Komunista Václav Klaus ml. chce znárodnit Facebook a Twitter

11. 09. 2018 18:32:24
Zákáz mazaní příspěvků na facebooku či Twitteru, který chce uzákonit Václav Klaus ml. je vstupenkou do komunismu, kterého je Václav Klaus ml., stejně jako jeho otec, věrným apoštolem. Krev se prostě nezapře

Zpověď Václava Lause ml. byla, dle všeho očekávání, nanejvýš upřímná.

„My, Lausovic, jsme byli vždy svým charakterem bolševici, pohodlně plynoucí s proudem,“ začal Václav Laus ml. svou zpověď, a pokračoval, „uměli jsme spokojeně a klidně vegetovat i za komunistů i po listopadu, neomylně jsme se dokázali přisát k jakémukoliv systému a využívat jej v nejvyšší možné míře.

Nejsme žádní bojovníci za svobodu, nikdy jsme jimi nebyli, ostatně nemáme na to, stejně jako ti všichni Hájkové, a Jaklové, již nás věrně doprovázejí, ani odvahu.

Naše odvaha končí spolehlivě tam, kde končí i naše pohodlí. Abychom byli rádoby odvážní, musíme být v zisku, a nesmíme přitom vystoupit ze své komfortní zóny. Ve skutečnosti jsme však jen samolibí žvanilové a lháři, vždyť i tatínkův institut je na žvástech a samolibém pozérství založen. Jeho jediným skutečným přínosem jsou snad jen výkaly, které tam jsou dnes a denně splachovány, co vím, dělá se z těchto výkalů celkem kvalitní hnojivo.

Rozdíl mezi mnou a tatínkem je snad jen ten, že tatínek svým samolibým žvástům a lžím pevně věří, že se snad opravdu považuje za největšího bojovníka proti evropskému establishmentu, jehož byl pevnou součástí, kdežto já těm svým lžím nevěřím ani trochu, dobře vím, že lžu.

Ale co mi zbývá než lhát a žvanit, chci-li být prezidentem jako tatínek?

Ano, chci být prezidentem, a proto se musím na Hrad prolhat, protože tam se dostanete jedině lhaním. Dobře vím, že zákon, který navrhuji, totiž aby facebook a twitter měly zakázáno mazat příspěvky, je hovadina, ale přesto to navrhuji.

Navrhuji to, protože vím, že je nutné nyní co nejvíce mluvit o cenzuře, prezentovat se jako bojovník proti ní, protože je to teď v módě, a já, málo platné musím jít se stádem.

Samozřejmě, že mazání příspěvků na twiteru nebo na facebooku neohrožuje svobodu slova. Vím to moc dobře, ale přesto budu na celé kolo křičet, že je to cenzura, že to svobodu slova ohrožuje.

Ale kdybych byl v tomto skutečně důsledný, tak bych musel po tom opičákovi Hájkovi požadovat, aby zveřejňoval všechny články Tomáše Halíka na Protiproudu, protože nezveřejňování článků Tomáše Halíka na Protiproudu je taky cenzura, je to taky omezování svobody slova, protože proč by neměl mít Tomáš Halík právo na zveřejnění svých článků na Protiproudu?

To, co navrhuji, to je čistě bolševické řešení. Přikážeme soukromému médiu, že musí zveřejňovat všechno, to jest, zasáhneme do práva vlastníků tohoto média nakládat se svým majetkem dle svého uvážení.

Za něco takového by se nemuseli stydět ani soudruzi z Bruselu, něco takového je přesně ten první krok k nastolení totalitního režimu, kdy represivní složky státu budou kontrolovat, zda náhodou nebylo něco smazáno, a v případě že ano, bude se stát pasovat do role velkého bratra.

Dobře to vím, ale přitom se tvářím, že bojuji za svobodu slova, ačkoliv by to nebylo nic jiného než znárodnění soukromých médií.

Ale copak i tatínek jen nežvanil o svobodném trhu, aniž by jej kdy viděl, aniž by pro něj kdykoliv cokoliv udělal, copak můj tatínek někdy hnul prstem proti Havlovi?

A co já?

Já jsem nebyl ředitel školy, kterou štědře sponzorovaly ČEZ, jež byly dojnou krávou ODS, strany, kde můj tatínek dělal předsedu?

Ne, my Lausovic jsme byli vždy bolševici, naše myšlení bylo vždy bolševické a naším denním chlebem je lhaní, protože bolševici jsou ve lhaní mistři.

Ale copak nejsem jen vzorný syn, který chce jen dělat radost svému tatínkovi?

Už se těším, až jednou přijdu domů a řeknu tatínkovi: ,Prolhal jsem se na Hrad, tatínku, stejně jako ty kdysi.’

A tatínek ze sebe dojetím nevypraví slovo, bude lapat po dechu, stejně jako tenkrát, když vyhrál přebor ODS v lyžování.

A maminka mě pohladí po hlavě, namaže mi chleba sádlem a řekne: ,Děda by měl z tebe radost, Vašíku’.

A já vím, že děda by měl ze mě určitě radost, proto to vlastně všechno dělám, proto říkám to všechno, i když dobře vím, že to jsou hovadiny, kvůli dědovi.“

Dojat tou představou Václav Laus ml., zaslzel.

„Snad se vám to podaří, dostat se na Hrad, udělat radost tatínkovi i mamince, a hlavně dědovi,“ popřál jsem mu a vyšel ven na vzduch, z té temné a vlhké kobky Lausovic rodiny, k jejíž zdi byl Václav Laus ml. důkladně přikován papírovými řetězy.

Autor: Karel Trčálek | úterý 11.9.2018 18:32 | karma článku: 22.57 | přečteno: 522x

Další články blogera

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 17.99 | Přečteno: 211 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.66 | Přečteno: 619 | Diskuse

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 815 | Diskuse

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma článku: 32.18 | Přečteno: 766 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 11.48 | Přečteno: 109 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 30 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 117 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 17.74 | Přečteno: 211 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 7.19 | Přečteno: 165 |
Počet článků 2932 Celková karma 24.61 Průměrná čtenost 868

Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...