Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P95e11t62r 35S53k55á42c63e73l

17. 4. 2017 21:58

Rozdíl je v tom, že někdo jen "věčně vzpomíná", tedy truchlí a někdo si připomíná, oslavuje. Ten první neumí svoje prosby odevzdat v řešení, v tom máte pravdu, nic nevyřeší, je na mrtvém bodě. Ale ten druhý, který si s železnou pravidelností připomíná kdo jsme, odkud jsme přišli a kam kráčíme, tak ten druhý je v pohybu, vyvíjí se. A jak známo pohyb je zdravý, přináší zdravý rozum. No a když tohle vše doplníme dalším vzděláváním, jsme na správné cestě. Stran vzdělávání doporučuji četbu (odběr je za dobrovolný příspěvek) "Zápasu o duši" (http://www.hcjb.cz) nebo Meduňka (http://www.mojemedunka.cz). Samozřejmě Žalmy z Bible, které zachycují všechny situace člověka pozemského. Např. Žalm č.127 odst.2 informuje o dopadech tzv. "letního času". A ani zástupce katolických stran to nepálí, vlastně jen někteří (pan senátor Šilar, pan Zdechovský, EU) jsou aktivní, tedy pro zrušení nesmyslu, který nic nepřináší. Vlastně přináší, stresy dvakrát ročně při pootáčení hodinami...Rv

0 0
možnosti

Jste mi oba blízcí. Těší mě, že jste kamarádi. Až půjdete příště na latté, vzali byste mě? Zvu vás oba...

4 0
možnosti

P94e75t84r 77S42k75á89c78e15l

17. 4. 2017 21:47

Oba, tedy Vy i autor se v této větě mýlíte, v jejím výkladu. Na jednom pohřbu jsem od místního kněze (žádný velký hodnostář) slyšel logické vysvětlení této věty:

Opak totiž je pravdou, my sice žijeme život pozemský, ale pro Vesmír jsme mrtvými. Až po smrti ožijeme a podle svých zásluh je s námi naloženo.

Takže J.Kristus správně nabádá, jak se postavit k realitě po odchodu našeho bližního na druhý břeh. Prostým pudem sebezáchovy hledáme totiž našeho zemřelého, chtěli bychom ho mít zde zpátky. I když víme, že to nejde. Takže nehledejme po odchodu na věčnost nikoho mezi mrtvými, on je jinde, mezi živými, věčně živými.

Více se můžeme dozvědět od odborníků na výklad Bible, na http://www.hcjb.cz

Rád se nechám poučit ve smyslu:

"Rozhodljsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž jeopustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody,kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než sepřiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

0 0
možnosti
Foto

R^ Vím. Já taky. I autorův druhej kámoš a spolužák Ahasver to také potvrdil;-)

0 0
možnosti
Foto

Zamilovaná paní HV (A nemyslím tím zombie pěvici) bude mít jistě rozsáhlý komentář, na nějž se již nyní těším. Víc než na příští číslo časopisu Vlasta.

4 0
možnosti

J50a27r98a 20R58a36n17k

17. 4. 2017 23:15

Vy o vlku a vlk zrejme za dvermi:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2950
  • Celková karma 25,18
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik