Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ptá se mě kdesi níž pan Nedvěd, v čem pan Nožička jako lže.

Aby se to neztratilo, a aby byl pan Nedvěd spokojený, uvádím odpověď i zde, a nejen pro pana Nedvěda: "V čem pan Nožička lže?

Vy nejste čtenářsky gramotný, pane Nedvědě?

Tak dobře, zkusíme to hezky po lopatě.

Pan Nožička píše, že se o německých zvěrstvech nemluví, no a já jsem ve svém článku uvedl odkazy na články, ve kterých se o německých zvěrstvech píše velmi otevřeně, jeden z nich, o Salaši, vyšel na i na titulní stránce Zlínského deníku, a předpokládám, že i Slováckého (pan Nožička je, tuším, z UH), a v těchto novinách je i velmi drastický popis masakru od pamětnice.

Pořád nic, pane Nedvěde?

Nic si z toho nedělejte, každý jsme nějaký, někdo i natvrdlý..."

2 0
možnosti

Opravdu nevím, kdo je tady natvrdlý. Ale troufnu si říci, že pan Nedvěd to nebude... Už Vám to sem pane Trčálku píši potřetí, a věřím, že počtvrté už to snad potřeba nebude:

Já nikde v mém blogu netvrdím, že se o zvěrstvech Němců NEPÍŠE. Už název mého blogu přece je "Proč se dnes o zvěrstvech Němců mluví a píše jen sporadicky"? A v samotném textu je pak konkrétně napsané: "Co mi ale vadí, je to, že se u nás v posledních letech mnohem méně a de facto spíše sporadicky mluví například o tragických událostech, ke kterým došlo na konci války v moravských obcích Ploština, Prlov či Salaš."

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751573

Fakt nechápete rozdíl mezi tím, když někdo říká, že se o něčem v porovnání s jiným píše sporadicky (na čemž trvám), a když někdo říká, že se o tom nepíše vůbec? A těch Vašich pět odkazů, které jste do blogu vložil, nedokazuje v tomhle směru vůbec nic. Podstatné je, jak moc či málo se o tom mluvilo v posledních letech ve srovnání s tím, kolik se toho mluví a píše o tom, čeho se dopustili Sověti. Zejména pak, jaký byl tento poměr v mainstreamových médiích s celostátní působností (Opravdu si myslíte, že když se něco např. napsalo ve Zlínském či Slováckém deníku, tak to četli i čtenáři Deníku v Praze, Ostravě či Liberci?)

1 0
možnosti

Jen tak pro zajímavost jsem do googlu zadal hesla:

válečné zločiny sovětů (cca 111 000 odkazů)

válečné zločiny nacistů (cca 506 000 odkazů)

Ten poměr je tedy doposud přesně opačný, než pan Nožička tvrdí a to poměrně výrazně.

5 0
možnosti

OK, a svědčí to opravdu o tom, že nemám pravdu, když píšu, že v posledních letech je v našich médiích (zejména těch mainstreamových) ten trend opačný?

Ono z těchto čísel si řada lidí může vzít to, co se jim zrovna hodí: někdo třeba to, že ten poměr svědčí o tom, že válečných zločinů bylo u nacistů několikanásobně víc než u sovětů.

0 1
možnosti

Proč nemám ráda blogy, které se tváří jako diskuse k článku a zatím si vyřizují účty s autorem, většinou s úspěšným autorem:

1.Článek jako je tento bylo možno nahradit diskusí pod kritizovaným článkem.

2. Něco jiného je, když autor neotevře pod svým článkem diskusi. Pak takový počin je akceptovatelný.

3. Předpokládám, že čtenáři jsou schopní si sami o autorovi i obsahu článku udělat svůj vlastní názor a nepotrebují od nikoho posudek, tedy návod jak co chápat, a co si myslet o autorovi, o což se autoři takových článků jako je tento, snaží.

4. Dehonestace blogerů, a to zejména těch úspěšných je zde v takové míře, že často převyšuje téma článku.

5. Ješitnost, vlastní důležitost, útočnost i od lidí, kteří se zaklínají dobrotou vidění světa mě překvapila a musím říct, že na mě působí tak, že z nich jde strach...

Jasně, nic není ideální ani soužití blogerů a komentujících na blogu.

5 2
možnosti

Nado, blog pana Nozicky o tom, jaci byli nacisti "zlí", a nepise se to o nich.... na me po precteni delal dojem, ze je psany pro jiny portal. Podival jsem se a co myslite...?, zase text na Rukojmi urcite vzali bez Nozickova vedomi - jak nas pan autor presvedcuje. Do takoveho mista se jeho blog hodi na 100%, na iDnesu ale musi pan Nozicka pocitat i s negativnimi reakcemi, pripadne polemikami k jeho textu. Nejde o zadne vyrizovani uctu, jde pouze o nastineni situace popisovane panem Nozickou tak, jak ji vidi pan Trcalek.

3 0
možnosti

není nad to,přečíst si knihu Krvavé finále od Jiřího Padevěta...

0 0
možnosti

Publikace přináší ve členění podle krajů ČR formou místopisných hesel informace o násilnostech nacistické branné moci páchaných na civilním obyvatelstvu mimo bojové situace a mimo místa k represím přímo určená. V knize najdete zločiny spáchané mezi březnem a květnem 1945. Čtyřmi hlavními skupinami násilností jsou protipartyzánské operace na Valašsku a na jihovýchodní Moravě, potlačená povstání a následné represe, jako například v Přerově, Velkém Meziříčí nebo v Třešti, násilnosti spáchané na vězních během pochodů a transportů smrti především v západních a jihozápadních Čechách a nakonec střelba do obyvatel sledujících vojenské ústupové kolony.

Kniha obsahuje DVD se čtyřmi unikátními filmovými dokumenty.

Vypálení Konětop 1945

Transport smrti, Roztoky duben - květen 1945

Týden ve filmu 1945, č. 6

Transport smrti Tachov

1 0
možnosti
Foto

Pan Nožička píše systémem: Ten kvádr je téměř jistě úplně kulatý.

A pak tvrdí, že přeci nepíše, že je kulatý, že on nelže a nic nepodsouvá. A kdo tomu nerozumí tak neumí rozeznávat věty a navíc lže ten druhý, pan Nožička samozřejmě ne. A kdo ho upozorní na podpásovku tak je neslušný a člen tě správné party. A ještě nezapomene vytáhnout jeho dřívější výroky, případně sexuální orientaci. To je prostě Nožička, už bez toho pan.

4 2
možnosti

jj, pan Nozicka, to je expert na uplne vsechno

pekne napsany, diky za tenhle blog

12 0
možnosti

Děkuji všem diskutujícím za jejich příspěvky a nějak to celé shrnu.

V mém článku nejde ani o Koněva, ani o Vlasovce, poukazuji na to, že pan Nožička ve svém článku nestydatě lže.

Ale jsem ten poslední, kdo mu bude bránit, aby dokázal, že články o zvěsrtvech Němců, na které jsou v mém článku odkazy, ve skutečnosti neexistují a tudíž je jeho tvrzení, že se o zvěrstvech Němců nepíše, je pravdivé.

Přeji mu v tom hodně štěstí.

15 2
možnosti
Foto

Pan Nožička lže. A když jsem mu to napsal pod jeho Blog tak mě smazal. A asi jsem nebyl sám.

6 2
možnosti
Foto

A kdy a kde psal o zvěrstvech Němců na konci války pan Trčálek?

My prudce inteligentní totiž čteme jenom jeho.

2 6
možnosti
Foto

Va Vašem případě se mínus hodí v 99% případů. ;-D

1 0
možnosti

Že "i o tom" se v současné době někde psalo? Ale jdi, ovčí babičko, já jsem už velký na pohádky. To i ti komunisti občas psali o těch zvěrstvech vůči Němcům, utrousili zmínku.. i o tom, že Plzeň osvobodili Američani ..a podobných věcech ..ale prostě tak nějak sporadicky.

Důležitý je mainstream ..vytváření obrazu ..a v tom má pan Nožička pravdu, že zvěrstva Němců nejsou dnes při hodnocení konce války mainstreamovým tématem..

Ale jestli jste se již ztotožnil s tou černobílou pohádkou z hlavního programu o tom, jak česká lůza, v době, kdy již nic nehrozilo vyháněla pouze bezbranné babičky a prostomyslné staré německé sedláky, kteří si nepřáli nic jiného, nežli žít se svými českými sousedy znovu v klidu a míru ..pak nebývá, nežli vám popřát noc..a ať vás blechy štípou celou noc..;-)

12 4
možnosti

Komunisti psali občas o dekretech, o odsunu, ale o zvěrstvech vůči Němcům, to bylo méně než sporadicky. A když se toho dejme tomu někdo vzdáleně dotknul v uměleckém zpracování (Kočár do Vídně), pak to nebylo bez problémů...

Zvěrstva Němců při hodnocení konce války být hlavním tématem přece nutně nemusí, protože Němci se jich dopouštěli průběžně - a také jsou tak připomínány.

Jinak máte pravdu v tom, že vyhánění sudetských Němců českou lůzou je tak trochu pohádka - protiprávní vysídlování z většiny realizovala čs. armáda na pokyn vlády;-)

0 0
možnosti

Zdá se, že polemika v této věci je zbytečná.. Přetahovat se s jakou frekvencí se píše

o nacistech 75 let po válce, mi přijde poněkud absurdní. Faktem je, že příznivci Nočních vlků a podobných skupin, spokojeni nejsou. Argumenty o vyvažování jsou nesmyslné, zvláště v době kdy jsme vystaveni nátlaku ze strany Ruské federace.R^

13 0
možnosti
Foto

To nás ale nikterak neoprávňuje používat minulost jako palici k mlácení Rusů do hlayy.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS