Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vyhlíží a vyhlíží, a nikde nikdo. Zato dole v pekle je přecpáno a z té přemíry topiva se nám otepluje matička Zeměkoule.

R^

0 0
možnosti

Pane Trčálku, vám opravdu záleží na tom, aby blouznící alespoň trochu pochopili své bludy, jenže to je marný. Třešničky si z vašich zákusků občas ráda vyzobnu, dnes jsou skvělý R^

1 1
možnosti

J84o73s84e30f 80P17o42t49r

28. 12. 2019 20:20

Pane Trčálku,

zase jste mimo realitu, když tvrdíte:" ....proto nemohu nikoho vyhlížet, protože ten, kdo má být v božím království být, v něm už dávno je, a byl v něm už před svým zrozením stejně tak, jako můj Syn byl věčně přítomen v mé mysli před tím, než jsem ho poslal na svět..."

Křesťanství, v posledních dvoutisících letech, nositel řádu, učenosti a pokroku je založeno na třech pilířích :

Milovat budeš bližního svého - že se to dodneška nenaplnilo, není vina křesťanství, ale lidí.

Křesťanství bylo široko daleka, jako jediný filozofický směr, který negoval osud, Každý člověk je odpovědný za svou spásu, tím že bude dodržovat morální zásady, každý člověk je zodpovědný sám za sebe. Všechny ostatní náboženské a filozofické směry jsou založeny na falešné víře v osud. Sice tak netvrdí liberální demokracie, ale drtivá většina našich současníků v osud věří, jen kolik lidí věří v horoskopy.

Třetí věc co křesťanství vyžaduje od lidí je, že mají překonávat svojí tělesnou pudovou přirozenost ve prospěch duševního přesahu. Znovu tento duševní přesah je zakotven ve vrozených morálních zásadách - už to, že člověk takové zásady má svědčí, že není náhodná hmotná inkarnace opice, ale duchovní bytost.

Bůh dal lidem svobodnou vůli, tím jsou Bohu podobni, a Bůh to nechává na každém jednotlivci jak se postaví k souboji tělesných pudů a duševního přesahu.

2 0
možnosti
Foto

A jak či odkud víte, že Bůh dal lidem svobodnou vůli?

1 0
možnosti
  • Počet článků 2949
  • Celková karma 25,26
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik