Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

"Opravdu jste tak hloupý, pane Čermáku, když tvrdíte, že jsou vychovatelky z obliga, jestliže na ně mává strojvedoucí z vlaku, pokud vstoupí na přejezd, když jsou stažené závory?" ....agresivita pana Trclaka je trapna

2 3
možnosti
Foto

Pan Čermák... Jeho názory jsou často mimo mísu. Nepřipouští jiný názor než ten svůj. Popravdě, panu Čermákovi bych dítě do péče nesvěřil;-D

3 1
možnosti
KT

Vyhledal jsem facebookové stránky Městské části Řeporyje, osobní stránky Protekčního spratka Novotného a další dvě FB stránky a konstatuji, že pan Novotný rád zveřejňuje nejrůznější obrazové záznamy z kamery zabírající zmíněný přechod. A přidává k nim svoje rádoby vtipné a naučné komentáře. S přihlédnutím k současné legislativě o ochraně osobních údajů je třeba se ptát: komu patří ta kamera, je řádně zaregistrována u Úřadu pro ochranu osobních údajů, pod jakým registračním číslem, jaký má schválený perimetr záběru, kdo je jejím správcem a kdo zodpovídá o řádné nakládání s pořízenými záběry ve smyslu GDPR legislativy? A závěrečná otázka - má pan Novotný souhlas se zveřejňováním záběrů ode všech osob, které takto na Facebooku zveřejnil?

3 3
možnosti
RC

muzete ho napraskat, nikdo vam nebrani.... kazdopadne predvadite pouze argument na principu: "a vy bijete cernochy".....

3 0
možnosti
VB

Učitelky se chtějí vyvinit, takže spřádají pohádky. V článku je "prý", takže tomu nevěřil ani ten co to psal. Červená je čerevá a kdosi mávající nemá oprávnění policie řídící křiřovatku. Že někdo mává, není směroplatné.

2 3
možnosti
Foto

... ano, tím směroplatné, jste svému vyjádření, vskutku nasadil korunu;-D;-DR^

0 0
možnosti
Foto

Mně přijde, že v tomto sporu by měl rozhodovat zdravý rozum. Ten mi říká, že jestliže vlak úmyslně na školáčky čekal a jestliže jeho osádka (strojvedoucí nebo vlakvedoucí) na dětskou skupinku mávali, aby přešli a mohli nastoupit, tak je zřejmé, že se nechystali soupravu uvést do pohybu. Děti tedy mohly bezpečně projít, zdá se mi.

15 2
možnosti
RC

Vas predpoklad je ovsem zalozen na necem, co jeste NIKDO nepotvrdil. A vlak je podle jizdniho radu, to neni vlak objednany a cekajici na tyto konkretni deti.

2 0
možnosti
OU
Foto

J33i98ř44í 24Š92u93l98c

9. 2. 2020 7:54

Jako bývalý ajznboňák a otec malé holčičky - naprostý souhlas.

3 0
možnosti
ŘK

Přecházet koleje při sepnuté červené signalizaci a stažených závorách je bezpochyby špatné a je jedno, jestli se jedná o málo vytíženou jednokolejnou trať, na které zrovna stojí na zastávce vlak atd., toto prostě omluva není!! ALE pokud je to opravdu tak, jak píše pan Čermák, že ten vlak na tu školku čekal, že zaměstnanci železnice na ně mávali, že mohou vychovatelky s dětmi k vlaku bezpečně přijít, tak to poněkud mění situaci! Když vás na silnici při výjezdu z vedlejší někdo na hlavní pokynutím pustí ať můžete vyjet i když on má jasně přednost, je to také přestupek? Řešit, jestli strojvedoucí či průvodčí, že nejsou zaměstnanci SŽDC a že neměli právo udělovat pokyn přejití kolejí, tak to už mi přijde jako slovíčkaření :-).

23 3
možnosti
JN

R^ Přesně to jsem se snažil panu Bártovi, Matuškovi a některým dalším vysvětlit v diskusi již včera. Ale někteří si holt na to slovíčkaření potrpí... :-/

7 2
možnosti
BV

Řeporyjec se opět zviditelnil, že pořádně nafouknul událost, která ve skutečnosti nebyla tak nebezpečná a ohrožení dětí se zřejmě nekonalo. Pro pochopení:

1) jde o jednokolejnou trať ze Smíchova do Rudné-Nučice a pak do Berouna. Jezdí tam motoráky jednou za hodinu a v Řeporyjích se křižují, ve stanici zastaví a musí čekat až přijede ten z druhého směru. Oba směry na Smíchov i do Rudné mají stejný odjezd 11:59.

2) Nádraží v Řeporyjích prakticky navazuje na ten přejezd, vjezdová vyhybka je dokonce před přejezdem. Peron ve směru Smíchov začíná cca 5 metrů od závor.

3) Na videu je vidět příjezd motoráku ze Smíchova. Tento průjezd motoráku doprava na Rudnou musela vidět i ta přicházející skupina s dětmi.

4) V době kdy přecházeli koleje stály oba motoráky na nádraží v Řeporyjích a ty vedoucí je viděly. Zároveň mohli snadno komunikovat s průvodčím nebo strojvůdcem motoráku do Prahy Smíchov protože ten stál pár metrů od nich.

5) veškeré teorie o třetím vlaku, rychlíku, nákladním, či drezině jsou nesmyslné, Protože na tu jednokolejnou trať v dané době nemůže vjet další vlak, ty úseky jsou blokované pro ty motoráky pro jeden z Řeporyj až na Smíchov, pro druhý na druhou stranu až do Rudné

6) Pokud vím, tak se ta trať používala vyjímečně i pro rychlíky do Plzně pokud nemohly jezdit normálně podle Berounky přes Černošice. Ale pak platí jiný režim a jiné jízdní řády. V současnosti tam jezdí 4 "pomalíky" do a z Budějivic za den a to mezi těmi hodinovými intervaly motoráčků.

7) To všechno nepochybně ten Řeporyjec ví, ale co by neudělal pro své zviditelnění. Co na tom, že to odskáčí ty vedoucí, které sice formálně přestupek udělaly, ale ty děti v nebezpečí v dané situaci nebyly. Se stejnou pravděpodobností by tam mohlo spadnout i letadlo, Ruzyně je přeci kousek. Nebo spadnout meteorit. nebo udeřit blesk z jasného nebe, nebo je mohlo odnést tornádo. Nebo i jiná nesmyslná událost.

PS: "pomalík" je zvláštní verze tak zvaného rychlíku, která jezdí pomalu.

21 5
možnosti
MO

Pan Novotný, starosta, chtěl možná tímto jen poukázat na další možný dřívější korupční skandál. Tentokrát na akci zabezpečení železničních přejezdů! Kolik je takových přejezdů, kdy přejede osobní courák přejezd do stanice a auta stojí tak dlouho, dokud nepokračuje ze stanice jízdou dál bez toho, že by proje cokoliv jiného. S osobními vlaky je to na mnoha přejezdech stejné!. Možná chce odpálit nastupujícího nového ministra dopravy!

Díky pane starosto, Správa železniční cesty se na ten přejezd podívá a dopravu bude optimalizovat!

0 0
možnosti
  • Počet článků 2956
  • Celková karma 24,90
  • Průměrná čtenost 864x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik