Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čekám noblesního a honosného Boha.

0 0
možnosti
Foto

Jen malinkou poznámku ke zdejším věřícím. Často říkáte nebo píšete, že "Ježíš řekl", "Bůh dal znamení", "Mojžíš ukázal" ... atd. Berete to všechno jako fakt. Ale můžete to dokázat? Ne. Vy tomu jen věříte. Proti tomu ovšem nelze nic namítnout.

Pak je ale třeba říkat a psát, že "věříme, že Ježíš řekl", "věříme, že Bůh dal znamení", "věříme, že Mojžíš ukázal" ... atd.

Pak by to bylo OK.

A pokud se někdo domnívá, že tu a tam mohlo být i jinak, nemůžete jej okřiknout, že nemá pravdu. Můžete zase jen říci, že "my věříme, že to bylo tak, jak říkáme".

Pro autora R^

0 0
možnosti
VF

Přidám také malinkatou poznámku. Pokud "věřící" říkají, že jsou "věříří", tak už v tom je řečeno, že pokud citují Krista, tak "věří", že evangelisté zapsali to, co buď slyšeli sami, nebo co slyšeli od očitých svědků. Pokud je navíc uveden odkaz na Bibli, tak by to každému mělo být jasné.

Přeji krásný den.

2 0
možnosti
MJ

Z blogů Karla Trčálka nikdy netrčela agrese, fanatismus nebo nenávist... proto ho ráda čtu. A že by mu vyschlo pero bez některých níže jmenovaných blogerů... tak to jsem úplně klidná, že ne.

4 0
možnosti
Foto

Ještě byste měl vysvětlit, jaký měl Ježíš vztah ke katolické chamtivosti.

Byznys s dušemi a strachem věřících ze smrti přece katolickým prelátům přinesl takové hmotné výnosy, o jakých se nesní ani Babišovi s celým Agrofertem. Tuším, že naše církve mají 10x více polností než Babiš.

0 0
možnosti
VF

Při čtení Vašich polemik a pokusů o parodie článků ostatní blogerů se mi vybavila postavička ze Švejka, kterou myslím hrál František Filipovský - agent provokatér. Seděl v hospodě a čekal, koho by mohl udat. Když se nikdo neprojevoval, tak se snažil někoho vyprovokovat. Když se mu to u někohjo podařilo, tak dotyčného chudáka čekala basa.

Až to tu jednou zase vezmou do rukou komunisti a obnoví STB, čeká Vás závratná kariéra - agent provokatér.

Jinak jsem si říkal, co by se stalo, kdyby pánové Kavka, Větvička a další Vámi postižení týden nic nepsali. To by vám asi vyschlo pero.

Tak dál provokujte a radujte se jako malý kluk. Poskakujte, křepčete a jásejte, když někoho vyprovokujete.

5 1
možnosti
Foto

Až to tu jednou zase vezmou do rukou komunisti a obnoví STB, čeká Vás závratná kariéra - agent provokatér.... citace VF

tak si tohle po sobě, Vy boží lásko , Vlastíku, přečtěte.Rv

4 1
možnosti
Foto

Evangelium je o něčem jiném, ale vysvětlit to lidem s určitým postojem je asi marnost. Poznání pravdy souvisí totiž je s biblicky "čistým" srdcem. Až člověk spraví charakter, je pak schopen dešifrovat pravdu - říká to Bible a já si to myslím také.

1 0
možnosti
Foto

Tak tak. R^

Mám dojem, že ti vyznavači Písma by tu nejraději udělal peklo na zemi už teď. Jakoby nestačilo, co už se děje. ;-(

2 6
možnosti
MK

Je to čvrtý článek co od Vás čtu a myslím, že i poslední. Nicméně, proč jsem ho četl byl nadpis. Ostatně tak to funguje u všech článků.

Nikdy jsem si nemyslel o Vás nic dobrého a jen to potvrzujete.Přestože Vaše publikum Vám bude tleskat.

Vy prostě musíte moderními slovy stalkovat. Vozit se na druhých lidech a tom je každý Váš třetí článek. Možná si myslíte, jak někoho parodujete, ale sám jste v tomto parodie sám na sebe.

Použil jste v článku moje, tedy spíše slova profesora teologie Ctirada Pospíšila z jedné přednášky, kdy řekl,že spousta mladých si myslí, že Ježíš byl Hipies, ale přitom to byl zlý chlapec.

Jenomže měl pravdu. Kristus byl nekompromisní. Byl nekompromisní k rozvodům. nekomrpmisní ke smilstvu, k potratům, k homosexualitě. Chcete změnit Evangelia? Nový Zákon?

Myslíte si, že co přisuzujete jiným lidem, že vypovídá o těch lidech? Ne,. Vypovídá to o Vás. Napovrch jste láska a tolerance a na druhou stranu ukazujete, že byste lidi, co jsou mimo Váš názorový okruch nejraději zašlapal do země. Byť se tváříte nad věcí.

Mimochodem, víte, že to co děláte, stalkování a parodii textů, aby se to obrátilo proti autorovi dělali již nacisté (Goebbels a jeho žid Suss), stejně jako komunisté?

9 0
možnosti
KT

Plně s Vámi souhlasím.

Lidi mimo svůj názorový okruh bych nejraději zašlapal do země (na rozdíl od Vás, který byste je na rukou nosil).

Nebo si myslíte, že to, co přisuzujete jiným lidem, vypovídá o těch lidech?

Ne, to si nemyslíte, protože to si myslím já!

Jenomže máte pravdu. Jsem parodií sebe sama.

Ale co má vlastně společného můj článek s Vašimi články?

Nebo máte nějaký monopol, rozohdujete o tom, čem se smí psát a o čem ne?

Vy jste někdy něco napsal o Ježíši?

Víte Vy vůbec, že to dělali již nacisté a komunisté, rozhodovali o tom, co se může a nesmí psát?

Děláte dobře, že si o mě nemyslíte nic dobrého!

8 2
možnosti
Foto

,,Zub za zub, oko za oko, moje krev za krev lidstva!".

Rčení oko za okolo bylo plátné ve Starém zákoně. Ježíš svým odchodem starou ,smlouvu' zrušil a přijal lásku jako bod číslo 1.

0 0
možnosti
KT

Zatím to tak nevypadá

3 0
možnosti
  • Počet článků 2950
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik