Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odvolatelnost zastupitelů bez dalšího upřesnění co, kdy a jak je logický nesmysl. Zastupitel pak nemůže nikdy pracovat na dlouhodobější koncepci a řeší jen momentální nálady voličů. Jen si autor nedal práci s tím, aby zjistil jaké podmínky pro odvolání Okamura klade, což je zásadní.

Současný systém "nelíbím se, nevolte mě - příště", se zvrhl do fáze, kterou nyní zažíváme, naslibovat jednou za 4 roky hory doly a pak prd, sorry jako neměli jste mě volit. Volené elity postarají o to, aby nebylo ve volbách na výběr. Pokud kverulanty nevyfiltruje upravený volební zákon, pak si s ním poradí a rozloží ho po volbách.

Okamura zřejmě ve sněmovně nebude a je to škoda, protože prvky přímé demokracie nikdo jiný nechce, spíše naopak spějeme k totalitnímu vůdci a to je chybné.

0 0
možnosti

J59a60r89a 88R11a35n26k

27. 4. 2017 3:50

Neni to sice v me kompetenci, ale ja bych ho poslala s letadlem plnych medvidku nekam, kde deti namaji s cim si hrat, at je zabavi, tak jak zacal, muze odletet....

0 0
možnosti

Já Tomia na druhou stranu chápu.Nezodpovědný politik,nemá být na politické scéně,ale na politickém smetišti.Ale nástroj odvolání nemůže být nepromyšlená buzerace a zbraň vnitropolitických čistek(politik odvolá politika).Ten nástroj by měl být třeba po uplynutí poloviny mandátu,kde volič už má představu o provedené práci(tu představu vidíme každé ráno na záchodě),aby se mohl objektivně rozhodnout zda politika odvolat.

0 0
možnosti

L79e28o 14W47o15l25f

26. 4. 2017 20:41

Já taky. K čemu je nám kašpárek?

3 1
možnosti

Nějak v článku postrádám jediný argument proti odvolatelnosti politiků

6 1
možnosti

To, že ho tam postrádáte, neznamená, že tam není. Někdy je problém vysílače, že cílí na slabé přijímače. Ale co, hlavně, že jste si mohl kopnout, jak je vaším zvykem.

3 0
možnosti

Kdyby byl Tomio Okamura schopen, sám sebe spatřit v zrcadle se zvětšovacím sklem, zalezl by jako škaredný pupínek, který se zastyděl za svojí existenci.

Otázkou je, chceme mu takové zrcadlo nastavit? Nebo se smíříme s vlastním strachem, který v nás vyvolává?

4 6
možnosti

Ve vas Okamura vyvolava strach? To byste mozna mel asi resit, ale necham to na vas...

6 2
možnosti

Přesně tak.S Tomiem Okamurou bychom to měli zkusit jako první a budou spokojeni všichni.Tomia se konečně zbavíme a okamurovci budou jása nadšením,jak to odvolávání politiku skvěle funguje....Tomio je prostě genius,takový selský genius.;-)

6 1
možnosti

Zapomněl jste na takový detail, a sice že o odvolání by rozhodovali občané a nikoli nějaké anonymní Bárty.

3 2
možnosti
  • Počet článků 2949
  • Celková karma 25,24
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik