Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Již několik let Trčálka nečtu, ale četl jsem dobrý článek paní Valíkové a zajímalo mne, co zdejší provokatér a jeho nevymáchaná .. ústa k němu vysmolila. Nezklamal:

Můžu se mrknout, kdo tam je, jen tak z prdele?“ ; „Jasně, táta je nekonečně milosrdný, proto mě taky obětoval, ale ty jeho seznamy mě ale fakt serou.“

Vkládat Kristovi do úst taková slova je dost za hranou jen to vybízí k názoru, že dříve než by si měla katolická církev zamést (je-li co) svůj práh, tak zcela jistě by si měl autor vypláchnout tu ... ústa a nejlépe silnou dezinfekcí!

1 0
možnosti
Foto

pravilo j... Kulhavý... který si vymáchá ústa tam, kde by všem bylo stydno. Nevychovaný jste jako ten cápek v úctě k těm z války a kázal byste...

1 1
možnosti
Foto

Katolický práh zamésti nejde, neb je prachuprostý. R^

2 0
možnosti
Foto

R^;-D Jako prachsprostý katolík to mohu jenom potvrdit.

Papež František, který řadu věcí otevírá a dává příklad tolik potřebného zametání před vlastním prahem, je u řady spolubratří už málem na černé listině.

1 0
možnosti
Foto

:-);-D;-) To mám krásné vyhlídky.

Ještě jste opomněl Boccacciův Decameron, Kazantzakisovo Poslední pokušení, knihu i film, a taky Harryho Pottera. Taky asi byly na seznamech. Ale jsem ráda, že jste do toho nezamíchal Karla Havlíčka Borovského. Kamarádi z kněžského semináře ho totIž v Brodě navštěvovali i ke konci života, když už se ho celá Praha bála. ;-D Kromě Boženky N, ale to byla Pražanda jak Brno. Přeji krásný den.

0 0
možnosti
Foto

ideální stav je, když se knížka i autor klidně zapomene, jen někde je to v hlavině zasutý. Netřeba encyklopedíí...Ideální je, když je toho přečtenýho i klidně minimum. Ale když to v reálu nastoupí jako vodítko pro život tady a teď. Pak knížka měla cenu. Když se text stal světlem, nadějí , odpovědí... Trčálek Karel navzdory tomu, co tu píšu, má načteno jako se to nikomu ani nezdá... Krásný den.

4 0
možnosti

V jedné z diskuzí jsem narazil na velmi neotřelý názor Antonína Koniáše.;-D

https://radkajohnova.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A191205_738113_blogidnes

1 0
možnosti

Z toho plyne poučení, že jsou seznamy nepohodlných osob správné a seznamy špatné.;-DR^

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS