Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Stejnou "logikou" by šlo rovnou napsat, že zabíjení "putinových trollů" není omezování života, ale jeho obrana.

1 0
možnosti
Foto

Inspirován komentáři komentují: Velmi zapeklitá otázka: "Kdo bude určovat, co jsou desinformace?" Desinformace je vědomá lež. Pokud jsou i bizarní lži nevědomé, jedná se o projevy blbosti, s níž je třeba také bojovat, jak kdysi řekl pan Werich.

2 0
možnosti
JJ

J32i69ř85í 32J25a67n74d50a

11. 2. 2019 21:39

Tak jsem si vzpomněl na Černé barony.

"Co je hezké určujeme my, strana".

Kdo určuje, co je ruská dezinformace?

3 0
možnosti
JM

Uff, ten nadpis je myšlen vážně?

3 0
možnosti
MS

Je dojemné, jak nám tady přispěchali demokraté se svými objektivními rozbory.:-P

0 0
možnosti
RK

Je vidět, že jste citlivý člověk, když se tak dojímáte.To je dojemné.;-(

2 0
možnosti
JR

J78a71n 59R39á28ž

11. 2. 2019 17:24

Problémem je, že určování toho, co je dezinformace je projevem ryze subjektivním. Svoboda je o tom, že každý má právo získávat informace jakéhokoliv charakteru vyjma těch v režimu utajení. Tedy i i ty, o jejichž pravdivosti má důvodné pochybnosti.

Před rokem 89 nějaký cenzor prohlásil, že informace šířené ze Svobodné Evropy, či Hlasu Ameriky a zakazoval a znemožňoval jejich získávání a trestalo se jejich šíření. Kdyby tehdy existoval internet, tak by blokoval servery, které šíří informace, cenzorem kvalifikované, jako dezinformace.

A nevidím rozdíl v tom, když někdo svým ryze subjektivním rozhodnutím bude zabraňovat šíření a sdílení informací, které označí jako dezinformace.

Svoboda projevu je dána článkem 17 Listiny základních práv a svobod a připouští se její omezení pouze zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

Závěr: Bránění svobody vyjadřovat jakýmkoliv způsobem své názory , mimo omezení zákonná (viz předchozí odstavec) a bránit získávat informace z veřejných zdrojů jen z důvodu, že jsou někým subjektivně posuzovány jako dezinformace, je cenzura. Jiné označení je jen maskování skutečnosti, že se o cenzuru skutečně jedná.

PS. Informace šířená internetem různými zmatenými matkami, že očkování např. proti spalničkám je škodlivé, je zcela jasná dezinformace. A při tom jsem nikde neslyšel názor, že by se měly tyto projevy nějak cenzurovat, i když se jedná o ohrožení veřejného zdraví.

6 2
možnosti
MS

Svoboda projevu se ovšem vztahuje na zákony a o b č a n y té které země. Nemůžete tedy vyžadovat, aby měl na našem území svobodu projevu kdejaký zahraniční zmetek.:-P

0 2
možnosti
RK

A kdo bude cenzurovat ty prozápadní dezinformace? Vy? Třeba tu jak ruská se stíhačka nebezpečně přiblížila nad Černým mořem k pokojně a mírumilovně letící americké stíhačce. Klasická polopravda, protože se jaksi zapomněli zmínit, že se americký stíhač přiblížil k ruskému vládnímu letadlu. Vím můžete namítnout, že to tvrdí Rusové a není to pravda. V tom případě máte velkou šanci strčit hlavu do informační smyčky, která se vám zadrhne okolo krku. Tak trochu hlava XXII.

2 1
možnosti
KT

Například toto není jen o letadlech

http://www.protiproud.cz/politika/4263-milenci-a-vrazi-na-valne-hromade-sedm-jednou-ranou-pozvani-kvido-bilaka-na-hrad-trump-v-chaosu-kavarna-v-rozkladu-i-sef-cuckaru-sedl-prezidentovi-na-lep-hruzny-konec-ministra-pp-svet-se-zachvel.htm

Jaký je smysl takových článků?

Odkrývání světovládci utajované "pravdy"?

Pokud je nám tato pravda skutečně utajována, pak je všechno ovšem v nejlepším pořádku

0 0
možnosti
EH

Stejně jako cenzura tučného je obranou našeho zdraví, cenzura alkoholu obrana naší důstojnosti a za chvíli může být cenzura všeho ochrana našeho života mimo vězení (jako už jsme zažili). :-)

A mimochodem, vraždu na tyranovi stále považuji za zločin, protože někdo musí ohodnotit, kdo je tyran, jak moc je tyran atd.

2 1
možnosti
MS

Pokud vezmete v úvahu dobu heydrichiády, ke které se citát vztahuje, tak snad žádné pochybnosti nejsou. Nebo snad chcete tvrdit, že Heydrich byl gentleman?:-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 2945
  • Celková karma 25,13
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik