Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

O Ježíši se tradují skvostné příběhy - esence dokonalé moudrosti - například ten, kdy mu Židé přivedli cizoložnici a pokrytecky se ho ptali, jestli jí mají ukamenovat, jak žádá zákon, nebo odpustit, jak učí Ježíš. Šlo jim o krk oběma - cizoložnici i Ježíši. A Ježíš dokázal naléz naprosto geniální odpověď: "Kdo jsi bez...." No, však to znáte :-) (a ateisté by se to měli doučit).

Ježíš říkal i nádherná pravidla pro lidskou společnost: "Co nechceš aby druzí dělali tobě, nedělej ani ty jim" (i když to 500 let před ním už řekl Konfucius) Nebo: "Miluj bližního svého, jako sebe samého"... a další nádherná pravidla.

Jedna jeho myšlenka je však zcela chybná: "Když ti někdo dá facku zleva, tak mu nastavi i druhou stranu". (Ježíš to samozřejmě řekl vznešeněji, ale princip je tento) A tento princip je od základu chybný.

1 0
možnosti
LT

Je to logický nesmysl, kterého se však někteří křesťané drží zuby nehty, aby si tak "vysloužili posmrtný ráj". A ODPŮRCI křesťanů jim to s radostí a velkou chutí omlacují o hubu zleva i zprava při každé příležitosti. "Jsi špatný křesťan! Jsi pokrytec, když se nenecháš fackovat zleva i zprava! To ti přeci přikázal Ježíš, křesťane!" A odpůrce křesťanů při tom prožívá svůj božský orgasmus vítězství. (Všimněte si, že je to jeden z nečastěji používaný argument ateistů a agnostiků v diskusích pod blogy iDNES, když chtějí zašlapat křesťany a získat nad nimi "morální" převahu!!)

Ježíš se mýlil. Ano i "boží syn" se hluboce mýlil. Protože není možné neodporovat zlu a myslet si, že tím sloužím dobru.

Jak může být svět lepší, když dobří lidé budou ze sebe dělat fackovací panáky?A když se nechají "ufackovat" až k smrti, bude na této zemi líp? Zvítězí tím dobro? A kolik dobrých lidí se musí nechat dobrovolně "ufackovat" aby na zemi zvítězilo dobro, láska, ohleduplnost ? Kolik?

Budiž Ježíši ke cti, že se pravidlem "Když ti někdo dá facku zleva, tak mu nastavi i druhou stranu" sám důsledně řídil.

Proto také byl zabit, ukřižován. Co taky jiného mohl čekat, že...

0 0
možnosti
JL

Dávám karmu, i když je to příběh poněkud šílený, asi jako konec šílené horské dráhy - pořád padáš dolů....a ječíš děsem. Ale o zabití Boha mluvil už Nietzsche. Jen pan Trčálek to realizoval. ....On měl vlastně Ježíš pravdu, hádám, že to bylo ve skutečnosti takto: s někým udělal channeling a ten mu řekl, že brzy bude konec světa - proto také Ježíš mluvil často o tom, že toto pokolení se dožije konce světa. Pak prožil zážitek blízké smrti,. pravděpodobně na poušti při askezi, ale možná náhodně už někdy v dětství. A tam se dozvěděl informaci, že může zachránit všechny dobré lidi na Zemi, když tomu bude opravdu věřit. A tak to kázal - mnoho lidí se s Ježíšem i dnes po smrti v dalších dimenzích setkávají jako s Láskyplnou Světelnou Bytostí. Takže měl pravdu, jen ten konec světa Bůh Otec ještě odložil. Proč? Asi aby se lidi dokonale znemožnili a pochopili to, jak jsou nemožní. :-P

2 0
možnosti
KT

Tak to se konce světa bát nemusíme, protože to lidé nepochopí nikdy, ani když budou chcípat žízní v zácpě na dálnici a nadávat na ekoteroristy, kvůli kterým se nestavějí další dálnice, na kterých by taky mohli chcípat žízní v zácpě...

2 0
možnosti
ID

Vypravěč příběhu evidentně trpěl silnou fobií z uprchlíků (to jsou strašné dřysty, to o tom, jak nás přišli zabít)a neochotou se dělit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2948
  • Celková karma 25,18
  • Průměrná čtenost 867x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik