Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V tomto světě existuje život a pohyb, změna, vznikání a zanikání.Všechno, co se pohybuje, muselo být nejdříve nějakou silou do pohybu uvedeno.Kdo to všechno tedy uvedl do pohybu? Akonečně: ať se podíváme na cokoliv: na přírodu, na stavbu rostlin, na chovánízvířat, všude rozeznáváme tolik plánování, inteligence a rozumu, že prostěmusíme předpokládat inteligentního Stvořitele-Ducha.

1 1
možnosti
Foto

A kdo uvedl do pohybu Stvořitele?

3 1
možnosti
KC

Jenže, pane autore, každý seriózní vědec přizná, že s naprostou jistotou nevíme vůbec nic. Můžeme o existenci Boha vést diskuze až do skonání světa, ale na jejich konci musíme přiznat, že pravděpodobně máme i nemáme pravdu, protože absolutní pravda je nedosažitelná, je to něco jako kvadratura kruhu. Tak to vidíte, také jsem se moc nezpotil.

4 0
možnosti
Foto

AstronomAllan Sandage prohlásil: „Věda nedokáže zodpovědět ty nejzávažnější otázky.Jakmile se zeptáte, proč je tu něco, a ne nic, ocitnete se mimo oblastvědy.“ Nejenže Bible popisuje stvoření tak, že je to v souladus vědeckými poznatky, ale také poskytuje odpovědi na otázky, na které vědaodpovědět nemůže, například: Jaký má Bůh záměr se zemí a s lidstvem?

1 1
možnosti
VO

Není jediný důvod pro Boží existenci? To, že žádný důvod nevidíte, ještě neznamená, že žádný není. A dokonce i kdyby pro jeho existenci důvod nebyl, ještě stále může existovat.

Já opáčím jednoduchým "důkazem" Boží existence: Cokoliv funguje, musel někdo vymyslet.

5 0
možnosti
JL

Ano, představa,že Franta nevidí důvod, proč by nějaký bůh existoval, neznamená opravdu nic, jen, že Franta si to myslí. Jak si dělal legraci jeden vědců ze současných vědců - Dejte nám jeden zázrak (z ničeho se zhmotnil dnešní vesmír se všemi jeho zákony JEN TAK, ), a my vám všechno vysvětlíme. ;-D

1 0
možnosti
RS

Hele, neblbni, stejně nic nezměníš. R^

1 0
možnosti

Nezmění? Změní sebe!

0 0
možnosti
RP

Tak proč o Něm píšete, když neexistuje?

1 1
možnosti
Foto

Na to se dá odpovědět třemi jmény: Smoljak, Svěrák, Cimrman :-)

1 1
možnosti
MP

;-D Jste úplný fi...luta. Takhle vyřešit otázky vesmíru, nekonečna a boha, stručně jasně v krátkém blogu, ani se přitom nezapotit. Vždyť jsou to jen intelektuální drogy a otravné můry ;-D R^

0 1
možnosti
PM

Výborně! Pokud neexistuje, pak to hlavně vysvětlete muslimům a imigrantům.

2 1
možnosti
JL

Ano, zarytí ateisté by měli zarytým muslimům nejlépe davům muslimů vysvětlit, že Bůh neexistuje. úbytek ateistů by prudce vzrostl.

0 2
možnosti
  • Počet článků 2953
  • Celková karma 25,01
  • Průměrná čtenost 865x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik