Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pokud si vybavuju, Ježíš řekl svým učedníkům, že se blíží konec světa, čili, že zemřou a budou vzkříšeni a souzeni. To se tedy spletl, asi byl spleten 'dábly nebo tak nějak....Vše, co říkal, je zdá se trošku jinak --- díváme se dnes na věci z jiné perspektivy. Chytří židé se na Ježíše coby Mesiáše vykvajzli a pořád čekají na toho svého pravého Mesiáše a na ten svůj pravý Armageddon, čili konec světa. Papeže bych proto moc neřešil. Ježíš měl rád i muže, prý nejvíc miloval Jana, který byl mladý a roztomilý. Velel milovat nepřítele, čili František na to jde správně. Jde jen o to jak si Nový zákon, evangelia vyložíme, jak je pochopíme. Koneckonců jde o víru silnou, silnou, silnou - tak velel prorok Ježíš, jen se spletl v tom konci světa. Ale muslimy sem nepouštějte, ať jdou někam jinam, planeta je dost velká...tak třeba Sibiř je skoro prázdná a vody je tam dost, tuším Gobi a některé části Afriky, Kanada, Aljaška - tam se jich vejde, jejda.

1 0
možnosti
LT

Hmmm...

Mohu se mýlit, ale.....Nezastáváte vy katolíci náhodou krom mnoha jiných dogmat také dogma, že papež je neomylný? Pak nastává ovšem otázka, zda jste VY ostatní dobrými katolíky, když pochybujete o neomylnosti papeže.

Jo, máte to těžké. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Ač nejsem katolík, mýlíte se. Ne v tom samotném dogmatu o neomylnosti, ale chybí vám tam druhá půlka: totiž, že ta neomylnost se týká výroků ex cathedra.

2 0
možnosti
VR

Lze vůbec tento neskutečný blábol komentovat?

1 0
možnosti
Foto

Kolik hodin jste chodil na náboženství? Jakou jste měl známku?

1 0
možnosti
KT

Lepší dvojku, pokulhával jsem trochu v neposkvrněném početí Panny Marie

9 0
možnosti
Foto

Ano, vede nás do pekla za huby - přečetl jsem to správně? ;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 2948
  • Celková karma 25,16
  • Průměrná čtenost 867x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik