Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Senátoři, kteří nešetří podpisy, kazí ostatním ceny a měli by být po zásluze potrestáni.:-P

0 0
možnosti

J73a82n 29R36á70ž

8. 11. 2017 12:31

Topolánek nemůže být vyřazen jen proto, že na právo senátora podpořit více kandidátů mají ústavní právníci jiný názor než právníci ministerstva vnitra. Kandidáti postupovali při hledání podpory své kandidatury podle metodiky vydané registračním úřadem a tím je Ministerstvo vnitra. A přesto nejede vlak, jak se říká.

Když MV Topolánka zaregistrovalo, není nikdo, kdo by to mohl zvrátit, protože by to bylo na základě chyby postupu orgánu státu a chyba státu nemůže zbavit práva občana být volen.

0 0
možnosti

Ač nerad přispívám do hluché schránky, tady musím říct, že je to zas.aně dobrýR^

5 0
možnosti

Nejdřív myslet a pak psát.

Na to je totiž oficiální stanovisko MV.

Vysvětlení ministerstva:

„Ministerstvo vnitra analyzovalo výkladová stanoviska z předchozí přímé volby prezidenta republiky a dospělo k závěru, že v případě, že by tentýž poslanec nebo senátor podpořil kandidaturu více než jednoho kandidáta na prezidenta, a to v rámci jiné skupiny navrhujících poslanců nebo navrhujících senátorů, neexistuje právní opora pro nezapočítání podpisu takového poslance nebo senátora.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/ministerstvo-vnitra-podpisy-prezidentska-volba-fbp-/domaci.aspx?c=A171107_163458_domaci_lva

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS