Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ad „Když milión chvilek oceňuje zvolení bývalého komunisty na Hrad“ Polemika s p. Nožičkou

Pana Nožičku překvapuje, kolik zarytých antikomunistů volilo bývalého komunistu Pavla. Ano, panu Nožičkovi rozumím, ale na rozdíl od něho mě překvapuje pravý opak, totiž to, kolik komunistů komunistu Pavla nevolilo...

Naše malá Česká republika má za sebou v pořadí třetí prezidentskou volbu, při které budoucí hlavu státu nevolily obě srdeční komory parlamentu, ale všichni občané starší 18 let, disponující volebním právem, respektive, při které mohli volit všichni občané starší 18 let, disponující volebním právem.

Všichni už jistě víte, že se novým prezidentem pražské kavárny stal globalista Petr Pavel, když svého protivníka, Andreje Babiše, kandidáta sjednocené vlastenecké fronty uražených a ponížených, porazil přesvědčivým poměrem 58,3 ku 41,7 procent hlasů.

Oslavné, dopředu zaplacené a předem připravené (na Telegramu věděli o Pavlově vítězství už před měsícem) komentáře, referující o vítězství generála ve výslužbě a bývalého předsedy vojenského výboru NATO, píší například v duchu, že slušnost zvítězila nad štvavou kampaní, že si Česko zvolilo prezidenta, za kterého se nebude muset ve světě stydět, nebo že čeští voliči vrátili na Pražský hrad srdce.

Objevují se však i jízlivé komentáře, například z řad českého učitelstva, poukazující na to, že i po více než 33 letech od sametové revoluce bude prezidentem naší země bývalý komunista.

Petr Pavel totiž podal přihlášku do KSČ již ve svých 22 letech, hned po absolvování Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově. Dva roky poté byl do strany přijat a do sametové revoluce v roce 1989 stihl být v KSČ i předsedou základní organizace. V roce 1988 navíc začal studovat na jiné vysoké vojenské škole, VAAZ v Brně, kurz pro pracovníky vojenské rozvědky pro práci v zahraničí (studoval ho pod krycím jménem Pávek). V listopadu 1989 (jakožto důstojník ČSLA v hodnosti kapitána) ze strany vystoupil, což píšu pro úplnost.

A byť například u mladé generace chápu, že již takové věci při rozhodování, komu dát ve volbách svůj hlas, příliš neřeší, trochu mě překvapilo, kolik lidí věkově starších, kteří část svého života v komunismu, kdy se lidé měli nepoměrně lépe než teď, prožili a někteří z nich navíc absolvovali v této době základní vojenskou službu v Československé lidové armádě (což musí je snem každého vlastence, bojovat proti NATO), nedokázalo tuto skutečnost budoucímu prezidentovi ve volbách prominout a proto raději volili Babiše.

Proto jsem si dnes zašel na ÚV KSČM, tedy přímo k samotnému prameni našeho českého komunismu, abych zjistil, jak sami komunisté přijali vítězství svého bývalého soudruha, jehož volbu, opět k mému velkému překvapení, vzhledem k výše uvedenému, nedoporučili.

ÚV KSČM jsem zastihl v plném obsazení a tak mi nezbývalo, než se pohodlně usadit na bustu Klementa Gottwalda a sledovat demokratickou diskuzi komunistů k výsledku prezidentských voleb.

Předsedkyně strany, soudružka Konečná, vypadala, vcelku pochopitelně, velmi utrápeně.

„To je konec demokracie v České republice!“ vzlykala a utírala si slzy ruskou vlajkou, „vůbec tomu nerozumím, jak ho lidé mohli volit!

Copak se mají málo špatně?

Doporučili jsme přece voličům, aby se zúčastnili druhého kola prezidentských voleb a volili protivládního kandidáta, tedy Andreje Babiše. Jestliže je totiž Andrej Babiš zlo, které však představuje menší hrozbu pro peněženky občanů a válečné běsnění, tak jeho protikandidát Petr Pavel je vyložené peklo pro ČR i její občany!

Peklo s ohledem:

-na charakter Petra Pavla, který zvládl hbitě převléct kabát takovým způsobem, že by se nemusel stydět za přezdívku Generál Zrada, místo toho, aby se jako příslušník červených baretů podílel v roce 1989 na potlačení kontrarevoluce, podnícené CIA a trockistou Uhlem, který šířil poplašnou zprávu o smrti studenta Šmída

-podporu, kterou si nechal vyjádřit od zkorumpované asociální vlády ODS, TOP09, KDU-ČSL, Pirátů a STAN, kterou KSČM dlouhodobě odsuzuje;

-jeho asociální názory (například odmítnutí zkracování pracovního týdne, odmítnutí zvyšování platů a mezd, odmítnutí slev na jízdném pro studenty i seniory, zásadní zvýšení daně z nemovitosti atp.);

-podporu dalších dodávek zbraní na Ukrajinu i jejího vstupu do EU;

-neodmítnutí vojenské základny USA/NATO na území ČR;

-prosazování přijetí eura;

-podporu urychlené implementace Green Dealu, který poškodí většinu občanů ČR;

-hrozbu nevídané koncentrace moci v rukou vládní koalice (ovládnutí Poslanecké sněmovny i Senátu jakožto moci zákonodárné, vlády jakožto moci výkonné, a také soudní, např. v ohledu jmenování ústavních soudců),

a řadu dalších důvodů.

A tři a půl miliónů občanů, přes naše doporučení, podpořilo válku, euro a fašismus. Podpořilo všechen hnus, co se doteď děje, chce se mi z nich zvracet. Jsem zvědavá, kdy bude viset na hradě ten žluto modrý hadr, asi dost brzo!“

Není divu, že ruská vlajka, kterými soudružka Konečná osušovala své slzy, byla za chvíli docela mokrá tak, že se dal ždímat jako hadra na vytírání veřejných hajzlů.

Krom štkaní soudružky předsedkyně nebylo v ulici Politických vězňů nic slyšet. Všichni mlčeli. Už jsem se chtěl zvednout a odejít, protože ticho je všude stejné, na to nemusím sedět na schůzi ÚV KSČM, ale v tom se zvedl soudruh Skála.

„Soudružky a soudruzi,“ řekl a po hlubokém nádechu pokračoval, „já se vám musím k něčemu přiznat. Já nevolil Babiše, ale Pavla.“

Po těchto slovech vypukla učiněná vřava, v níž nebylo slyšet vlastní slova. Dalo mi to celkem dost práce, než se mi podařilo pomocí obušku a tanků T-72 situaci zklidnit natolik, aby soudruh Skála mohl pokračovat.

„Ano, přiznávám, že jsem volil Pavla, ale ne proto, že bych byl fašista, chraň Putin! Já ho, soudružky a soudruzi, volil proto, že v šedesátém osmém vítal bratrskou pomoc, to jsem ovšem tehdy netušil, že nás osvobozují Ukrajinci, stejně nadšeně jako já.

Soudružky a soudruzi, pochopte mě!

21. srpen byl pro mě nejkrásnější den v životě, nemohl jsem nevolit někoho, kdo tenkrát vítal naše osvoboditele jako já, jenom mě, prosím vás, nevylučujte ze strany, to bych nepřežil.“

Soudruh Skála vypadal zdrceně, a bylo vidět, že svého hříchu skutečně lituje.

Ale soudružka předsedkyně neměla jinou možnost, než nechat hlasovat o Skálově exkomunikaci ze strany.

„Dávám hlasovat o vyloučení soudruha Skály ze strany pro hrubé porušení stranické disciplíny,“ pronesla roztřeseným hlasem.

Ale k hlasování nedošlo, protože se, opět k mému nemalému údivu všech, zvedla soudružka Semelová a rozhodně prohlásila: Já taky volila Pavla, soudružky a soudruzi. Volila jsem ho, protože byl komunistický rozvědčík jako soudruh Putin, vždyť studovali oba v Moskvě na stejné škole!

To bych soudruhovi Putinovi nemohla udělat, abych ho taky považovala za zrádce!

Jenom mě neexkomunikujte ze strany!“

Soudružka Semelová se rozplakala, ale soudružka Konečná neměla na vybranou, a tak zase řekla: „Dávám hlasovat o vyloučení soudružky Semelové ze strany pro hrubé porušení stranické disciplíny.“

Ale k hlasování opět nedošlo, protože se tentokrát zvedl soudruh Grospič.

„Soudružky a soudruzi,“ řekl a pokračoval, „já taky hlasoval pro Pavla! A hlasoval jsem pro něj, protože jsem komunista!

Soudružky a soudruzi, my si musíme uvědomit, že my nic nevíme o skutečném poslání generála Pavla!

Kdo z nás se může pochlubit společnou fotografií se soudruhem Gerasimovem?!

A soudruh Gerasimov je stejně tak velký vojevůdce jako maršál Koněv, na Russia Today ukazují, jak bije tu banderovskou svoloč hlava nehlava!

Soudružky a soudruzi, my si musíme uvědomit, že co je nemožné u člověka, je možné u soudruha Putina!

Co když generál Pavel vystoupil ze strany, aby mohl plnit tajný úkol z pověření samotné Moskvy?

Kdo teď zná líp všechny slabiny našeho imperialistického nepřítele než generál Pavel?

Ne, soudružky a soudruzi, nikdo po mě nemůže chtít, abych nevolil generála Pavla, protože na VAAZ, v kurzu pro rozvědčíky mohly studovat jen kádry, které prověřila sama Moskva.

Proto navrhuji, abychom ze strany vyloučili soudružku Konečnou pro pravou úchylku a pokus o vytvoření spikleneckého centra řízeného fašisty z Kyjeva!

Kdo je pro!“

Sotva to soudruh Grospič dořekl, vyletěly všechny ruce nahoru.

Jedinou šancí soudružky Konečné bylo doznání a to taky přišlo.

„Soudružky a soudruzi,“ vykřikla a zvedla ruku k přísaze, „přísahám, že jsem taky volila Pavla, protože bývalý komunista je totéž, co bývalý Černoch!“

Co se dělo na schůzi ÚV KSČM po tomto doznání netuším, protože jsem jej právě v tu chvíli opustil, nemohlo být lepšího důkazu, že se u nás komunisti opět dostali zpátky k moci, to mi stačilo.

Teď už jen čekám, kdy se Pavel začne ohánět Palachem. Zatím vypravoval, že jeho vzor je Havel a prý dostal gratulaci od ústavu Milady Horákové. Rozvědčíka nemůže dělat jen tak někdo. Rozvědčík musí být chytrý, chladnokrevný, a schopen všeho. Žádné emoční pravdomluvné trdlo, jako Babiš.

Komunistická propaganda dostane nahoru i čerta. Ze statistik víme, že většina lidí potřebuje vůdce, třeba Putina, pro pocit bezpečí před NATO. A generál je dobrý tah. Všem členům marketingového týmu Pavel jmenovitě poděkoval a pozval je na pódium. Oslavovat budeme i reklamu v pozadí.

Pavel posouvá hranice. Tak nějak absurdně. Asi bude absurdita novou normou. Cenzura ve jménu demokracie jako v Rusku, skoro rozvědčík prověřený KGB jako Putin se ohání Havlem jako disident Bašta, speciální vojenská operace je zárukou mírou, euro je ekonomicky výhodné (chce Pavel), zloděj Babiš do kostela nesmí, ale voják organizující spornou válku v Jugoslávii si tam PR (stejně jako jeho kamarád Putin!) dělat může, (proti přikázání „Nezabiješ!“ Bůh podle katoličky paní Valíkové nic nemá) a všichni, kdo to vidí jsou ti lepší a chytřejší...

Prostě komunista!

Autor: Karel Trčálek | neděle 29.1.2023 17:00 | karma článku: 28,26 | přečteno: 603x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Integrace imigrantů v německých školách nefunguje, ale nesmí se o tom mluvit nahlas

Ještě nedávno se za podobné názory dával ban. Jo, když jsme to před 5 lety my xenofobové říkali, tak nás různí lepšolidi, sluníčkáři a vítači přesvědčovali, jak ta multikultůra krásně prosperuje

17.4.2024 v 14:54 | Karma: 20,41 | Přečteno: 575x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 17,31 | Přečteno: 542x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Moje vzpomínka na ten den, kdy Gagarin letěl do kosmu

Vzpomínám si na ten den dobře. Hodně lidí nevěřícně hledělo na nebe a pořád dokola opakovalo: „Gaga! Gagaga!“

13.4.2024 v 16:40 | Karma: 23,17 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Má ho Varel Chrčálek taky malého?

Jsou témata, kterým se chtě nechtě, nemůžeme vyhnout. Proto by chtěl tímto článkem rozvířit diskuzi, ze které by vykrystalizovala odpověď na výše položenou otázku...

9.4.2024 v 15:56 | Karma: 27,32 | Přečteno: 883x | Ostatní

Karel Trčálek

Soumrak éry válečných štváčů Jirky Paroubka...

Slovenská a česká pravice vkládaly velkou naději ve vítězství válečného štváče ve II. kole prezidentské volby na Slovensku. Exponenti slovenské, ani české pravice teď nedokážou zakrýt zklamání, které v nich vzbudily výsledky voleb

8.4.2024 v 16:41 | Karma: 28,97 | Přečteno: 772x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Volební vlak vypravený z České republiky vítězství Korčokovi evidentně nepřivezl

Pokud chce někdo vypravovat ze Slovenska vypravovat vlaky na Ukrajinu plné vojáků, aby měla ruská děla co žrát, nemůže se divit, že není slovenským prezidentem...

7.4.2024 v 9:35 | Karma: 32,56 | Přečteno: 1172x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se papež František I. stal z Antikrista oslavovaným chcimírem

Není to tak dávno, co naší jedině praví katolíci typu Petra Hájka či Michala Semína označovali Františka I. za Antikrista a naši vlastenci jej bičovali pro jeho velebení migrantů...

6.4.2024 v 20:31 | Karma: 28,55 | Přečteno: 672x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Markétka letí do Senátu

A snad tam i doletí, protože je to naše jediná naděje, abychom byli zase svobodní. Bože, lidi, já už úplně zapomněl, jaké je to být svobodný! Svobodný!

6.4.2024 v 11:29 | Karma: 25,60 | Přečteno: 594x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Cože? Jaký „zimní čas“? Polemika s váženým panem Ladislavem Jaklem

Tak se nám od víkendu zase krásně prodloužily večery a pan Jakl musí chodit z práce ještě za světla. A přitom to bylo tak jednoduché. Stačilo jedno administrativní nařízení. Ale proč zůstat v půli cesty? Je třeba jít dál...

3.4.2024 v 14:20 | Karma: 24,36 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Putin složil zbraně, morální převaha českých chciválků potvrzena!!! Ať žije mír!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat, protože špatný mír je i pro něj pořád lepší, než když umírají lidé....

1.4.2024 v 17:09 | Karma: 26,44 | Přečteno: 601x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Opravdu Češi tak moc milují Rusko a staré časy?

Opravdu neznám nikoho ve své okolí, kdo by moc dobře nevěděl, že ukrajinští nacisté a banderovci útočí na Rusko, které nám jediné může vrátit svobodu a demokracii, o kterou nás připravili havlisti, liberálové a Západ...

31.3.2024 v 8:36 | Karma: 30,89 | Přečteno: 740x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Takže Velký pátek našeho největšího básníka...

Ti, co nečinně přihlížejí ukřižování Spasitele jsou ti špatní. Avšak ti, co jsou vyhazováni z práce, vláčeni blátem, jsou ti dobří, jsou těmi, pro které se Spasitel obětoval....

29.3.2024 v 17:08 | Karma: 32,44 | Přečteno: 874x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma: 26,23 | Přečteno: 513x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma: 32,08 | Přečteno: 710x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma: 33,68 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma: 32,32 | Přečteno: 891x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma: 43,11 | Přečteno: 9920x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Všichni mluví o válce! Jen Jaromír Nohavica, náš největší básník, mluví o míru!

No, tak dobře, abych nepřeháněl, o míru mluví ještě pan Horner a pár učitelek češtiny. Ale jinak všichni mluví už jen o válce!!!

22.3.2024 v 14:16 | Karma: 24,31 | Přečteno: 816x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč všichni mluví jen o válce? Plzeňský koncert Jaromíra Nohavici

Proč všichni mluví o válce? Proč nikdo nemluví o míru jako náš největší Básník, který už zase píše psaní pánům nahoře, maje při tom na své hrudi blyštivou Puškinovu cenu...

21.3.2024 v 7:52 | Karma: 33,84 | Přečteno: 1240x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma: 27,15 | Přečteno: 744x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2944
  • Celková karma 25,23
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik