Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M56a18r67c51e16l 80S89u62p

22. 10. 2018 19:50

Aha ! Už jsem to pochopil ! Ta paní měla nevycválané spratky, kteří ji nutili zbytečně jezdit autem ! No to by se určitě zbytečně jezdit nemělo ! Ta paní by si to měla uvědomit a měla by se hrozně stydět !

Dopr.. - co když i já někdy jezdím zbytečně autem ! Asi bych se měl pořádně zamyslet nad tím co dělám a jestli někam nejezdím zbytečně - a takové cesty okamžitě osekat ! Co osekat - ukončit !

Možná bych měl změnit práci ! Ve své práci moc potřebuji auto a rozvážet zboží - to je vlastně hrozně špatné ! Ano ! Změním práci ! Najdu si takovou, kam se budu moci dopravovat jenom hromadnou dopravou ! Nebudu se pak před ostatními tolik stydět a budu se jim moci zpříma podívat do očí !

Když se tak nad tím zamyslím, tak jsem s tím přestěhováním za město do satelitu udělal hroznou chybu ! Měl bych asi ten domek prodat a přestěhovat se zpátky do města,kde je všechno snáze dostupné a najít si nějaký menší byt ! Škoda ! Bydlelo se tady docela hezky u lesa v klidu. No nějaké oběti to holt chce ! Přeci nebudu jako ta pani ! Takový spratky co měla ! Že si je vůbec pořizuje, když je taková bezohledná a zabedněná !

Těším se na další blog od autora ! Určitě se dozvím jak má ten správný svět fungovat ! Bude bez osobních aut to je jasné ! Bude velmi ekologický a zdravější ! Chce to jen si ujasnit správně priority co je skutečně důležité a co ne ! To autor určitě ví a ukáže nám cestu !

3 0
možnosti
Foto

To máte tak, překvapivě jsou mezi námi lidé, kteří se domnívají, že někdo jiný při dnešních cenách pohonných hmot, silniční daně, spotřební daně, DPH, povinného ručení, profesního průkazu, pojištění, drahých oprav, drahých aut, STK, zimních pneumatik, nehorázných pokut, jen tak z plezíru sedne do auta a jede se cukat do kolon ve městě. Takový jouda stojí na chodníku, kouká na kolonu a úplně přesně ví, kdo v autě sedí zbytečně. Jen tak zbytečně pro radost zaplatí neuvěřitelné peníze, aby mohl postát v tichém zamyšlení v koloně. Ani se nepokoušejte jim to vysvětlit, protože je to marný, je to marný, je to marný. Řidič je veřejný nepřítel číslo jedna a i když ho postupně stahují z kůže, neubrání se. Je to neuvěřitelně drahá nutnost, ale ten hloupý řidič pořád platí, tak mu to prodražíme ještě víc a budeme si na něj ukazovat prstem. Proč? Protože můžou, jiný důvod není. ;-(

2 0
možnosti

J18a46n 80A98d19a30m96e44c

22. 10. 2018 15:58

No, pohádka je to krásná, jen samozřejmě zcela odtržená od reality. Pokud bychom se vrátili do světa 19. a začátku 20. století, pak jistě, auta by nemusela existovat, každý by pracoval v místě svého bydliště (samozřejmě za houby hrušek) a pěstoval si na poli svou vlastní zeleninu a ovoce a choval králíky, slepice a prasata (jak to dřív bylo). Bohužel (jak pro koho), je dnes doba úplně jinde, lidé potřebují být mobilní kvůli cestám za prací, děti do školy, k lékaři atd. Jen počkejte, až budete v důchodu, budete bydlet v nějakém Pedelákově a budete muset dojíždět třeba 30 km k lékaři na vyšetření, na nákupy (v místě není obchod) a obstarávat ostatní věci. Chci Vás vidět, jak se budete trmácet autobusem (který nota bene jede třeba jen 1x - 2x denně) půl dne tam a půl dne zpět. Pravdu je třeba hledat někde uprostřed - doba nejde zastavit, jde jen o to, jak jezdit tak, abychom co nejmíň škodili a navzájem se nepozabíjeli (lapidárně řečeno). Tož asi tak ;-)

0 0
možnosti

Nadsázka dobrá :-). Ano paní Šichtařová ráda hlásá plácání automobilek o fyzikálním nesmyslu. Účinnost spalovacích motorů je přitom kolem 25%. Holt chudáci z automobilek budou buďto mset řezat své zisky, nebo prostě opět budeme chodit pěšky - no a co? Lepší než se nechat dobrovolně zabíjet husama za volantem, kterým voní spálená nafta....

0 0
možnosti
Foto

R^jako vždy karma -jako vždy jste mě skvěle pobavil;-)

1 0
možnosti

Myslím, že madame Šichtářová za čas nechá ten svůj diesel rezavět, Bude muset.A bude chodit pěšky, pokud to nezapomněla.Naši ekonomové dokáží všechno vysvětlit a nic změnit.

0 0
možnosti

Tak je sice pravdou, že generace Husákových dětí byla možná jednou z posledních, která chodila do školy a na poškolní aktivity (sportování, kroužky) pěšky, ale...

Dnes je jiná doba, rodiče jsou podstatně více časově vytíženi a navíc si nedokážu představit, že bych na stavby, v mnoha případech vzdálené přes 100km, jezdil vlakem, nebo autobusem. A to nemluvím o nutném vybavení, které sebou musím vozit. Samozřejmě spousta lidí také využívá služební vozy a ty bývají v naprosté většině s naftovým motorem, tam na výběr zkrátka moc nemáte...

Samozřejmě bych také rád žil někde v přírodě na samotě, což si mi cca před půl rokem částečně splnilo, ale zrovna včera můj soused (blbec) v sedm večer za tmy nastartoval svůj benzínový traktůrek a do devíti večer s ním brázdil svůj anglický trávník, což na druhou stranu moc nechápu, neb tráva už jaksi neroste...

1 0
možnosti

P20e54t65r 87B40u55r35i17a34n

20. 10. 2018 1:54

Pane Trčálku, ale blogerka Šichtářová ve svém článku nenabádá lidi, aby raději jezdili (a ještě k tomu dieslem), místo toho, aby chodili pěšky. Její blog je úplně o něčem jiném. Prakticky jste se dopustil argumentačního faulu, když jste vypotil ptákovinu, podsunul ji a pak hrdě zkritizoval. Ono číst a pochopit je zásadní rozdíl.

11 0
možnosti

Já jsem zase v článku nenašel, že by autor paní Šichtařovou nabádal aby nechodila pěšky :-/

2 0
možnosti

P46a34v33e55l 55K72a81m73a29s

19. 10. 2018 21:56

Karlíku, ještě že máme počítaček, řekla maminka. Aspoň mohou elektrárny vyrábět elektřinu a kouřit z komínů. A čím více počítačů, tím více komínků Kájo, řekla maminka. A taky musíme koupit nový počítač. Ten starý hodíme do popelnice. Vyrobíme nový displej. A zase bude další komínek. Ten nový bude barevnější. Ne jako ty nevýrazné stromy. A můžeš si na dobrou noc přečíst nějaký blog, ať máš zdravá očka, řekla maminka Karlíkovi a pohladila ho přes skype. Ještě že máme to ekologické datové centrum v jižní Africe a ne u nás, pomyslela si. A Kája se nemohl dočkat, až ráno zapne tablet a nebude muset použít ten nebezpečný papír a ořezávátko na tužky.

7 0
možnosti

Nechejte si své pěšky, pane Trčálku, já zůstanu ležet na gauči.

1 0
možnosti

A budu tak dlouho kynout, až prasknu. :-)

2 0
možnosti

Pane Trčálku, jezdím do práce každý den 75 Km tam a to samé zpět. Když mám ranní od 1/2 šesté, vstávám ve 3/4 na čtyři. Buďte tak laskav a poraďte mi, v kolik hodin bych měl asi tak vyrazit, když budu chodit pěšky. Ne každý totiž pracuje v JZD za bytovkou :-/

10 0
možnosti

Přestěhujte se blíže k práci nebo změňte práci /obor. To Vám poradí i 3leté dítě!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS