Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Krize přicházejí a zase odcházejí. Kuli té současné také není nutné s hysterickým křikem páchat sebevraždu. Drahotu odstartoval Babiš výrazným navýšením kupní síly u důchodců a státních zaměstnanců, k naší smůle tenhle průšvih několikrát znásobuje Putin a tahle souhra nás vstřelila na špici celého průšvihu.

Zbytečná a umělá hysterie může opozici pomoci s volebním výsledkem, ale krize se tím rozhodně nevyřeší. Někdy je až srandovní pozorovat nápady jak rychle krizi vyřešit, samozřejmě na úkor někoho jiného, ze kterého přece krev neteče. Tak budeme zase znárodňovat, i když poslední taková akce nás přivedla "zu grunt" a dodnes se sjednává náprava. Přitom opak by pomohl lépe, rozprodat nestrategický majetek a zeštíhlit maximálně státní správu. Nejlepší je nápad oloupit Evropu a zejména Německo lichvařinou s elektřinou. No jistě, ještě se budou při tom oškubávání usmívat, ale kdo to vlastně bude, logicky ne Německo, ale nějaká nadnárodní energetická firma s obratem blížícím se rozpočtu ČR, nejspíš s kupou akcionářů, investorů, dodavatelů i odběratelů také z ČR. Bezvadný plán na utopení koruny ve finančním bahně, dobrý plán rychlého přechodu na Euro, což asi tihle Kč patrioti nedomysleli.

Zatím většina z nás nemusela omezit svůj komfort, i když je draho, na silnici jsou stejné zácpy, hospody jsou plné a dovolenkáře nestíhají letadla odvážet. Je to nemalý okruh lidí co mají existenční problémy a nezřídka jsou rovněž málo finančně gramotní. Takže těm musíme pomoci, finančně i odborně, možná to bude znamenat pro nás o jednu dovolenou za rok méně. ;-)

Fiala to řekl o dost šetrněji, no on je totiž politik a je za to námi placen.;-)

2 0
možnosti

Manželství s krávou je celkem běžné.

5 0
možnosti
Foto

To už plyne ze starověké dadštiny.

Věta "hh belong strakong" se překládá jako "Mám krávu" (hh = v dadštině já)

Kdežto "strakong belong hh" je slovní hříčka, lze přeložit jako "špatně jsem se oženil". :-)R^

4 0
možnosti

Proslov se mi nelíbil, nuda. Furt jakési ptákoviny o elektrárnách, snad i plynu. Stále jsem čekal, ono nic! Co bude s mým důchodem, mimořádným přídavkem? Co slevy na benzin, do Kauflandu? Jak se budu mít lípe? To už ten Jirka Paroubků, byl lepší borec. Slíbil alespoň pastelku, nakonec. Nu a co na to náš Japonec? Vyhlásí panu Fialovi konec? Tomio je dobrý člověk. Nechce válku. Vytiskl, že s ním bude lépe. Já to četl ! Kdy už to bude, v létě ... ? :-)

9 0
možnosti
Foto

Přesně tak Karle... být Masaryk v roce 38 aktivnější, ani ta válka nemušela bejt...;-O;-O!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 2945
  • Celková karma 25,18
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik