Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Západ směřuje k naprostému a neodvratnému kolapsu hodnot

Naše babičky dřely celý život na poli, a v neděli chodily na mši do kostela. My už jenom žvaníme a žvaníme na FB a nedokážeme si představit svůj život bez aut se spalovacím motorem, ačkoliv naše babičky chodily na pole pěšky...

Já to říkám pořád. To, že by  lidé měli spolu mluvit, poslechnout si a hlavně přijmout cizí názor. .

A tak s lidmi mluvím, poslouchám je a přijímám jejich názory, a věřte, že existuje spousta zajímavých lidí, již mají zajímavé názory, které mne vyloženě obohacují.

„Lidé se nemění,“ řekl mi například tuhle jeden takový zajímavý člověk.

„To je fakt, lidé se nemění, mění se jen prostředí,“ souhlasil jsem s ním, což ho evidentně potěšilo.

„To je fakt, mění se jen prostředí, proto je dnes Západ, ať už si pod tím představíme cokoliv, nebo rovnou sami sebe na tisíc kousků,“ přikývl zajímavý člověk.

„Ano, třeba taková Afrika je roztříštěná na tisíc kousků, ale to je Afrika. Orient je možná taky roztříštěný na tisíc kousků, ale možná taky ne.

Rusko je jednotné, kompaktní. Čína, poté, co se jí podařilo vyřešit tibetský problém, taky.

A Jižní Amerika?

O té snad nemá ani smysl se mezi slušnými lidmi bavit,“ odpověděl jsem.

„Ano, je to tak, Západ je roztříštěný na tisíc kousků. Západní civilizace ztratila pokoru před zbytkem světa a jednoho dne jsme my Zápaďáci, respektive naši politici začali chodit po světě a začali jsme všem vysvětlovat, že u nás je to lepší, že my to umíme lépe a že ten jejich způsob života je v rozporu s našimi hodnotami, (které neumíme ani pojmenovat) a proto žijí špatně. Jde o aroganci a nerespektování jiných kultur a způsobu života.

Začalo to vlastně Kolumbem, pokračovalo Cortésem, Východindická společnost taky nebyla kdovíco, co se týká tolerance k jiným kulturám, o Britském impériu ani nemluvím. Prostě, kam se bílý heterosexuální muž hnul, tam něco někomu vnucoval, vysvětloval, že u nás je to lepší, a že ten jejich způsob života v rozporu s našimi hodnotami.

Prostě šlo o aroganci bílého heterosexuálního muže a nerespektování jiných kultur a způsobu života, takoví Turci, ač velmi čistotní, budou prostě pro nás vždy jen pohanští psi,“ řekl zajímavý člověk.

„Ano, je to tak. Západní civilizace ztratila pokoru před zbytkem světa, místo toho, aby se učila jezdit do Afriky k tamním kmenovým náčelníkům, jak stabilizovat společnost.

Mnohé jsme se mohli naučit, kdybychom byli pokorní, taky v Afghánistánu a od muslimů obecně. To by ovšem západní civilizace nesměla podnikat křížové výpravy do Svaté země, aby muslimům vysvětlovala, že západní civilizace je to nejlepší na světě,“ souhlasil jsem.

„Ano, je to tak. Západní civilizace vysvětlovala muslimům, že jejich náboženství stojí za prd, že jejich bůh není bůh a teď sama ztratila své židovskokřesťanské kořeny, ačkoliv západní civilizaci stále ovládají Židé a katolická církev je pořád nejbohatší neziskovou organizací na světě,“ přikývl.

„Ano, západní civilizaci pořád ovládají Židé a američtí prezidenti pořád přísahají na bibli. Ale co je to platné, když nám nová náboženství ničí staré hodnoty a dělí lidi na dobré a špatné, kdežto předtím byli jen dobří lidé, špatných lidí prostě nebylo.

Já si sice myslím, že společnost musí být rozdělena. Ale ne tak, že ji budou rozdělovat nová náboženství, ale tak, že ji budu rozdělovat já, sice taky na dobré a špatné lidi, ale já to budu dělat samozřejmě spravedlivě.

Takže na jedné straně mi vadí, že se rozděluje společnost, ale na straně druhé si myslím, že by společnost měla být rozdělená,“ řekl jsem.

„Ano, společnost by měla být rozdělená, ale úplně jinak, než ji rozdělují vládnoucí elity, které by měly být nahrazeny elitami úplně jinými. Ty by už ovšem společnost rozdělovaly správně a dávaly by peníze skutečně nezávislým médiím,“ přikývl zajímavý člověk.

„Ano, souhlasím. Mě dnešní doba, kdy dochází ke kolapsu hodnot, velmi připomíná rok 1431, kdy vrcholily husitské války.

Společnost tehdy taky byla rozdělená na dobré a špatné, ekonomika taky kolabovala, byla inflace, obchodní styky v důsledků sankcí byly přerušeny. Stejně jako dnes zanikly stovky obcí, ceny energií šplhaly do astronomických výšek.

Lidé sice věřili v Boha, jako vaše babičku, měl jste přece babičku, která věřila v Boha, ale ten kolaps hodnot musel být tehdy strašlivý. Vlastně teoreticky nemohl husitské války nikdo nepřežít, protože lidé, stejně jako tehdy, i když všichni věřili v téhož trojjediného Boha, nedokázali spolu mluvit, vyslechnout si a hlavně přijmout cizí názor.

Zrovna jako dnes!

Nebo rok 1641!

To byla zrovna třicetiletá válka a lidé taky spolu nedokázali mluvit, vyslechnout si a hlavně přijmout cizí názor a naše země trpěla skoro tak stejně, jako trpí dnes!

No a třeba v takovém roce 1942 byla sice druhá heydrichiáda, všechno bylo na příděl, ale jinak si lidi žili jako prasata v žitě, protože většina z nich měla příbuzné na venkově, od kterých si vozili brambory, proto taky tenkrát k žádnému kolapsu tradičních hodnot nedocházelo, protože tenkrát ještě fungovala tradiční rodina.

Vaše babička, už jsem o ní mluvil, dřela celý život na poli. Kdybyste měl dřít na poli jako ona, za týden byste umřel, ale ona neumřela, protože chodila každou neděli na mši.

Ale vy už jste jen zdegenerovaný chcípák, protože nedokážete dřít na poli.

Kdo z vás udělal takového chcípáka?

Proč už nedřete na poli, jako vaše babička a místo toho jste jenom zdegenerovaný chcípák, který všem neustále dokazuje, že má pravdu, zatímco oni ji nemají, protože říkají něco jiného, než co jste vyčetl na internetu!“ zvolal jsem.

„Ano, to je ten kolaps hodnot, který ze mne udělal zdegenerovaného chcípáka, jenž dělá přesně to, co dělají tzv. elity, jen snad obráceném gardu,“ souhlasil zajímavý člověk.

„Ano, to je ten kolaps hodnot, to že je z vás zdegenerovaný chcípák, který má všechno z internetu,“ souhlasil jsem na oplátku se zajímavým člověkem.

A tak to má být v každé diskuzi. Lidé mají spolu mluvit, vyslechnout si a hlavně přijmout cizí názor.

No, a pak se náhodou a neúmyslně spletete, řeknete, že Rusko napadlo na Ukrajinu a ne naopak, a rázem máte vymytý mozek Českou televizí zrovna tak, jako kdybyste v íránské státní televizi prohlásili, že od této chvíle mohou lidé žít jen ve stejnopohlavním manželském svazku...

 

Autor: Karel Trčálek | pátek 6.1.2023 15:12 | karma článku: 17,67 | přečteno: 485x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Trollí farma existuje taky na nádraží Praha-Krč

A řekněte sami, lidé dobří a s mozky nevymytými vládní protiruskou propagandou, co by to bylo za trolí farmu bez toho, aby v ní v režimu 24/7 nemakal jako urvaný chatbot (zadaná slova jsou Rusko, mír, Dostojevskij)

17.5.2024 v 16:57 | Karma: 20,60 | Přečteno: 355x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

L. Jakl, kovaný politický pracovník Institutu Václava Klause by rád suspendoval novináře

Ano, pan Jakl má pravdu. Nepohodlné novináře je třeba suspendovat. Třeba kalašnikovem, jak to navrhoval Miloš Zeman, protože za svobodu he třeba bojovat, jak za ní bojuje pan Jakl v duchu revolučního marxismu...

16.5.2024 v 17:22 | Karma: 23,78 | Přečteno: 528x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč někteří lidé nenávidějí R. Fica natolik, až jim vadí, že se modlím za jeho uzdravení?

Modlíme se všichni za uzdravení pana Fica, a přesto se najdou mezi námi lidé, kteří jsou schopni nás kvůli tomu nenávidět...

16.5.2024 v 13:55 | Karma: 7,76 | Přečteno: 81x | Diskuse| Hyde park

Karel Trčálek

Atentát na Fica je plodem nenávisti, kterou rozsévají zaprodanecká liberální média

Nebylo dne, aby ve slovenských zaprodaneckých médiích někdo nevyzýval k násilnému svržení vlády a nastolení progresivistické diktatury. A to je výsledek!!!

15.5.2024 v 17:20 | Karma: 21,38 | Přečteno: 649x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Co mi dalo tzv. Hornerovo opáčko z dějin Ukrajiny

Dalo mi toho hodně. Sice jsem všechno to, co je v něm napsané, už mnohokrát někde četl, nebo někde slyšel, ale osobité podání jeho autora z něj dělá opravdu o svěží a půvabné dílko

15.5.2024 v 14:18 | Karma: 25,12 | Přečteno: 427x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Kdysi ji voda nezajímala, teď jí chybí. Francii dráždí hráz Ženevského jezera

18. května 2024  17:07

Švýcarsko nemá o vodu nouzi. Jeho sousedé však ano. Francie, kterou loni zasáhla extrémní sucha, se...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Rakouská policie překazila útok 14leté islamistky, chtěla použít nůž a sekeru

18. května 2024  16:46

Rakouská policie oznámila, že překazila teroristický útok nožem ve Štýrském Hradci, který plánovala...

Charkovská oblast evakuovala deset tisíc lidí. Situace je kritická, míní expert

18. května 2024  11:04,  aktualizováno  16:10

Sledujeme online Ukrajina od zahájení ruského pozemního útoku v Charkovské oblasti v minulém týdnu evakuovala už...

  • Počet článků 2970
  • Celková karma 24,49
  • Průměrná čtenost 860x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik