Diskuse

Češtinářky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale diskriminujete.

Ty jsme meli jeste na obecne, a rad na ne vzpominam. Pan ucitel Kreissinger nam vzdy daval za priklad Karla Capka a kolikrat jsme meli uhodnout kolik stejnych slov pouzil nekde na jedne strance. Nikdy jsme zadne dvakrat nenalezli.

Ovsem na druhem stupni uz to zadna slava nebyla. Az na vyjimku pani ucitelku Cernou, to byly same uvedomele a domnivam se, ze u pana ucitele Kreissingera by ani nepostoupily do dalsiho rocniku.

0 0
možnosti
Foto

Tak tak. Český nářky.;-D

0 0
možnosti
Foto

Na jednu stranu bychom to jistě měli jednodušší, kdyby germanizace za Josefa II. byla dotáhnutá do konce, ale myslíš, Karle, že by němčinářky byly lepší?

1 0
možnosti
Foto

Ta hodná paní, co nás jazyku německému učila, dokázala, že jsme v tomto nářečí dokázali vést i odborářskou schůzi, však zapomněla, že je třeba při návštěvě sousední země umět si koupit rohlík.

Však i Josef II. řekl Mozartovi, že němčina se mu zdá pro operu příliš brutální. :-)

0 0
možnosti
Foto

1. My jsme na Slaďárně kanape v kabinetu měli. A tři chlapy k tomu. Po sobě tam otěhotněly tři češtinářky včetně mě. Se svými manžely...

2. Znáte málo češtinářek, pane Trčalku. Epizexi většina z nás dobrovolně neučí, k tomu nás dohnaly testy Cermatu.  Ale je milé, že si mě tak všímáte. Začínám si to brát osobně. Pošlu Upozorňuji, že jsem vdaná a balení přes literaturu u mě nefunguje. Vzala jsem si Kapitána. Přeji pěkný večer. ;-D

2 0
možnosti
Foto

já myslím, že tu nejste jediná češtinářka a dle svého projevu bych řekl, že pokud měl autor problémny tak v jiných předmětech :-)

1 0
možnosti

Náhodou, já měla štěstí na češtinářky. Naučily mě dokonce shodu přísudku s podmětem (i podnětem), neprobudily nepřekonatelný odpor k literatuře... Megery byly tělocvikářky. Navzdory mým skvělým sportovním výkonům mě nesnášely kvůli tričku s Beatles a křížku na krku (nejspíš pekelná kombinace).

4 0
možnosti
Foto

JOOO. Tělocvikářce jsem při nástupu musela říkat "soudružko profesorko". To po mně moje skvělé češtinářky na gymplu nikdy nechtěly. ;-) Dokonce i velmi hodná ruštinářka tu paní profesorku ode mě snesla. A to studovala v Moskvě. ;-D Ale tělocvikářka, ta byla neoblomná. Kvůli slepému oku jsem nedávala míčovky a nic mi nepomohlo, že jsem byla v běhu druhá a v plavání první. ;-D

1 0
možnosti
Foto

;-D;-D nejste první kdo tu s označováním češtinářek přišel, ale tohle je mnohem lepší ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 2947
  • Celková karma 25,16
  • Průměrná čtenost 867x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik