Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě by bylo vhodné připomenout, že čeští komunisté byli jedinou českou stranou, která před druhou světovou válkou prosazovala připojení Sudet k Německu...

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^

A bez obav, autor onoho důmyslného článečku se zde velmi pravděpodobně objeví se sdělením, že v Americe bijí černochy ;-D

1 0
možnosti
LT

A mě po přečtení toho napadlo: „Hlavní nepřítelem Stalinova Sovětského Svazu byl od začátku tzv. Západ, nikoliv Německo, které Stalin vyzbrojoval právě proto, aby napadlo jím k smrti nenáviděný Západ.

Zdroj: https://trcalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751102

Zajímavé a proto Hitler od začátku vyvolával dojem, že jeho konečným cílem je porážka Sovětského svazu, porážka světového komunismu. Čemuž všichni tiše tleskali. Mimochodem, autore, otázka, Německo leží na východě? Tedy já nevím, ale napsat, že hlavním nepřítelem Stalinova Sovětského Svazu byl od začátku tzv. Západ, nikoliv Německo je trochu oxymoron ne?

Jak pravděpodobné tedy je, že by se Stalin dohodl se svými arcinepřáteli na společné obraně proti Německu, které podporoval právě proti nim?

Zdroj: https://trcalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751102

Velká. Vojenská spolupráce Německa a SSSR skončila právě nástupem Hitlera k moci. Obnovena je právě až paktem Molotov - Riebbentrop.

A nebyl pakt Hitlera a Stalina uzavřen právě až po Mnichovu a taky po německé okupaci Čech a Moravy, nezachoval se tedy Sovětský svaz přinejmenším přesně tak jako Západ, ačkoliv nám komunisté celé roky vykládali, že nám jediný spěchal na pomoc?

Zdroj: https://trcalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751102

Ano, ale.... Pakt byl uzavřen nejen po Mnichovské dohodě, ale dokonce až po okupaci zbytku českých zemí, kterou Hitler naprosto v klidu porušil dohodu, kterou sám podepsal . A jistě, můžeme říci, že SSSR uznal protektorát Čechy a Morava, ovšem právě až po podepsání paktu Molotov-Riebbentrop. Ovšem je také nutno dodat, že to samé udělala i Francie, i Velká Británie. Ovšem jaksi pod dohodou, kterou se přiznávají Sudety Německu chybí podpis zástupce SSSR, nebo tam snad je?

2 1
možnosti
JL

Jasna lez: "Ovsem je take nutno dodat, ze to sme udelala i Francie a V. Britanie". Ani jedna, ani druha nikdy neuznala okupaci Cech a Moravy 15.3.1939. Byli by si tim lhali sami sobe, znamenalo to poruseni Mnichovske Dohody ktera "zarucovala" existenci zbytku Ceskoslovanska. Nebo mozna jsem Vase vyjadreni "to same udelala..."

2 0
možnosti
JL

Většinou když se někdo snaží podtrhnout jak je objektivní, tak je z něj cítit zrada. Přinejmenším na sobě samém.R^

4 0
možnosti
Foto

Myslím, že nejlíp tohle vyjádřil Karel Steigerwald...v článku: Zeman, Havel hrdina...Vsechno jako objektivně porovnat a smotat a dát věcem souměřitelnost, aby to vypadalo jakoby hezky a moudře a objevitelsky objektivně a spravedlivé. Znak strejců, co je internet " jako" povýšil....vynesl výš jejich troubená moudra , teď už ve veřejném prostoru... původně z hospod, kde ty hlouposti pronášeli kdysi u stolu.

4 0
možnosti
JV

Absolutní souhlas s vaším blogem R^R^R^

9 0
možnosti
Foto

Blbost až neuctivost se připletla místnímu Mydlářovi do cesty, když měl šichtu. Smůla.:)) Oddělil je jako vždy mistrovsky mezi třetím a čtvrtým a bylo po nich dohromady po obou. R^ děkuju:)

5 0
možnosti
  • Počet článků 2950
  • Celková karma 25,17
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik