Diskuse

Čubův pohřeb

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sláva. Nyní již všichni budeme vědět, kde je zakopán pes. R^

1 1
možnosti
Foto

Nevím, postavit článek na pohřbu člověka...Rv

2 2
možnosti
Foto

Ale pane kolego, pohřeb je v podstatě radostná událost. Duše zesnulého se konečně zbaví té odporné tělesné schránky (v daném případě dvojnásob) a odebere se na věčnost ku stálým duševním radovánkám.

Např. v New Orleansu dixielandová kapela nejprve doprovází zesnulého na místo odpočinku v rytmu smutném, ale(!) jakmile je futrál uložen, vracejí se (živí) zúčastnění za veselého pochodu "Návrat domů". A podle tradice se ten, kdo z cintorína (cemetery) odejde poslední, za rok se tam vrátí v dřevěném pyžamku.

Kdo odcházel poslední v daném případě, nevím. Ale tuším.

0 0
možnosti

:-).....Pane Trčálku, my se nemáme moc rádi, ale udělám si čas a něco Vám napíšu, možná se Vám ve Vaší hlavince rozsvítí !S Františkem Čubou jsem se znal několik let. Ve Slušovicích jsem byl častým hostem, protože jsem celý život pracoval v zemědělství, zajímalo mě všechno nové! Tam se bylo pořád co učit.

Už za socialismu to byl podnik, který byl řízen kapitalistickým způsobem. Technici měli dvojnásobné platy než my, ale tam neexistovalo práci odbýt, nebo nějaký úkol nesplnit. V tom případě v podniku končil.

Po 68. zaměstnal téměř všechny vyhozené úředníky z min. zemědělství a samozřejmě také s jejich pomocí razil nové technologie.Přenosy embryí u dojnic, první počítače skládané z dovezených prvků. Vlastní letiště,l dostihová dráha a řada dalších věcí.

Měl silné sociální cítění, proto ho lidé měli rádi. Rodině vyhořela chalupa, večer už byl nový krov a druhý den střecha. Udělal by to dnes nějaký "kapitalista" pro dělníka§

Nebudu se víc rozepisovat....ještě po sameťáku jsem tam byl na dostizích, mluvil jsem s ním a s jeho bratrem Josefem, byl v pohodě.

3 2
možnosti

:-).........Žádné dotace nebyly, na všechno si musela družstva vydělat. Když začínala, počítala se odměna v pracovních jednotkách a v družstvech kde byli dosazeni za předsedy kádrově prověření, ale hlupáci, kteří neměli o zemědělství ánung, pak to krachovalo a lidé chodili bez výplat. Každý měl ale doma kravku, tak hlady neumřeli. Vy byste za ty peníze ani nevstal z postele.

Ještě před třemi roky jsem Frantu s kamarádem navštívil v jeho senátorské kanceláři, už to bylo hodně špatné. Pomalé myšlení....prostě všichni stárneme. Ještě dodám....celý život co jsem se s ním potkal....bílá košile, černý oblek, černá kravata.

Pak náš "milovaný" president Havel prohlásil....temné slušovické nitky a bylo vymalováno!"

Pokuď se o něj ve zlém někteří hlupáci otírají....tak si myslím, že to jsou lidé, jak se dne praví, by nesbili ani boudu pro psa ! !!!!!!

2 2
možnosti
Foto

Vy co se vyhrazujeme jako fanoušci Ing. Cuby, všimněte si, že on měl pohřeb v kostele myslete na své duše včas, prezentujeme se tu většinou jako velcí hříšníci... :-P

3 0
možnosti
Foto

Tak tak, bojte se Boha, soudruzi. R^

3 0
možnosti
Foto

Že by Čuba byl jediný schopný předseda JZD v celé republice, to se mi vėřit nechce.

2 1
možnosti

Včera o Staňkovi to bylo super, ale dnes? Bídné, a v obou variantách. I kdybych Čubu miloval nebo mluvil o něm jako Devátý.

2 0
možnosti

I režimní Gazdík byl co by účastník funusu dnes večer v ČT smířlivý.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2948
  • Celková karma 25,16
  • Průměrná čtenost 867x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik