Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Zaměnil jste Mašíny za Mašína, dost hloupé.

9 0
možnosti
Foto

Díky za článek, paradoxně mě poněkud zamrazilo, když jsem zahlédl , co se vše dostane do Zaujalo nás.Vám díky za sepsání textu

1 0
možnosti
Foto

J61a72n 69Š50i92k

7. 8. 2018 21:10

Líbíte se mi. Tedy...Váš článek :-)9

4 0
možnosti
VV

Ano, jen nekterym nestastnym lidem se clanky pana Trcalka nelibi

3 2
možnosti
JL

:-) autor hezky pěkně zase všechno zlehčuje, tak nějak postmoderně...svět je prostě takový postmoderní: určitě žijí v Česku lidi, kteří ani nevědí, že za ně někdo pokládá život až v Asii, aby se cítili bezpečně - třeba bezdomovci, ti většinou nejsou na internetu, a pak je jim to šumák, potřebují lahváče, to je jejich bezpečí. Pro Papuánce možná Češi padlí v Asii taky nejsou hrdinové - prostě jen vlezli do cesty někomu, kdo měl více trhaviny. A ten sebevrah? Ano, to musí být adrenalin a ta naděje v nebe! Pokud pevně věřil, že za chvíli bude v Ráji s Mohamedem, ani to nebylo nějaké valné hrdinství. Všechno je tak nějak problematické a postmoderní v tomto divném světě. V

2 0
možnosti
JK

Divím se, že pan Větvička ještě není na nástěnce za svůj blog, kde sdělil, že vojáci měli smůlu.

2 1
možnosti
JB

No a pak si všichni otevřeli Slovník spisovného jazyka českého a podívali se, co spisovná čeština rozumí pod pojmem hrdina. No a když už ho měli v ruce, tak se taky mrkli na heslo žoldnéř. A tu uzřeli, že už je nejvyšší čas přestat zasírat internet hloupými grafomanskými výplody, poklonili se památce těch tří odvážných a statečných kluků (protože zřejmě stateční a odvážní byli) a všichni žili šťastně až do smrti.

Kdyby ten Váš blog končil takhle, asi bych se neovládl a zatleskal Vám.

4 0
možnosti
MS

Karle. Tvoje vražedné pointy a nastavená zrcadla hodně nutí přemýšlet. Líbí si mi, že nemáš vyhraněnou skupinu, ale férově tepeš do všech. Na druhou stranu by mě zajímal tvůj názor bez ironického obalu na válku v Afghánistánu a smrt tří vojáků.

Přiznám se, že nevím jestli je mám považovat za hrdiny. Každý den umře v Afghánistánu něčí syn a medaili in memorian nedostane.

Přijde mi ale jako bizarní divadlo, tahle diskuze jestli tři vojáci jsou hrdinové, či nikoli.

Jsou hrdinové hasiči, policajti, záchranáři, nebo obyčejní dělníci? Je Zeman s Babišem hrdina? Každý má svůj individuální pohled podle kterého určuje hrdinství. Takže logicky pro určitou skupinu lidí budou tři vojáci hrdinové a pro druhou nikoli.

Proč se místo toho nediskutuje a válce v Afghánistánu? Je obecně známo, že je nekonečná a konec je v nedohlednu (když vynechám zbytečnou diskuzi o hrdinství, tak důvod J. Petřík vysvětlil). Zvrátí jejich oběť průběh války, nebo se jen zapíšou do statistik?

Velice výborně hrdinství vojáků vysvětli v diskuzi pod blogem J. Petříka Pavel Vávra, který dle svého individuálního pohledu vnímá vojáky jako hrdiny. Voják není filosof a není jeho úkolem posuzovat smysluplnost války a jestli bojuje za správnou stranu (aspoň tak jsem jeho pointu pochopil). Z tohoto pohledu souhlasím ,že vojáci jsou hrdinové, kteří bojují a umírají za cizí zájmy. Teď je ta otázka těch cizích zájmů. Jak moc jsou po 17 letech války legitimní? Hezký večer.

3 0
možnosti
JL

Byli němečtí vojáci, kteří přišli zachraňovat Rusy před Stalinem, hrdinové? To je otázka že - přímo pro studenty etiky na univerzitě.;-D

5 0
možnosti
JL

Z padoucha je hrdina. Chlapci z Poruby, jedna rodina.;-D

2 2
možnosti
MP

A svačinu měl z hytlermarketu, disident čepičatej :-)

2 0
možnosti
TB

Tak pustá lež už v titulku, to je vzácné i zde. Můžete uvést jeho konkrétní výrok, kde řekl, že atentátníci jsou hrdinové?

14 0
možnosti
IB

I86v51o 97B97o71u81š74e

7. 8. 2018 20:12

Vy ho opravdu sám nenajdete?

1 5
možnosti
  • Počet článků 2945
  • Celková karma 25,12
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik