Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Vzhledem k tomu, že největší potíž všech předpovědních modelů před samotnou volbou byla identifikace a kvantifikace voličů M. Zemana, musí být v článku nějaká chyba. Jde konkrétně o ty voliče, kteří v průzkumu neprozradili, koho budou volit. Poměr voličů M. Zemana v této skupině byl tuším 3:1 v neprospěch J. Drahoše. A na základě této další předpovědi pak byly volební modely upravovány, až se dospělo k poměrně přesné predikci 52% Zeman a 48% Drahoš.

Zbývá si tedy jen položit otázku, zda jsou voliči M. Zemana tak skromní, že nehlásají do celého světa, že jsou těmi pravými odborníky, anebo mají strach, že to budou ve skutečnosti oni, kteří budou těmi druhými označeni za blbečky?

Buď tedy zvýšená skromnost, anebo se mýlí autor blogu. Jiná možnost tu není:-). Přičemž další specifická varianta stud nic neřeší, protože by bylo věru zlé stydět se, že jsem odborníkem a opět to spíše poukazuje na ty druhé. Možnost stydím se za Zemana, a proto ho volím, vylučuji. Mohu se snad ještě stydět sám za sebe, ale to jsme zpět na začátku. Cosi je v tomto blogu špatně.

Někdo možná namítne, že nárůst populace odborníků byl zaznamenán po volbě. A do jisté míry bude mít pravdu. Také jsem si všiml počínání např. M. Horáčka, M. Hilšera nebo N. Zárubové:-).

3 0
možnosti
JU

Vždyť ta druhá strana se nechová o nic líp.

7 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

5 10
možnosti
JR

Na diskusích čtu spíše, já jsem vzdělaný a úspěšný (elita),ty jsi umouněná socka....ze strany těch co volili Drahoše...

23 5
možnosti
MJ

A jak je to tedy. Já jsem sedlák, moje žena tedy selka, hospodaříme se ziskem, tak nějaký rozum snad mít musíme a přes to jsme oba blbečkové, protože se Zemanem a jeho tlupou nesouhlasíme.

2 0
možnosti
Foto

Problém je v tom, že hospodaříte se ziskem! ;-D

4 1
možnosti
Foto

Tak tak, není nad zdravý selský rozum - čím blbější sedlák, tím větší brambory. ;-DR^

13 3
možnosti
VV

Nebo tim levneji koupi vilu v Praze. A vlastne i jinde.

3 0
možnosti
PT

No pan bloger rozhodně na člověka s racionálním rozumem nevypadá, tady to je opravdu spíš na tu víru, emoce, pocity a dojmy humanistického "vzdělance".

Jinak je úplně jedno, jestli Peroutka napsal "Hitler je džentlmen" nebo jestli si to Zeman nějak popletl s něčím jiným, protože Peroutka prokazatelně Němce a nacismus omlouval a tady kavárna udělala z bezvýznamné ptákoviny jakousi "strašlivou lež" které se prý tady dopustil Zeman a už o tom mele dokola léta, stejně jako o té jedné Zemanově indispozici po návštěvě ruského velvyslanectví.

.

17 13
možnosti
Foto

S tou sebekritikou jste mne, pane Trčálku překvapil.

Tolik jí zase být nemuselo...

2 2
možnosti
KT

Sebekritiky není nikdy dost. Viz Slánský

7 0
možnosti
  • Počet článků 2970
  • Celková karma 24,50
  • Průměrná čtenost 860x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik