Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Válka na Ukrajině, Turecko a naše vláda

Máme to ale legrační vládu! Válka na Ukrajině je toho nejlepším důkazem. Jářku, chtělo by to vládu odborníků, jednání o míru a ruský levný plyn!

            Mám jednu známou, ne jménu opravdu tentokrát nezáleží, ručím za ni vlastní ctí.

            Důležité je, že tato známá žije v Melbourne.

            Proč je důležité, že žije v Melbourne?

            Důležité to je velmi, jelikož má díky k tomu skvělý přehled o válce na Ukrajině, který my, zásluhou fialového hnusu, sotva můžeme mít.

            Tato známá, a toho si na ní velmi vážím a velmi to oceňuji, si totiž dokáže dohledat informace na internetu jako málokdo a proto není pro ni žádná pravda, kterou před námi skrývá fialový hnus, žádným tajemstvím.

            Není to čarodějnice, je to čarodějka, laskavá a hodná, která mi vždy ochotně dá, teda dá mi vždy ochotně pravdivé informace.

            A protože se zajímám o dění kolem sebe, napsal jsem jí e-mail, jestli by nevysvětlila, co se vlastně teď děje na té Ukrajině. Rusko zmobilizovalo, ale v Kyjevě pořád není a s denacifikací Ukrajiny to nevypadá taky zatím kdoví jak. Dostal jsem tak strach, jestli se náhodou ruská speciální operace nějak nezasekla.

            Známá mi odpověděla ihned. Poslala mi, a se mnou ještě dalším statisícům vlastenců, kteří už mají plné zuby toho, že se nevyjednává o míru, protože banderovci chtějí po Rusku, aby jim garantovalo po tom všem, co mu provedli, územní celistvost, e-mail.

            A tento e-mail v plném znění nyní zveřejňuji, protože je dobré vědět pravdu.

            „U nás v Melbourne je teď příjemné ráno,“ začíná známá svůj e-mail z Melbourne a pokračuje „celou noc jsem dohledávala na internetu informace. Ale bylo to zbytečné. Když už jsem všechny potřebné informace dohledala, a chystala se je kriticky prozkoumat doslova písmenko po písmenku, bit po bitu, přišel za mnou Erdogan, turecký prezident, však víš.

            No, moc sympatický člověk to není. To víš, Turek, v jedné vířivce bych s ním sedět nechtěla. Ale sám se nabídl, že mi řekne, jak se věci mají. Ale napřed po mně chtěl, abych mu uvařila magorák. Víš, takový ten silný magorák, který se pije v tureckých čajovnách. Jednou jsem ho pila ve městě Van a bylo to opravdu odporné.

            Ale co mi zbývalo, než se podrobit tomuto přání?

            Uvařila jsem mu ten jeho magorák.

            Obrátí do sebe jednu sklenici toho svinstva, druhou sklenici toho svinstva a pak spustí: „Jsem u moci poměrně dlouho.Erdogan. Přežil jsem armádní puč a dokázal s podporou lidu zvítězit proti instituci, která má vojenské puče přímo v ústavě, i když jsem si, pravda, musel ten vojenský puč trochu vymyslet.

 Necítím žádný obdiv k Západu, ale ani k Rusku či jiným hokejovým velmocem. V posledních deseti letech jsem se dokázal angažovat v několika válkách a všude se dobral zisku právě díky tomu, že jsem vybudoval silnou armádu. Umím vyvažovat vlivy silnějších entit kolem sebe, umím porušovat včerejší smlouvy a uzavírat nové. A dokážu dát Turecku takový význam, že si na něj nikdo se sankcemi netroufne, na rozdíl od Ruska, což taky svědčí o mnohém.

USA kolem mě chodí po špičkách, Evropa kolem mě, když nepočítám české vlastence, chodí po špičkách, ba i se šachistou, ostatně velmi mizerným, Putinem hraji rovnocennou hru a jsem pro něj záludným a tvrdým soupeřem.

Jsem to právě já, turecký sultán, kdo je velice spolehlivým ukazatelem vývoje. Mám svoje vlastní informace, rozhoduji se podle sebe a jsem dost velký na to, aby nikomu nepodléhal.

Byl jsem u všeho, všeho využil a za všechno si nechal zaplatit. Mohla byste mě srovnat s Orbánem, ale Orbán ani zdaleka nemá moje možnosti i když jeho ministr zahraničí je pečený vařený v Moskvě, aby dojednal pro Maďarsko pokud možno co nejdražší ruský plyn, protože Putin potřebuje prachy na válku. Raději mě srovnávejte se světovládci, jejichž loutkou jsou Biden či Fiala.

Když se teď podíváte na dohody, které jsem minulý týden uzavřel s Ruskem, tak si můžete být skoro jistí, že já už vím, odkud vítr vane a kdo vyhraje. Proto jsem taky teď zakázal přelet ruských letadel nad tureckým územím.

Ano, rozumíte tomu dobře, milá paní.

Já jsem donutil Rusko, aby se mnou uzavřelo dohody, které jsou výhodné především pro mě, protože jsem svou podstatou trhovec na orientálním bazaru.

Kdyby Rusko nebylo v prdeli, sotva by se mnou tyto dohody uzavřelo. A já hned potom, co jsem uzavřel tyto dohody, uzavřu vzdušný prostor pro ruská letadla!

Ano, milá paní, vládcem Černého moře jsem teď já.

A Zelenský proti tomu nic nemá, protože proti němu nemám nic ani já.

Vy nejste blbá, naopak, vypadáte velmi chytře, vy to určitě chápete. Já zajistím, aby Ukrajina mohla vyvážet obilí do muslimských zemí, kde potřebuji zvýšit svůj vliv, a Zelenský nemá nic proti tomu, když uzavřu s Ruskem dohody, které jsou pro Rusko krajně nevýhodné.

Tak vypadá jednání, po kterém tolik voláte i vy na své pavlači.

Když je váš protivník slabý, musíte ho přitlačit ke zdi, to platí o Rusku i o EU.

Samozřejmě, že součástí těch dohod je i Náhorní Karabach, které mi Rusko muselo přepustit, protože se samo oslabilo a stále oslabuje tou nesmyslnou válkou.

Vy jste Češka, že ano?

Neměla byste mnou pohrdat, neměla byste se mne tak štítit.

Jsem Turek, ale my Turci jsme byli vždy, na rozdíl třeba od Arménů, čistotný národ. Co se týče Ukrajiny, Rusko je v řiti, samo se, jak má ve zvyku, zničilo a já chci z toho vytřískat, co nejvíc.

A vy, pokud se budete držet Američanů, se přece jen nakonec dočkáte i toho levného ruského plynu.

Ano, začíná nová kapitola vztahů s Ruskem, z jedné strany já, z druhé strany Američané, z třetí strany Čína. Jestli vám můžu dobře poradit, držte se vítězů, na straně Ruska vždycky proděláte kalhoty, to vám říkám jako Turek!?

To mi to turecké prase řeklo, představ si to!

Celou noc jsem dohledávala informace a pak si přileze Erdogan a hodí mi do toho fez!“

Přečetl jsem mail své známé jednou, podruhé, potřetí.

A když jsem ho přečetl potřetí, vykřikl jsem, bouchnuv pěstí do stolu: „Fuck of EU, fuck of Ukrajina, fuck of USA. Peníze přece nesmrdí!“

Vsaďte se, že žádný český alternativní novinář neřekne ani popel. Erdogan nám všem jasně řekl, jak válka dopadne a postavil se první do fronty na novou éru vztahů v byznysu.

Postavíme se tam taky, nebo budeme blábolit pořád něco o tom, že musíme jednat s poraženým, aby byl mír?       

 

 

 

 

 

Autor: Karel Trčálek | středa 9.11.2022 9:40 | karma článku: 27,92 | přečteno: 668x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Válka je zločin! Paradoxní pacifismus pana Hornera

Známý pacifista pan Horner ve svém nejnovějším počinu tradičně obviňuje Západ z toho, že nedodává na Ukrajinu dostatek zbraní, a zároveň na válce vydělává. Co ovšem na první pohled vypadá jako paradox, je u pana Hornera normál...

1.5.2024 v 15:48 | Karma: 24,03 | Přečteno: 416x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Do prvomájového průvodu jsem chodil dobrovolně manifestovat touhu po míru!

A nebyl jsem sám. Všichni, kdo toužili po míru, kráčeli v prvomájovém průvodu stejně jako, nijak to neskrývajíce pod zakaboněnou maskou...

1.5.2024 v 12:21 | Karma: 19,04 | Přečteno: 333x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Chcimír a chciválek. Malé zamyšlení s panem Flaškou...

Je to jednoduché. Chcimír touží po míru a bojuje proti válkám. Naopak chciválci se libují v prolévání krve a, stejně jako husité, touží jen po tom, aby lidé umírali ve válce a proto posílají zbraně na Ukrajinu...

30.4.2024 v 16:08 | Karma: 23,65 | Přečteno: 543x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Helena Langšádlová byla nejlepší ministryní Fialovy vlády, nechápu, proč končí!

Ač to zní poněkud paradoxně, v případě současné vlády jsou nejlepší ti její členové, kteří se řídí zásadou, kdo nic nedělá, ten nic nezničí, protože Fialova vláda už zničila skoro všechno...

28.4.2024 v 9:58 | Karma: 19,23 | Přečteno: 416x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

K té vší válečné vřavě! Je smutné, když lékař podporuje válku!

Vždy mne rozesmutní, když válku hájí nebo ospravedlňuje lékař. Lékař toho povolání (omlouvám se za tuto kostrbatou a nesmyslnou formulaci, ale jsem z toho opravdu moc a moc smutný) by si něco takového neměl vůbec dovolit!

27.4.2024 v 15:32 | Karma: 21,73 | Přečteno: 502x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16,  aktualizováno 

Přímý přenos Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

V Litvínově vnikl násilně do budovy gymnázia muž, policie podezřelého zadržela

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  8:47

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Nebojíme se, tahák nepotřebujeme. Maturanti vyrazili na písemky z češtiny

3. května 2024  8:24

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Česko se v žebříčku svobody tisku propadlo o tři příčky, Slovensko ještě víc

3. května 2024  8:11

Česko si v žebříčku svobody tisku oproti loňsku pohoršilo o tři pozice, je sedmnácté. Pořadí vydává...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 2956
  • Celková karma 25,03
  • Průměrná čtenost 864x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik