Diskuse

Neexistuje jen jediný trojjejdiný bůh, existuje nekonečně mnoho bohů!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Pane Trčálku, vy jste zatvrzelý nehodný služebník boží... ;-D

Ale počkejte, Pán Bůh Vás nechá vyhrát Tour de France, anebo MS v cyklokrosu a vy se ještě rád kajícně polepšíte R^;-):-)

1 0
možnosti
BF

Vo Babišovi by něco nebylo?

0 0
možnosti
JL

Taky mám rád reologická témata. Evoluce boha je děsně dlouhá. nakonec přišli katolíci kteří mají jediní pravdu, a vyřešili to s těmi třemi bohy - Tak máme jednoho Boha (toho židovskýho, na tom budem trvat, je náš - první katolíci byli židi), pak tu máme Ježíše, tak to máme dva bohy - ale dvojka je blbý číslo, potřebujeme třetího - tak třeba ducha, protože ženská nemůže být bůh, to by dělalo neplechu - hned by hropzilo nějaké rozmnožování. A je to máme Trojici. Vydrželo to asi 1500 let a někteří Evropani usoudili, že je to nějaká olovina a rozhodli se radši bohy zrušit. Tuším, to byli francouzští encyklopedisti...bůh byl zrušen a věřte v Rozum, řekli. Ale nějak se nepovedlo a chaos pokračuje. Každej si věří v co chce. No, já bych to tak nechal. Bůh sem, bůh tam.

0 0
možnosti
RJ

První katolíci nebyli Židé... Plete si pojmy "křesťan" a "katolík". :-)

Židé dokonce nejsou považováni ani za první křesťany, kteréžto prvenství je přisuzováno prvním sborům v Antiochii, jejichž členové většinou nebyli etničtí Židé.

Těmi "prvními katolíky" máte zřejmě na mysli první následovníky Ježíše Krista, což byli skutečně Židé (včetně apoštolů), kteří ovšem kromě jeho učení zároveň striktně dodržovali i židovské náboženské zvyky a tradice (včetně např. rituální obřízky), takže se pro ně často používá výraz židokřesťané a za pravé křesťany nejsou a nikdy nebyli považováni.

Snad byste se měl raději obírat svými "reologickými" tématy a do těch "teologických" se moc nepouštět. Anebo si to předem pořádně nastudujte... ;-)

0 0
možnosti
Foto

Já věřím tomu, že existuje čtyři pí na osmou sedmiodmocninazdvojných bohů. A cítím ve svém srdci, že to je jediná pravda a kdo tomu nevěří půjde do pekla.

1 0
možnosti
Foto

Já bych to zkusil dokázat indukcí.

Přijde N trojjediných bohů do hospody U tří agnostiků a přemýšlí, co budou dělat než jim vrchní přinese nekonečně mnoho půllitrů. Stvořit další vesmír je pod jejich úroveň (to se dnes dělá ve třetím ročníku středních božských učilišť jako semestrální práce) a tak se rozhodnou stvořit dalšího trojjediného Boha. V okamžiku, kdy se přiřítí vrchní už jich tam tedy sedí N+1.

Tím je indukční krok dokázán a zbytek je jednoduchá středoškolská matematika. :-)

3 0
možnosti
Foto

Bůh je jediný, vševědoucí a všudypřítomný. A musí mít smysl pro humor, když se mu zalíbilo stvořit pana Trčálka, jakož je i bezmezně milosrdný, nechá-li řádit p. Trčálka na blogu iDnes. Je však i nadobyčej přísně trestající, přivede-li nás jeho úradek ke čtení téhož.

4 0
možnosti
JL

Lidi si vymysleli Boha, kterého zajímají lidi. Vsadím se, že nezajímají. A když tak povrchně, asi jako bakterie nebo mušky.

0 0
možnosti

A co čerti, těch je kolik? Snad taky nějaká vyváženost, ne?;-D

0 0
možnosti

Možná jediná pravda z blogu je ta zmínka o prof. Halíkovi.

2 0
možnosti

Karle, jste odvážný - těžké téma!:-)

0 0
možnosti
BD

To musela být velká rána,co obdržel autor. Jindy psal docela zajímavě.

1 0
možnosti