Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro mě byly vánoce vánocemi do té doby, než se mi rozpadla rodina. Od té doby to bylo dlouhá léta všechno, jen ne to, co předtím, ať jsem se snažila, jak chtěla. Není divu. Pointa vánoc je o narození spasitele, ale celý ten příběh je vlastně o rodině. Humbuk okolo je hlavně byznys, který možná podsouvá lidem náhražku toho, co jim chybí. Ví, že dary, světelná a hudební kanonáda jim to vynahradit nemůže a tak to zkouší, podbízí šidítka čím dál víc, dokud si nevšimnou, že tudy cesta nevede.

0 0
možnosti
RJ

R44a48d43e74k 25J66a31r78o63š

14. 12. 2017 22:35

Karle, Vy ty vánoční svátky beztak stejně strávíte terénní jízdou na kole po sněhu či blátě :-)

R^

2 0
možnosti
MD

U jedne ceske desetimiliontiny je to docela mozne. Milion desetimiliontin si je uziva.

0 1
možnosti
Foto

Já bych to taky tak viděl, neb zažívaní už není, jako za mlada. Ale po svátcích nám sem hoďte Vaše selfíčko, jak sedíte u prázdného stolu, rozjímaje nad suchým rohlíkem. Ale tak, aby nebyla vidět ta hromada ohryzaných kostí!

R^

1 0
možnosti
AL

Jojo, když člověk odvrhne víru, tak se mu náhle zdá spousta věcí nepochopitelných a nesmyslných... Když enchcete, tak vánoce neslavte a někam odjeďte. Aspoň ti, co je chtějí salvit, budou mít od těch blbců pokoj.

3 0
možnosti
Foto

:)jak to vypadá - enchce a enchce, natož aby salvil... Salvy ještě:-/ to tak:-/... a odkud chcete popřát všem pokoj Vy?

0 0
možnosti
FN

Já bych to takto nehrotil. Kdysi, hooodně tomu dávno, jsem zpracovával školní práci na téma Vánoc a vím, že Vánoce jsou už z doby středověku spojeny s oslavami, jídlem, pitím, rozdáváním dárků. Za ta století se toto pojetí pouze modernizovalo. Ostatně nic moc zásadního se nezměnilo ani za mých 45 let života.

Děti se přeci jen již nerodí ve stájích a kdyby se měl mesiáš narodit v dnešní době, zřejmě by se narodil v některé moderní porodnici a obdržel by identifikační číslo jako každý Izraelec (zřejmě by se narodil izraelcům žijícím na západním břehu Jordánu).

Pokud jde o pokrytectví, to bych směřoval k některým obchodním řetězcům, které umazávají kříže z důvodu údajné "náboženské neutrality", přičemž v období Vánoc se nestoudně hlasitě ozývají.

Moje rodina vnímá Vánoce jako den, kdy se sejdeme s dětmi, posedíme, povečeříme a navzájem obdarujeme. Jsme snad proto pokrytečtí?

4 0
možnosti
Foto

raději bych slavil svátek slunovratu, který je na rozdíl od narozenin téměř hmatatelný.

1 0
možnosti
PK

..jo dobrý nápad,neslavili to Slovani?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS