Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L11u31d84ě46k 64T72o48n34d64r

18. 6. 2018 15:58

Obřízka neslouží jako znamení mezi Stvořitelem a jeho vyvoleným lidem, ale je to označení - cejch, kterým si značkuje "ďábel" členy svého širokého klanu. Tak jsou označeni ti, kteří jsou pro svého šéfa ochotni udělat cokoli. V pevné víře, že je za to jejich pán odmění a ochrání, stejně jako Kmotr ochraňuje své věrné členy klanu, zvláště pak jsou-li ochotni položit svůj život v boji se sousedními klany o výnosná teritoria.

Stvořitel si nepotřebuje nikoho značkovat, ani obřezavát, vždyť všichny, do jednoho, stvořil.

0 0
možnosti

Na druhou stranu, některá náboženská přikázání mají smysl. Zákaz pojídání vepřového v horkém klimatu Blízkého a Středního Východu mělo hlavně hygienické důvody. Než popisovat různé choroby, které hrozí, je mnohem účinnější říct, že to zakázal Bůh. Stejně se to má s obřízkou. Je to ovšem přikázání od člověka, nikoli od Boha, a má smysl pouze v daném kontextu. To si uvědomili i první křesťané, zejména Svatý Pavel, když se Kristovo učení začalo šířit mimo Palestinu. Svatý Pavel zavedl, že následovníci Krista nemusejí dodržovat rituály podle Starého Zákona, ty jsou povinné pouze pro Židy. Tím učinil křesťanství mnohem přitažlivějším. Kdo z vysoké římské společnosti by chtěl dodržovat složité židovské zvyky? V Palestině se ovšem v té době rozšířila původní forma křesťanství. Židé stále praktikovali veškeré židovské rituály a zároveň věřili v Ježíše jako Mesiáše. Tohle asi bylo mnohem více v souladu s tím, co Ježíš Židům kázal. Komunita židovských křesťanů ale postupně zanikla. Příčinou bylo, že se nezapojili do židovského povstání proti římské nadvládě. Povstání bylo tvrdě potlačeno a Židé to svým křesťanům měli za zlé. Po zboření Chrámu pochopili, že je jejich kultura silně ohrožena, a přizpůsobili se tomu vznikem nové formy judaismu. Židovští křesťané tak zůstali na okraji společnosti a jejich komunita nakonec zanikla.

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že věřící občas biologům předhazují, že zatím nedokázali objasnit všechny detaily vzniku života, tak by mne zajímalo, jak to pámbů vlastně zařídil. On ty šroubovnice DNA poskládal pinzetou nebo prostě luskl prsty a všechny předstvořené (podle vzoru předvařené) biopolymery se samy seřadily jako vojáci na cvičišti?

(tuto informaci samozřejmě nechci zadarmo - jeden středně vypasený čuník již zvídavě pobíhá kolem obětního oltáře) :-)

1 0
možnosti

L20u61d37ě45k 82T27o46n51d57r

18. 6. 2018 16:01

A jak to udělala ta příroda? Jak to, že se jí jenom tak, čirou náhodou daří vytvářet smyslupné struktury, které navíc mají nějakou fukci - třeba DNA?

2 0
možnosti

Temná hmota se nedá využít na stavební pozemky... to je boží. I jiné.R^

0 0
možnosti

R49a54d54e23k 86J48a15r68o72š

18. 6. 2018 10:52

No jasněěěě, Karel, to se dalo čekat... :-)

Člověk mu naznačí, že je také bohem, ale jemu just hned naroste frňák a má se hnedle za všemohoucího boha ;-)

Karma R^

1 0
možnosti

Dobrý blog, jen nechápu, co lidi mají pořád s tou biblí - čili zápisky Hebrejců pobíhajících v prostěradlech a v sandálech po Blízkém a Středním východě za svými kozami, osly a snad i ovcemi? Védy například jsou taky hezké a chytřejší. Hebrejci byli grafomani , na poušti a polopoušti neměli co na práci, tak měli vidění a přemítali u ohníčků o Hospodinu, kterému říkali opatrně JHV. Někteří z nich se z toho čas od času zbláznili a stali se proroky (jak už to tak v té době bývalo běžné, všichni všude měli vize, prorocké sny a přemítali o bozích, co by také pořád chlapi dělali, když ještě nebyl vynalezen fotbal a porno? Římani už se na ty zoufalce nemohli dívat a okupovali jejich území, protože potřebovali volnou cestu do Egypta i jinam a ti pasáci koz a velbloudů jim lehce překáželi. Hebrejci se nedali pokoj, nechali ukřižovat jednoho proroka jménem Jošua, protože jim dělal binec v Chrámu. Římani Ješuu zbičovali, ukřižovali, aby od nich měli pokoj, ale Hebrejci stejně otravovali dál (co taaky mají chlapi jiného dělat, když nemají co na práci u těch koz a velbloudů), a tak jim byl Chrám zbourán a Hebrejci byli zčásti pobiti a zčásti rozprášeni, aby pochopili, že civilizaci PROSTĚ nezastavíš! Tak to pokračuje dodnes - ještě zbyli nějací indiáni v Amazonii, kteří ještě nepochopili chod dějin - ale brzy jim pokácí poslední džungli a bude pokoj! V

1 1
možnosti

Trochu mi to pripomelo rutinu Jima Jefferiese jak pride buh do baru :-).

Musim ale podotknout, ze ackoli vidim jak zesmesnujete bibli fakty a poznatky, musite si uvedomit, ze vira se nemusi nijak dokazovat. Prave proto se vira jmenuje vira.

0 0
možnosti

:-) Víra se že nemusí, ale nesmí dokazovat, jinak by přestala být vírou a že dochází k zesměšňování bible fakty, tak to jde právě na vrub samotných věřících, kteří nepochopili statut víry a snaží se skrze jakási svá fakta tomu dát punc věrohodnosti, čímž tu víru nevědomky zabíjí. Blog pouze zrcadlí tyto snahy bohověrců míchat se do takových záležitostí, kterým nerozumí a navzdory tomu jdou i přes nekompatibilitu disciplín v účelu utvrzování se a agitace.

4 0
možnosti

:-) skvělé pobavilo a zajímala by mě reakce slovensky hovořící blogerky ;-)

1 0
možnosti
Foto

:-)R^ Přečetl jsem (zatím) jen první polovinu článku a zasmál jsem se. A to na začátku týdne, v pondělí, hned po ránu. Díky za to. R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS