečí své komplexy, ať už typicky ruské či čistě osobní, tím, že napadne Ukrajinu, od psychopata, který posílá na smrt především ruské vojáky…

Ano, taková píseň by byla jistě zajímavá, byl by to také protessong svého druhu a mohla by klidně začínat veršem o tom, že je třeba stát na správném místě, že tím se všechno začíná…

Ale abychom paní češtinářku jen nehaněli.

Jsou věci, kdy je i paní češtinářce, naší mučednici, svaté Veronice, která svým šátkem otírá krev z čela Jaromíra Nohavici, nutné dát za pravdu.

Píše-li paní češtinářka, že by se měla hledat teplé místo na veřejných toaletách, musíme s ní souhlasit, to je místo, kde by byla skutečně jako doma, protože není malých rolí toaletního papíru, když to člověka zničehonic chytí a on se modlí, aby včas doběhl!“

„Jo, to by šlo! To je dobrý. Máme to v kabeli! Hned to hodíme na blog a necháme otevřenou diskuzi, ať se češtinářka vyřádí, bylo by fakt dobrý, kdyby jí tam někdo nazval ruským švábem,“ mnul si ruce ten v roztrhaném tričku.

„To je to nejmenší, to se dá lehko zařídit,“ usmál se ten ve světlých kalhotech a světlé košili.

„To je fakt, to je to nejmenší, aby někdo řekl, že je paní češtinářka ruský šváb a pak už to půjde samo, hysterický záchvat atd., atd.,“ usmál se ten v otrhaných džínách a tričku, načež se rozvalil v koženém křesle, tuhle práci prostě miloval.

 

Autor: Karel Trčálek | neděle 4.12.2022 16:50 | karma článku: 23,13 | přečteno: 427x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Íránské střely a Institut ajatolláha Václava Klause

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán zpackal nejen svůj víkendový útok, ale jak nepovedené je prý i íránské pivo...

19.4.2024 v 14:06 | Karma: 18,44 | Přečteno: 428x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 20,98 | Přečteno: 595x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,31 | Přečteno: 544x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Moje vzpomínka na ten den, kdy Gagarin letěl do kosmu

Vzpomínám si na ten den dobře. Hodně lidí nevěřícně hledělo na nebe a pořád dokola opakovalo: „Gaga! Gagaga!“

13.4.2024 v 16:40 | Karma: 23,17 | Přečteno: 868x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Má ho Varel Chrčálek taky malého?

Jsou témata, kterým se chtě nechtě, nemůžeme vyhnout. Proto by chtěl tímto článkem rozvířit diskuzi, ze které by vykrystalizovala odpověď na výše položenou otázku...

9.4.2024 v 15:56 | Karma: 27,33 | Přečteno: 890x | Ostatní

Karel Trčálek

Soumrak éry válečných štváčů Jirky Paroubka...

Slovenská a česká pravice vkládaly velkou naději ve vítězství válečného štváče ve II. kole prezidentské volby na Slovensku. Exponenti slovenské, ani české pravice teď nedokážou zakrýt zklamání, které v nich vzbudily výsledky voleb

8.4.2024 v 16:41 | Karma: 28,97 | Přečteno: 773x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Volební vlak vypravený z České republiky vítězství Korčokovi evidentně nepřivezl

Pokud chce někdo vypravovat ze Slovenska vypravovat vlaky na Ukrajinu plné vojáků, aby měla ruská děla co žrát, nemůže se divit, že není slovenským prezidentem...

7.4.2024 v 9:35 | Karma: 32,56 | Přečteno: 1174x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se papež František I. stal z Antikrista oslavovaným chcimírem

Není to tak dávno, co naší jedině praví katolíci typu Petra Hájka či Michala Semína označovali Františka I. za Antikrista a naši vlastenci jej bičovali pro jeho velebení migrantů...

6.4.2024 v 20:31 | Karma: 28,55 | Přečteno: 673x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Markétka letí do Senátu

A snad tam i doletí, protože je to naše jediná naděje, abychom byli zase svobodní. Bože, lidi, já už úplně zapomněl, jaké je to být svobodný! Svobodný!

6.4.2024 v 11:29 | Karma: 25,60 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Cože? Jaký „zimní čas“? Polemika s váženým panem Ladislavem Jaklem

Tak se nám od víkendu zase krásně prodloužily večery a pan Jakl musí chodit z práce ještě za světla. A přitom to bylo tak jednoduché. Stačilo jedno administrativní nařízení. Ale proč zůstat v půli cesty? Je třeba jít dál...

3.4.2024 v 14:20 | Karma: 24,36 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Putin složil zbraně, morální převaha českých chciválků potvrzena!!! Ať žije mír!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat, protože špatný mír je i pro něj pořád lepší, než když umírají lidé....

1.4.2024 v 17:09 | Karma: 26,44 | Přečteno: 601x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Opravdu Češi tak moc milují Rusko a staré časy?

Opravdu neznám nikoho ve své okolí, kdo by moc dobře nevěděl, že ukrajinští nacisté a banderovci útočí na Rusko, které nám jediné může vrátit svobodu a demokracii, o kterou nás připravili havlisti, liberálové a Západ...

31.3.2024 v 8:36 | Karma: 30,89 | Přečteno: 742x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Takže Velký pátek našeho největšího básníka...

Ti, co nečinně přihlížejí ukřižování Spasitele jsou ti špatní. Avšak ti, co jsou vyhazováni z práce, vláčeni blátem, jsou ti dobří, jsou těmi, pro které se Spasitel obětoval....

29.3.2024 v 17:08 | Karma: 32,44 | Přečteno: 874x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma: 26,23 | Přečteno: 515x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma: 32,08 | Přečteno: 711x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma: 33,68 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma: 32,32 | Přečteno: 891x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma: 43,11 | Přečteno: 9920x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Všichni mluví o válce! Jen Jaromír Nohavica, náš největší básník, mluví o míru!

No, tak dobře, abych nepřeháněl, o míru mluví ještě pan Horner a pár učitelek češtiny. Ale jinak všichni mluví už jen o válce!!!

22.3.2024 v 14:16 | Karma: 24,31 | Přečteno: 816x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč všichni mluví jen o válce? Plzeňský koncert Jaromíra Nohavici

Proč všichni mluví o válce? Proč nikdo nemluví o míru jako náš největší Básník, který už zase píše psaní pánům nahoře, maje při tom na své hrudi blyštivou Puškinovu cenu...

21.3.2024 v 7:52 | Karma: 33,84 | Přečteno: 1240x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2945
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik