Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen aby se nakonec neukázalo, že Bůh se jednoho věčného podvečera doma nudil (a ruku na srdce - zaplnit nekonečný čas zábavnými aktivitami není žádná legrace), a tak se rozhodl, že bude do psacího stroje náhodně ťukat pravým Božím ukazováčkem. A zhruba vpůli věčnosti najednou kouká, že se ty znaky na výstupní pásce nějak zajímavě seřadily - moderní biolog by řekl, že připomínají schema DNA. Tak Bůh ten kousek pásky vystřihl a poškrábal se na hlavě: "hele, tohle docela dává smysl, musím se podívat, zda by se v tom trochu předimenzovaným vesmíru, který jsem právě vytvořil, nenašla nějaká příhodná planeta, kde by se to mohlo ujmout".

A ono se to ujalo. :-)

3 0
možnosti

Můžeme si o tom myslet všechno možné, různě kombinovat, ale doufám, že tomu nikdy lidstvo nepřijde "na kloub". To by to pak dopadlo...

0 0
možnosti
JP

J83o92s66e60f 22P17o67t97r

12. 7. 2018 21:41

Pane TRČÁLEK,

občas obdivuji vaši bezbřehou fantazii s jakou píšete vaše blogy, ale nikdy mě nenapadlo, že je to proto, že jste sexuálně nadržený, jak jste s těma kozama paní profesorky dokázal v tomto příspěvku. Pro příště tedy z vašich myšlenek budu odstraňovat váš sexuální apetit, abych se dobral vašich čistých a jasných myšlenek.

Ale kromě té vaší sexuální nadrženosti mě zaujala i jiná myšlenka a to :

"Slyšel jsem, že jste objevila něco, co zcela přepíše historii přírodních věd. Prý se jedná o dokonalý kopernikovský obrat v dosavadním vědeckém pohledu na svět". Koperníkovský obrat v aristotelovském myšlení středověku byl jistě ohromující.

Jenže si nikdo neuvědomuje, ani vy, pane Trčálek, že ve dvacátém století došlo k dalšímu obratu ještě víc ohromujícímu a to ke zjištění, že svět vznikl téměř přesně tak jak je popsané v Bibli - totiž objevení Velkého třesku. A tak se ateistická věda vytasila k kontra-teorií, ačkoliv je to nemožné, je to prostě a jen dílo NÁHODY, popřípadě multivesmíru.

Současná situace je taková, že solidní vědci o té milisekundě před nemluví, ostatní si vymýšlejí fantasmagorické teorie, případně myšlenkové oponenty zesměšňují, tedy když jim dojdou argumenty , stávají se z nich primitivové. A to ve spojení se sexuální nadržeností......

0 0
možnosti

Kde jste přišel na to, že teorie Velkého třesku dokazuje existenci Boha?

1 0
možnosti
Foto

Jenže my musíme uvažovat v dimenzi celého vesmíru, nikoliv jen jednoho jeho konkrétního bodu. Vezmeme-li celý vesmír, jeho pestrost, pak naopak musíme připustit, že vznik života, respektive náhodný vznik života je ve vesmíru velmi pravděpodobný, ne-li dokonce zákonitý, protože chemické reakce v různých podmínkách probíhaly a probíhají v celém vesmíru, nejen na zemi.

Zdroj: https://trcalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=670452

To jste napsal moc pěkně, toto je podstatné. Toto někteří kreacionisté přehlíží.

Pochopitelně nejde jen o náhodu, ale také o přirozený výběr. Navíc, darwinismus zatím nebyl a asi nikdy nebude s konečnou platností dokázán. Vždy asi zůstanou nějaké ty chybějící články (missing links). Bude jich však asi stále méně, protože vědci budou nalézat chybějící články a další přechody vysvětlovat. Kreacionisti jim pak budou předpokládat nové chybějící články a tak vlastně kreacionisti budou stimulovat vývoj vědy.

PS. Nejsem věřící, ani kreacionista, ani skalní ateista. Jsem agnostik, stručně řečeno na Boha dle žádného z náboženství nevěřím, ani jej nevylučuji, i když by mne jeho existence hodně překvapila.

2 0
možnosti
Foto

Prirodzený výber už dokázaný je. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 2945
  • Celková karma 25,18
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik