Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S tím nadpisem souhlasím, měl jsem ten názor ještě před nástupem do první třídy. Na protest proti vězeňským manýrám pedagogického sboru jsem schválně nedával pozor a neučil se, a při zkoušením jsem předstíral, že to umím. ;-D

4 0
možnosti
Foto

Nelze se domnívat, že dítě něco nerozhoduje. Pouze jeho manipulace s okolím se děje jinými prostředky než zase používá okolí vůči němu. Dítě používá rodiče atd. jenom k prosazení vlastních zájmů.

1 0
možnosti
JN

Podívejte, pane Trčálku, já Vám neberu právo reagovat na blogy jiných kolegů a případně je in ironizovat, ale to, co jste předvedl tady, je už poněkud "prasárna."

Pokud totiž např. píšete, že já jsem v diskusi pod vaším minulým blogem:

"obhajoval tezi, že pouhé mávnutí strojvedoucího, jenž sedí ve vlaku a nachází se tedy za sklem, se dá vyložit jako nezpochybnitelný, a zákonu neodporující pokyn, aby učitelky s malými dětmi přešly stažené závory a vstoupily do kolejiště."

tak zcela ohýbáte fakta a účelově lžete. Já jsem totiž v diskusi např. výslovně napsal: "Já beru, že šlo o specifický případ a s ohledem na ty děti bych to na místě těch učitelek asi nedělal."

Jinou věcí je, že stejně jako spousta jiných diskutérů, jsem viděl tu mediální hysterii kolem učitelek jako přehnanou, a z hlediska zdravého rozumu bych opravdu viděl jako podstatnější, že v dané situaci někdo primárně neřeší to, jestli je strojvedoucí oprávněným pracovníkem k dávání pokynů, ale to, že bez jeho přičinění se vlak jednoduše nerozjede.

14 3
možnosti
RK

Tak, jak to pan Trčálek podal, by nejspíš musel u každého strojvedoucího stát pracovník SŽDC a kontrolovat, zda po té "jeho" cestě jede v pořádku. A pro jistotu i u průvodčího, jestli náhodou nepíše lístky jinak.

4 0
možnosti
Foto

Pokud dítě, dospělý, ale i stařec nemá zájem se něco naučit, tak se to nenaučí. Obrazně řečeno, jde to jedním uchem IN a druhým OUT. Tudíž jde o to, jak to zaonačit, aby žáci měli důvod se učit. Povinnost navštěvovat školu tomu nepomůže. Spíš působí opačně.

0 2
možnosti
PV

P53a34v50e14l 82V77é33b72r

10. 2. 2020 10:13

A jak jinak se ty nebohé děti naučí, že jsou věci, které prostě udělat musí, jakkoliv se jim do toho nechce? Jak se naučí překonávat vlastní lenost?

1 0
možnosti
  • Počet článků 2960
  • Celková karma 24,82
  • Průměrná čtenost 863x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik