Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedělej si, Trčo, legraci z vážné věci. Já bych rád žil ve svobodné zemi, kde je důležité, abych dělal něco, co si lidé budou chtít dobrovolně koupit a ne, kde bude úředník více než sovbodný občan. To jsme mohli zůstat v Rakousku-Uhersku!

1 0
možnosti
Foto

Zlatý Rakousko-Uhersko. Když nevyhověl úřad v Praze, stačilo zajet do Vídně a bylo to. (Případ první české poštovní telegrafistky s žádostí o koncesi.) :-)

0 0
možnosti

J94a92n 91K48y34š61k70a

7. 5. 2021 11:14

Technický dotaz: Pane Trčálku, nechce se mi prohrabávat literární tvorbou těch dvou proroků, tak se raději zeptám přímo: Ty dva odstavce tučným písmem, to jsou nějaké jejich citace? Jestli teda jo, tak je načase, aby orgány k tomu určené začaly zvažovat odebrání dětí (než bude pozdě, myslim).

0 0
možnosti

Kapitalismus, co to vlastně je? Jo, Marx, jasně. Kapitál - hromadit, vykořisťovat....Protože je na Zemi hodně lidí, bude pořád dost operátorů na chrlení věcí, dá-li klimatická změna. Operátoři chrlí, dostávají malý plat, protože jsou hloupí, kapitalista prodává, bohatne, protože je chytrý ekonom, a zakládá další a další továrny, které vyrábí další a další pitomosti, jimiž Vietnamci zaplňují obrovské haly, a nikdo už skoro nic nekupuje. Tak to je kapitalismus. Milujeme to. Pak je možný socialismus: kdy se víc přerozděluje a kapitalisti se vyhubí či převychovají. I tak možno. Počemu nět? My znajem eto..... Pak je ještě možný feudalismus: nevolníci makají, feudálové za to staví paláce, katedrály a válčí, feudály podporuje církev, která za to dostává tučné desátky. A všichni se modlí k Ježíši. Skvělé! Král by mohl být třeba Miloš Zeman nebo Putin. A pak už zbývá jen směnný obchod...pravěk, k tomu potřeby vyhubit 99% lidstva a zlikvidovat hodně techniky, všechny lodě vozící kontejnery a ropu. A je to! Máme tu zpět rajský pravěk, kdy všichni chodili nahatí a zabíjeli sousedy otrávenými šipkami. Pak ještě varianta: vyhubit lidstvo komplet. To by bylo ekologické. Konečně by zavládl na planetě klid.

0 0
možnosti

Také jsem nepochopil proč ta dáma tam neustále cpe své fotky. Už se opičí i ta dívka z Trikolóry.

Jinak si myslím, že nic lepšího než Sozial-Marktwirtschaft nikdo nevymyslí. Jen je to třeba rozumně "inovovat". Pan Erhardt žil přece jen v jiných podmínkách

0 0
možnosti
Foto

Trikolora také nic jiného nabídnout nemůže. ;-D

0 0
možnosti
Foto

I pan Hrabal napsal, že "Rakousko stálo na velkém poprsí. A některý ženský musely nosit na zádech batoh s cihlou, aby nepřepadávaly dopředu." (Tnaeční hodiny)

R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 2948
  • Celková karma 25,19
  • Průměrná čtenost 867x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik