Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Wikipedia na téma Usama bin Ladin: "V průběhu přelomu září a října 2001 Spojené státy žádaly po Tálibánu vydání bin Ládina z Afghánistánu, ve kterém v tu dobu přebýval. 28. září byl zveřejněn rozhovor s Usámou bin Ládinem, ve kterém prohlásil, že do útoků z 11. září nebyl zapleten. Tálibán chtěl důkazy, které by bin Ládina z útoků z 11. září usvědčovaly, a možnost, aby byl souzen podle práva šaríja. Spojené státy nebyly schopny nebo ochotny tyto důkazy dodat. Po neúspěšných jednáních Spojené státy spolu s vojsky tzv. Severní koalice (resp. mezinárodně uznávané afgánské vlády) na Taliban zaútočily (nejdříve vzdušnými nálety a poté pozemními vojsky). Nálety trvající týden měly na svědomí desítky lidských životů z řad civilistů. Tálibán v té době žádal, aby nálety ustaly a 14. října 2001 změnil své stanovisko a byl ochotný započít jednání o vydání bin Ládina, což ale George W. Bush odmítl.[22] Severní koalice následně tamní režim Talibánu vytlačila z hlavního města a většiny území země s výjimkou horských a pohraničních oblastí.

0 0
možnosti
LJ

"Dopadli jako Češi u Kábulu" je moc hezké rčení.

Za dvacet let té vojenské internacionální pomoci je výsledkem 14 mrtvých, nevím kolik zmrzačených a 17 miliard Kč v černé díře AČR.

Škoda, že nám teď pan prezident nesdělí, co bude s tou Prahou, když její obránci u Kábulu sbalili polní s maršálskou holí a ufrnkli zpátky země bez ochrany svých obyvatel. Budou teď bránit tu Prahu před zuřivými atentátníky, kteří zde přece ale podle politiků a médií vůbec nejsou a vlastenci malují džihádské čerty na zdi?

Kdo z poslanců českého knesetu dostane fakturu na těch 16 miliard?

0 0
možnosti
RE

Je. A to k němu musíme počítat i SSSR:)))

0 0
možnosti
JL

Porážka Západu.... To je ale blbost, to může napadnout jen Čecha. Američani prostě 20 let v pouštích a horách zkoušeli své zbraňové systémy, hlavně drony a rakety, pak koncerny ovládající Bílý dům usoudily, že už si nahrabaly dost a že by se mohlo válčit pro změnu někde na moři nebo v Arktidě. Byznys is byznys, dude. "Západ" jako takový to už dnes jsou jen homosexuálové, green deal, multikulti a Johny Depp, případně Lady Gaga. Západ je dekadentní a zajímají ho jen seriály, Major Zeman, Dietl, Doktoři v růžových zahradách, Jménem vlasti a podobné ptákoviny.

1 2
možnosti
JZ

Zasloužená vtipná karma R^:-)

1 0
možnosti
ZH

Zdá se, že máte ten článek již deset let v zásobě. Nebylo by něco novějšího,než názor z roku 2011 ;-D já vím, je to jen překlep, ale šťouchnout jsem si musel.

1 0
možnosti
KT

Ono se to přece dalo čekat už v roce 2011...

2 0
možnosti
PL

P10e17t56r 40L75o83r81e67n28c

28. 8. 2021 17:22

Blesk (s malým "b") je Váš pomalejší brácha :-)

1 0
možnosti
KT

A Péťa Lorenců zase ten rychlejší!

0 0
možnosti
  • Počet článků 2949
  • Celková karma 25,25
  • Průměrná čtenost 866x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik